Glazbena top lista za seks

SEXUAL HEALING: Je li seks bolji uz klasiku, heavy metal, Daft Punk ili jazz?

Nika Kovačić
09.07.2023.

Uvijek vas je zanimalo koji ritmovi u krevetu dižu i pale, a koji bi super mogli poslužiti samo kao predigra i after nakon akcije. Plus 6 pjesama uz koje će vaš seks biti čista pjesma.

Koju ćemo mjuzu pustiti za vrijeme seksa, nije jednostavno pitanje. I tko može tvrditi da je Bieber bolji od Mozarta, a heavy metal od r’n’b-a bez da isproba najbolje dionice? Slijedi mala komparativna analiza. Šestero zaljubljenih, ali objektivnih sugovornika je podijelilo s nama svoje glazbene tajne. No budući da se o ukusima ne raspravlja, nećemo se ljutiti ako sve ispitane glazbene žanrove odlučite isprobati na svojoj koži već ovog trena…

Electro

“Svi vi koji ste se ikada zatekli na Ultri zasigurno ste se pitali – može li se taj trans, ta divna monotonija koja vas baca u druga stanja preseliti i među plahte? Pomišljeno, učinjeno. Čim sam došla doma potražila sam stvar “Kryptonite” Cristhiana Valencije i bacila se na dečka, no spoznaja koja se pojavila nakon par minuta – ostali smo na zemlji. Tempo od 128 beatova u minuti (tipičan electro tempo) je tako dominantan i brz da smo odjednom ispali iz ritma”, kaže Sonja.

GLAZBENA PREPORUKA: “Seks najbolje funkcionira uz electro dance glazbu a la Robin Schulz, David Guetta i Major Lazer. No, da mene pitate – electro biste koristili za zavođenje. “

Klasika

“Emilija Kokić je davnih dana pjevala “Klasika je da se sluša i njome da se opija duša”, no Bo Derek nam je filmu “Desetka” i te kako dobro dokazala čemu služi Ravelov “Bolero”. Za super dugi seks. Ohrabreni tim erotskim filmom cura i ja smo odmah ubacili u player Mozartovu simfoniju 25 u g molu. Uostalom, Mozarta i sami pamtimo po filmskim scenama gdje se seksa ispod stola, na stolu, polijevajući se šampanjcem i histerično smijući. Na početku nas je baš lupila euforija, što zbog neobične situacije, što zbog struna koje su nas bičevale, a onda, kada je CD prebacio na Beethovenovu Devetu simfoniju – totalno razočaranje jer nikako nismo mogli uskladiti crescendo i sve te silne bubnjeve s našim sporijim ritmom”, kaže Marko.

GLAZBENA PREPORUKA: “Na kraju, ipak dobra stara klasika – “Bolero”. Hvala, Bo!”

Heavy metal

“Kada smo se dečko i ja odlučili na pjesmu Refuse/Resist od Sepulture, prva je pomisao bila da će ovo biti kao igra mačke i mišam kad onoČim sam ugledala svog dečka kako se blaženo smiješi i pri tome zaboravlja da tu i tamo treba pružiti kakav otpor, priznajem da sam i ja zaboravila na sve”, kaže Ivana.

GLAZBENA PREPORUKA: “Tko je ono tvrdio da se uz heavy metal ne može dobro seksati? Ova žestoka muzika ne samo da brzinski otapa sav sram i oklijevanja nego izvrsno potpiruje i unutarnji žar. Dok slušam bend Slayer, gotovo kao da čujem sve članove grupe koji navijaju za nas i na uho nam se deru “Brže, jače!” Što reći nego neponovljivo iskustvo.”

