I mačke bi kupile

MIC PO MIC: Upoznajte uzbudljiv adventski program Matoš & mačke

Nika Kovačić
03.12.2023.

Nova gradska adventska lokacija počela je sa zagrijavanjem za veliki početak Adventa, ali od ove subote, 2. prosinca, kreće program pun koncerata, DJ nastupa, dječjih predstava i radionica! Nova pješačka zona u Masarykovoj i Preradovićevoj ulici biti će privremeni dom nove adventske priče pod nazivom Matoš & mačke, a scenografija koja prati ovu ‘mačkastu’ priču puna je foto pointova za ludu blagdansku fotografiju.

Druženje u Masarykovoj kreće 2. prosinca od 11 sati. Naime, budući da ovaj puta najmlađi imaju prednost, Matoš & mačke je za njih pripremio super zabavnu predstavu Šarenog svijeta, facepainting, i pisanje pisma djedu Božićnjaku, koji je najavio i dolazak na druženje i fotografiranje s mališanima nešto kasnije, u 14 sati.

I mačke vole jazz, funk i zagrebačke hitoveZa otvorenje adventa „za odrasle“ zaduženi je DJ Xxxtended koji vrti hitove od 12 do 16 sati, a u večernjim satima mjuzu bira omiljeni zagrebački DJ Primec poznat kao rezident nekadašnje diskoteke Saloon i kao jedan od pokretača Radija 101. U nadolazećim danima posjetitelje očekuje raznovrstan uzbudljivi glazbeni program pun koncerata i DJ nastupa – od jazza i funka pa do rocka, popa i naravno starih zagrebačkih hitova.

10 adventskih kućica, super mjuza i foto pointovi

Gotovo svakoga dana (osim ponedjeljka) čagat će se uz live izvedbe domaćih, urbanih bendova među kojima su Ante Gelo bend, Gelato sisters, Elvis Sršen & Funkblasters, Toni.Drama, Tom & The Twisters, Anya Alu, La papa, Louise bend, Imagruva i drugi. Ali to nije sve! Na pozornicu kod mačaka dolaze i mlade pjevačke zvijezde iznenađenja. Ostatak tjedna rezerviran je za druženje s kultnim domaćim DJ-jima umjetničkih imena (ili prezimena); Kornet, Oberan, Babilonska, Funk Guru i Dispatch u sklopu Sky Takeover programa, te DJa Zozzo, Bondža, Grade i već spomenuti Primec.

Manifestacija Matoš & mačke pobrinula se da ne nedostaje neodoljivih foto pointova za stvaranje sjajnih uspomena s ove urbane lokacije u samom centru grada Zagreba. Ugođaju će pridonijeti lampice, borovi, stotinu mačaka koje su postavljene posvuda i prepoznatljiva „Matoševska“ scenografija u retro stilu. U kulisu ovoga adventa uklopilo se 10 adventskih kućica s prigodnom street food ponudom i tradicionalnim domaćim zimskim jelima u slanoj i slatkoj varijanti. Topli i aromatični napitci? Pa naravno, i to je tu!

Advent kod Matoša trajat će sve do 7. siječnja 2024. godine, a sve informacije o programu, koncertima i radnom vremenu pratite na Facebook i Instagram stranici manifestacije.

Pročitaj više

Kažu da čovjek ima kapacitet kvalitetno se družiti i razgovarati s dvanaestak ljudi. Pa ipak, ne treba podcijeniti i veliku važnost onih mikro-poznanstava koje ponekad, kao u homeopatiji, čine čuda…

Planirate s prijateljima na more? U istraživanje Azije? Koja god bila vaša destinacija, imajte ovih 6 stvari na umu prije nego se ukrcate na avanturu zvanu putovanje s prijateljima

Sanjamo fantastične događaje i najgadnije horor scenarije. Noću se svašta može dogoditi u našim snovima. No jesu li snovi glasnici iz podsvijesti ili samo otpadni proizvodi mozga koji spava?

terapija zelenilom

Osjećate simptome kroničnog umora ili burnouta, zasićeni ste ureda i ekrana? Možda bi vam dobro došla jednostavna japanska terapija zelenilom, poznata kao „shinrin-youku“ ili „forest bathing“

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.