KAKO PODNIJETI KONSTRUKTIVNU KRITIKU: I ne raspasti se pod teretom tuđeg mišljenja

Kristina Stakor
15.07.2023.

Svaka kritika nas može bocnuti, no konstruktivna nam daje dobre smjernice za pozitivne promjene. Kako je pružiti, ali i primiti?

Volim misliti da sam zrela, odgovorna, samosvjesna i relativno neosjetljiva osoba koja se može nositi sa svim i svačim što život donese. Pa ipak (!), kad donese neko mišljenje koje nismo tražili, ne mogu reći da ću ga dočekati s oduševljenjem. Koliko god druga osoba bila u pravu.

„Kolegice, dobra vam je premisa, samo tako nastavite, ali trebali biste proučiti više literature. Pročitajte X, Y i Z…“, bila je konstatacija koju mi je uputio jedan profesor na faksu na ranojutarnjem seminaru tijekom kojeg se nitko nije baš uključio u raspravu. Nakon glatkog prolaska kroz osnovnu i srednju školu, ova konstruktivna kritika bila je akademsko „buđenje“ koje sam u tom trenu doživjela kao svojevrstan hladan tuš kojeg pamtim još i danas. Ali morala sam priznati, premda nevoljko, da je bio u pravu. No kako to prihvatiti – i doista od toga profitirati?

Što je konstruktivna kritika

Za razliku od negativne kritike koja se fokusira samo na problem i ne nudi opcije za popravak, konstruktivna kritika pruža vrlo specifične i praktične načine kako popraviti trenutnu situaciju.

Svaka kritika može bocnuti, ali konstruktivna je iskrena, jasna i usmjerena na pozitivne promjene te stvara osjećaj povjerenja i sigurnog (radnog) okruženja u kojem se ne sramimo postavljati pitanja, tražiti savjet ili preporuke.

Kako primiti konstruktivnu kritiku?

Tražili je ili ne, može se dogoditi da budemo suočeni s konstruktivnom kritikom. U tom trenu trebamo ignorirati svoje instinkte koji nam šapću da se „dočekamo na zadnje noge“ i krenemo u protunapad već trebamo – ostati mirni.

Tuđe mišljenje i sugestija nije napad, već prilika za učenje, pa ono što bismo dalje trebali napraviti jest saslušati i sagledati tuđu perspektivu. Ako vam nije sasvim jasno, poželjno je postaviti potpitanja i tražiti smjernice.

Zahvalite na prijedlozima i ostavite si vremena da o svemu razmislite. Možda ćete uvidjeti neke manjkavosti svog rada koje ste previdjeli, a možda izaći iz svega s boljim argumentima, ali ono što je ključno u ovom trenutku jest refleksija prije sljedeće akcije.

A kako biti konstruktivan u svojoj kritici?

Bilo da se radi o novom dečku najbolje frendice, svjetskom prvenstvu u nogometu ili najnovijem filmu, svi mi uvijek imamo mišljenje o tome kako bi nešto trebalo biti ili izgledati – i ne sramimo ga se izreći. No je li to uvijek poželjno – i prije svega konstruktivno.

Budite specifični: Generaliziranje i nejasna objašnjenja će zvučati negativno i vjerojatno neće pridonijeti željenom ishodu. Umjesto „skroz su krivi vizuali za tu kampanju i niste uopće shvatili bit“, probajte s nečim u stilu „za ovaj projekt tražimo fotografije u svijetlim nijansama koje…“ – i uputite osobu u boljem smjeru, te dajte konkretne upute.

Upakirajte kritiku: Učinite kritiku „probavljivijom“ uz tzv. „feedback sandwich“. Taj se sendvič sastoji od pohvale, kojom započinjete razgovor, gdje ističete pozitivne strane, zatim smjernice za popravak aka kritiku, te završite u pozitivnom duhu.

Pripazite na trenutak i emocije: Dobar trenutak je ključan, a njega ćete teško pronaći na kraju užarene rasprave ili prepirke. Stoga ako zaista želite da vas se čuje i da vaše sugestije budu uvažene, dajte vremena da se stvari „ohlade“, prije nego uručite dozu konstruktivne kritike.

„To je samo moje mišljenje“: Istaknite da se radi o vašoj perspektivi tako da kažete „ja mislim; smatram itd.“, umjesto korištenja neodređenih glagolskih oblika poput „to bi se trebalo“…

Saslušajte drugu osobu: Nemojte „baciti bombu“ i napustiti prostoriju, već ostavite prostora za raspravu, potpitanja i sagledavanje nečije perspektive prema kojo možete bolje formirati svoje savjete.

I prije svega budite empatični! Nikome nije ugodno biti taj koji je „na tapeti“, koliko god dobronamjerna ona bila…

Naslovni vizual: Unsplash / Tingey Injury Law Firm

Pročitaj više

Bruto ili neto?

Na poslu provodimo barem 40 sati tjedno, a mnogima zaokuplja misli i u slobodno vrijeme. Pa prije negoli se upustite u avanturu zvanu novo radno mjesto, provjerite što bi vas tamo moglo dočekati

"Što zapravo radi vaša tvrtka?"

Slang, žvaka, poštapalice, nezainteresiranost, klišeji, tračanje, razgovori o novcu i klasik nad klasicima – pitanje kada možete uzeti prvi godišnji

Kad oglas za posao traži motivacijsko pismo, priznajte, svima nam je prva pomisao: trebam novac, eto ti motivacije, no takva iskrenost nije rizik koji smo spremni prihvatiti kad su ulozi tako visoki. Pa kako napisati takvo koje će nam povećati šanse da taj posao doista i dobijemo?

A zašto nisam pozvan na sastanak?

8 ranih znakova da vaš šef manipulira vama i želi vas izbaciti iz igre

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.