BODY SLUGGING: Novi beauty trend koji je poslužio i kao inspiracija za kazališnu komediju

Nika Kovačić
19.11.2023.

10 koraka rutine za njegu kože, Juice Skin, a sada je stigao i Body Slugging hype. Izgleda da nema tog beauty trenda iz Južne Koreje koji ne postane istog trena hit na TikToku. A kako i ne bi kada koži u hladnijim danima vraća toliko potrebnu hidrataciju i vlagu

Kada je prošli mjesec u Zagrebu u kazalištu Vidra gostovala srpska predstava ‘Ako sam žena nisam konj’, komedija za jake žene i hrabre muškarce o ženi koja traži ljubav, u jednom dijelu glumica Ana Poznanović dotakla se i beauty rituala i nesretnih puževa. Jer, kada je neka žena hodajući gradom ili selom za kišnih dana naišla na puža i pomislila – “Gle, dobro bi mi došao jer zna sve o hidrataciji. Ajmo ga ubaciti u kreme”, pita glumica.

Što puž ima, a naša suha koža nema?

No ono što je među kazališnom publikom izazvalo salve smijeha, negdje je izazvalo ozbiljno znanstveno promatranje – bilo da je riječ o znanstvenicima koji su poduzeli sve potrebne korake da prouče što mali puž ima, a naša suha koža nema, a još veće među marketinškim stručnjacima i TikTokerima.

Jer što je bolji naziv za beauty rituale koji bi našoj koži vratili toliko potrebnu hidrataciju i vlagu od naziva body slugging. O čemu je dakle riječ? Kao što i samo ime kaže, riječ slugging potječe od engleske riječi za puža, trend je nastao u Južnoj Koreji, no ona najljepša vijest – puževi će i dalje sretno živjeti, jer vi ćete jednom tjedno koristiti vazelin.

Foto: Unsplash

Vazelin kao zaštitni sloj koji čuva vlagu

Naime, visoki sadržaj masti u vazelinu osigurava da se vlaga koja je unesena kremama i losionima za tijelo zadržava u koži. U dermatologiji se to naziva učinak okluzije. I to jednako dobro funkcionira na cijelom tijelu kao i na licu. Posebice je pogodan za tretiranje određenih područja koja su sklona suhoći – poput lakta, nogu ili ruku. Važno je samo da se vazelin (tanki sloj potpuno je dovoljan) nanese tek nakon proizvoda koji hidratizira kožu.

Naime, uljne i masne tvari same po sebi ne djeluju hidratantno. No budući da ponekad ipak, posebice kod masne i problematične kože, mogu dodatno začepiti pore, a time i tragove sebuma, najbolje ga je primjenjivati jednom ili dva puta tjedno, i to uvečer kako bi mogao djelovati tijekom noći. Sljedeće jutro ne zaboravite očistiti kožu. I naravno, kada sretnete puža na cesti, pomisliti – “Gle, ipak ima nešto u njemu!”

Naslovna fotografija: Unsplash+

Pročitaj više

Ako vas ne vide iz drona, niste dobro odjeveni!

Statement nakit osamdesetih se vratio u velikom stilu. No dobra vijest je ta da ga ne morate nositi samo uz glam haljine te izgledati kao da ste ispali iz serije ‘Dinastija’, jer super će izgledati i uz sportsku jaknu ili džemper

Manje retinola je više!

Svi koji imaju suhu i osjetljivu kožu koja burno reagira na retinol s pravom se sada pitaju – treba li retinolu dati drugu šansu?

Hipnotićki pogled

Zaboravite na bijele sjene ispod očiju koje će možda nastati zbog nošenja sunčanih naočala. Vrijeme je da upoznate Latte make-up trend

Kolektivizam je in!

Konačno je postalo poželjno da se netko pojavi na partyju u 100% identičnoj odjeći kao vi. A znamo i tko je prvi na svijetu pokrenuo ovaj trend, a nije Gucci

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.