Pop

“Naš prvi izbor je Justin Bieber. Tu sada ide pauza za hihotanje, jer ruku na srce, staviti u doba kada idete na partyje +30 pjesmu “Love Yourself” zvuči podjednako neukusno kao i sam fenomen partyja +30. No, s druge strane možda je baš to razlog što osjećamo neko uzbuđenje, kao kada jedete zabranjeno voće. Nešto, kao da bi sada u sobu mogli upasti roditelji i uhvatiti vas u heavy pettingu. Ups! Je li to moguće, ali i naša tijela su nekako postala nespretnija, tinejdžerska, kao da se prvi put vidimo, a u želucu osjećamo leptiriće i ljubimo se satima i stoljećima. Sve dok nam Selena Gomez ne naredi “Hands to Myself”, a mi više ne znamo gdje su nam ruke, a gdje glava”, priznala nam je Marijana.

GLAZBENA PREPORUKA: “Da, da, daaaa! Odjednom i vi vrištite kao fanovi u prvom redu na koncertu One Direction. Savjet ekstra: U player ubacite pjesme iz vašeg tinejdžerskog razdoblja jer će vas uz orgazam drmati i sentimentalni hormoni sreće. Baby, hit me one more time!

Jazz

“Tek što sam pustio lagani jazz, kad evo nas na krovovima New Yorka s crvenim vinom u ruci s pogledom na Meatacking District. Moja cura je inzistirala da pustimo “Kind of Blue” Milesa Davisa, a dok mi plešući prilazi, imam osjećaj da sam se našao u kakvoj romantičnoj komediji Woodyja Allena. Sve je to super, pogotovo kad joj stavljam glavu na rame, a ona mi vještim prstima svira po tijelu te istobodno skida košulju. No kada se film trebao zarolati oko glavnog zapleta, ispalo je da se traka pokvarila. Ajme što mi je išao na živce taj solo saksofon” teškom mukom nam je priznao Darko.

GLAZBENA PREPORUKA: “Super za zavođenje i predigru, pogotovo ako pod (ili nad) sobom imate glazbeno nadarenog partnera koji ima razigrane prste baš kao Miles. Inače, jazz će vam ubiti svaku želju.”

R’n’b

“Da trebamo riječ seks prevesti na jezik glazbe on bi se definitivno zvao r’n’b. Jer dok se predigra uz sve ostale glazbene stilove ipak činila nekako komična, što da radim kada čujem pjesmu “Let’s get it on” Marvina Gayea, nego da se svom partneru duboko zagledam u oči i klatim u nježnom ritmu dok lagano skidam sve sa sebe, baš kao i Beyonce. No kada iz zvučnika začujem pjesmu “Untitled (How does it feel)” od D’Anglea, nakon sto godina imam osjećaj da doista i vodimo ljubav. Znam, zvuči staromodno, ali osjećaj je tako intenzivan i predivan. Dakle, tako nekako izgleda slow seks – pomislim ležeći u njegovom zagrljaju”, iskreno će Tea.

GLAZBENA PREPORUKA: “A što drugo nego “Forever and ever and ever ever.” R’n’b pjesme ne samo da će vam stvoriti apetit za seksom nego će vam se nakon zajedničkog groovanja i vaš dugogodišnji partner učiniti tako privlačnim da ćete odmah skočiti na njega. E, to ja zovem ‘Sexual Healing‘.”

Naslovna fotografija: Unsplash; animacija: Canva

Pročitaj više

Ne želite li ovo proljeće provesti u gipsu gledajući druge kako jure na rolama mimo vas i naravno impresioniraju komade, dobro proučite sljedećih 15 točaka.

Sušenje 3.0

Je li moguće da smo godinama živjeli u zabludi i na posve pogrešne načine sušili mokre mobitele?

Knjiga s posebnom porukom

Uostalom, bilo je logično kada je svijet u međuvremenu podgrijao i onaj nano-trend iz devedesetih. Ajmo vidjeti što se može vratiti iz srednjeg vijeka

Perle od oniksa i djetelina s četiri lista

Sarah McCann, stručnjakinja za trendove iz luksuzne tvrtke za dijamantni nakit Diamonds Factory, identificirala je amajlije Meghan, Kate i preminule kraljice

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.