DATI OTKAZ ILI NE?

PREDUGO NA ISTOM RADNOM MJESTU? Ovo su znakovi da je vrijeme za promjenu posla

Kristina Stakor
02.04.2023.

Burnout, preniska plaća ili naprosto dosada? Sve su to validni razlozi za malo scrollanja po Linkedinu…

U tijeku svojeg, sada više ne toliko kratkog staža (premda se čini dužim negoli zaista jest), promijenila sam brojna radna mjesta. I to ne samo radna mjesta, već cijele branše i karijere.

Ponekad je promjena bila iznenadna, nekad dugo priželjkivana. Uzrok bi se kod nekih od tih odluka mogao naći u nemogućnosti stalnog zaposlenja, primanjima nedostatnima za normalan život, željom za promjenom, pandemijom ili generalno burnoutom.

Što god bilo iza nje, takva odluka nije laka, pogotovo kad je s druge strane odlazak u nešto novo i nepoznato. No koliko god stresno i neizvjesno, u procesu sam naučila i neke neprocjenjive lekcije.

Prije svega – sposobni smo za puno više negoli smo možda svjesni, samo trebamo samima sebi dati priliku. Također, ako nam se nezadovoljstvo gomila i ne nazire se kraj problemima, vrijeme je za promjenu perspektive (u ovom slučaju posla).

Foto: Unsplash / Joshua Rawson Harris

Možda je vrijeme za promjenu ako ste:

…stvarno loši u svom poslu. Fake it ’til you make it može se tolerirati samo neko vrijeme. Ok, zvuči malo oštro, ali ako niti nakon par mjeseci ili godina niste sasvim sigurni u to što radite i nemate sve potrebne vještine, možda biste trebali početi od posla za koji ste kvalificirani i postepeno rasti.

…stvarno odlični u svom poslu. Zvuči kontradiktorno, ali ako vam više ništa ne predstavlja izazov, onda više nemate što naučiti i počinjete stagnirati, što dugoročno može dovesti do nezadovoljstva i smanjenih prilika.

…na vrhuncu. Kao što je rekao George Costanza (da, nije baš primjer za karijerne savjete, ALI), otiđite kad ste na vrhu. U jednoj epizodi „Seinfelda“, George nekog u društvu nasmije i kako bi nastavio dalje s dobrom atmosferom, nabaci još jednu foru, ali bez uspjeha. Kako bi ubuduće izbjegao neugodnu situaciju i ostavio dobar dojam, odluči otići nakon dobre šale – „on a high note“. Kada to prebacimo u poslovni kontekst, idealno vrijeme za odlazak je nakon uspješnog projekta koji će biti dobra ulaznica za neke nove, uzbudljive stvari – ali na drugom mjestu.

…nezadovoljni. Bilo da se ne slažete s menadžmentom ili smatrate da vaši potencijali nisu dovoljno iskorišteni i ne dolaze do izražaja, počnite tražiti nešto što bi vas učinilo sretnijima.

Kad je pravo vrijeme?

Za razliku od naših baka koje su najčešće cijeli radni vijek provele u istoj firmi, današnji su standardi i očekivanja sasvim drugačiji. Premda se promjena posla svakih par mjeseci ne preporučuje, potraga za novim izazovima nakon 3-4 godine mogla bi se pokazati korisnom.

Neke studije pokazuju da su radnici koji u kompaniji ostaju duže od dvije godine često plaćeni manje od novih zaposlenika. U prijevodu, firme ne daju povišice, promaknuća ili bonuse, što je vrlo dobar razlog za istraživanje opcija.

Naravno, motivacija i benefit je rijetko samo plaća. Promjenom okruženja i radnog mjesta stječemo nove vještine, znanja, iskustva i poznanstva, a to može biti neprocjenjivo.

Naslovna fotografija: Pexels / Cottonbro Studio

Pročitaj više

Ravnomjerna raspodjela posla, ali i stresa!

Nakon jaza u plaćama pojavio se još jedan problem nejednakosti između muškaraca i žena, a kojeg što prije treba riješiti

VIŠE LOVE, VIŠE TROŠKOVA

Kaže se „more money, more problems“, no što ako smo taj problem mi sami?

10 su

Generacija milenijalaca obrazovanija je, kreativnija i samopouzdanija od ijedne druge. Štoviše, oni su heroji! Izdvojili smo supermoći milenijalaca

Ne postoje dva ista mozga!

Kako sam pala na jednom razgovoru za posao koji sam silno željela jer sam bila – previše emotivna i zašto sve više firmi počinje shvaćati da sve one testove osobnosti mogu baciti u more jer ne postoje dva ista mozga, a kamoli dva ista senzibiliteta

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.