Kritične godine

ČINI LI NOVAC LJUDE VIŠE SEKSI: Zašto bogatiji ljudi više varaju?

Nika Kovačić
12.01.2024.

U kakvoj su vezi vaša primanja, skupocjena kada i šanse da ćete prevariti partnera?

Stručnim riječima američkih psihologa sa Sveučilišta Washington i North Carolina – vjerojatnost da ćete prevariti partnera i zabrijati s nekim drugim raste proporcionalno s vašim primanjima. Objašnjenje znanstvenika je posve jasno i glasi ovako – “Ako imate deblji novčanik, šanse da ćete zataškati izlet i više uživati su daleko veće, nego kada nemate dovoljno love da pokrijete skupe hotelske račune, ruže za ispriku i sve one bakanalije na koje ste spiskali lovu, jer vi to naravno zaslužujete.”

Foto: Unsplash

Kritične godine

Nadalje, prema rezultatima istraživanja ispalo je da su kritične godine za muškarce one između 55. i 65, dok žene počinju sa švrljanjem daleko ranije – već nakon 35. godine, a tu aktivnost učestalo upražnjavaju sve do 50. godine Ako želite sačuvati vašu vezu od izvanbračnih izleta, znajte da vam nema spasa ako ste ušli u brak u poznim godinama jer znanstvenici su izračunali i to da su najstabilniji oni brakovi koji se sklope u ranim tridesetim godinama. Sve ono što je začeto ranije ili kasnije najvjerojatnije će biti načeto aferama. Ne, ovo nije dozvola za varanje koju možete isprintati i odnijeti odvjetniku.

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitaj više

PRISTAJETE LI NA MRVICE?

U svijetu suvremenog dejtanja, neki ljubav dobivaju na kapaljku. Kako prekinuti začarani krug?

Srce na dlanu

Je li moguće da je moj bivši, poznat i kao serijski prevarant koji mi je slomio srce, bolje nanjušio recept za sretan život od mene i njegovih dvanaest bivših?

blurred lines

Kad govorimo o monogamiji u romantičnim odnosima, prijevara je uvijek imala fizički predznak. No što bi bilo i koliko je ozbiljno emocionalno varanje, gdje je tjelesna komponenta isključena?

Otišao je u dućan...

Upozorenje: Svečano obećavamo da se više nećemo baviti razlozima zašto vas je netko ghostao, ali dobro će nam doći koja rečenica o tome što biste mogli napraviti za sebe

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.