I mačke bi kupile

MIC PO MIC: Upoznajte uzbudljiv adventski program Matoš & mačke

Nika Kovačić
03.12.2023.

Nova gradska adventska lokacija počela je sa zagrijavanjem za veliki početak Adventa, ali od ove subote, 2. prosinca, kreće program pun koncerata, DJ nastupa, dječjih predstava i radionica! Nova pješačka zona u Masarykovoj i Preradovićevoj ulici biti će privremeni dom nove adventske priče pod nazivom Matoš & mačke, a scenografija koja prati ovu ‘mačkastu’ priču puna je foto pointova za ludu blagdansku fotografiju.

Druženje u Masarykovoj kreće 2. prosinca od 11 sati. Naime, budući da ovaj puta najmlađi imaju prednost, Matoš & mačke je za njih pripremio super zabavnu predstavu Šarenog svijeta, facepainting, i pisanje pisma djedu Božićnjaku, koji je najavio i dolazak na druženje i fotografiranje s mališanima nešto kasnije, u 14 sati.

I mačke vole jazz, funk i zagrebačke hitoveZa otvorenje adventa „za odrasle“ zaduženi je DJ Xxxtended koji vrti hitove od 12 do 16 sati, a u večernjim satima mjuzu bira omiljeni zagrebački DJ Primec poznat kao rezident nekadašnje diskoteke Saloon i kao jedan od pokretača Radija 101. U nadolazećim danima posjetitelje očekuje raznovrstan uzbudljivi glazbeni program pun koncerata i DJ nastupa – od jazza i funka pa do rocka, popa i naravno starih zagrebačkih hitova.

10 adventskih kućica, super mjuza i foto pointovi

Gotovo svakoga dana (osim ponedjeljka) čagat će se uz live izvedbe domaćih, urbanih bendova među kojima su Ante Gelo bend, Gelato sisters, Elvis Sršen & Funkblasters, Toni.Drama, Tom & The Twisters, Anya Alu, La papa, Louise bend, Imagruva i drugi. Ali to nije sve! Na pozornicu kod mačaka dolaze i mlade pjevačke zvijezde iznenađenja. Ostatak tjedna rezerviran je za druženje s kultnim domaćim DJ-jima umjetničkih imena (ili prezimena); Kornet, Oberan, Babilonska, Funk Guru i Dispatch u sklopu Sky Takeover programa, te DJa Zozzo, Bondža, Grade i već spomenuti Primec.

Manifestacija Matoš & mačke pobrinula se da ne nedostaje neodoljivih foto pointova za stvaranje sjajnih uspomena s ove urbane lokacije u samom centru grada Zagreba. Ugođaju će pridonijeti lampice, borovi, stotinu mačaka koje su postavljene posvuda i prepoznatljiva „Matoševska“ scenografija u retro stilu. U kulisu ovoga adventa uklopilo se 10 adventskih kućica s prigodnom street food ponudom i tradicionalnim domaćim zimskim jelima u slanoj i slatkoj varijanti. Topli i aromatični napitci? Pa naravno, i to je tu!

Advent kod Matoša trajat će sve do 7. siječnja 2024. godine, a sve informacije o programu, koncertima i radnom vremenu pratite na Facebook i Instagram stranici manifestacije.

Pročitaj više

Kada malo vježbanja donosi puno

Ako ste kao ja i tek ste u zrelijoj dobi krenule vježbati ili ste neredovite, ne brinite – ima nade za nas sportske zabušantice. Zašto se ne bismo trebale opterećivati količinom zahtjevnih treninga potvrđuje znanstvena studija, a ponekad je zaista lijepo imati takav dokaz ‘u džepu’.

Ostanite budni, ostanite budni!

Znamo, ovo pitanje nije od prevelike važnosti, no čovjeka veseli saznati odgovore na vječne zagonetke. Evo što kažu neurolozi o našoj velikoj ljubavi prema spavanju na kauču

Prokletstvo prve noći

Ukleti hotel, podzemne vode ili preglasni susjedi? Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put dobro usnuli na novoj lokaciji. Ako nađete odgovor za manje od 10 sekundi, slobodno produžite dalje jer ovaj članak nije za vas.

Rain on me!

Jesmo li postali obične žrtve pop kulture i fotogeničnih scena ili ima nešto u basu kiše što nema ni na najboljim katarzičnim koncertima? Evo što kaže znanost, a što moj dečko?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.