'Hobitnica oko vrata'

KLASIČAR, PRAKTIČAR, UMJETNIK ILI BUNTOVNIK: Jer nije svejedno kako furate pulover

Lena Ivanović
16.02.2024.

Prijelazna razdoblja obožavaju inovativne načine nošenja pulovera te igre između layeringa i novih načina vezanja. No jeste li znali da način kako nosite pulover puno govori o vašem karakteru

Bablje ljeto se još nije pokupilo s plaža, a jesen nestrpljivo tapka ispred vrata, jer bed joj je uletjeti dok neki još objavljuju selfieje s plaža. Pa nećemo valjda iz badića uletjeti u pulovere. E tu je sada vrijeme za hobotnice. Ne znate o čemu pišemo? To je naime stara fora francuskog pisca Frederica Beigbedera koji je davnih dana ustanovio da je Cannes pun bogataša i golfera koji se po rivi šeću tako da na polo majice nabace pulovere, a oko vrata im plešu rukavi kao kakvi krakovi hobotnica. Da, svijet mode je nekada prepun ljudi koji se ne mogu odlučiti bi li nosili pulover ili ga samo nagrnuli, no kada već postoje ta prijelazna razdoblja, evo što način kako furate pulover govori o vama.

Klasičar

Ako bismo morali birati kombinaciju koja bi impresionirala nečije roditelje, dobra stara hobotnica je siguran izbor. A još ako se umjesto golferskog stila (pulover prebačen preko polo majice) odlučite za finu košulju i chino hlače ili elegantnu haljinu, nema šanse da roditelji neće pomisliti kako ste tako slatki i fini da biste baš mogli ostati i na večeri. S obzirom na to da se ove sezone vratio #oldmoney stil ne možete fulati, čak ni da pretjerano natapirate i uvijete kosu.

Karakter: Flegmatik/introvertirani optimist
Kroz život volite jedriti lagano, bez živciranja i pretjeranih rizika, a stvari rješavati uredno – jednu po jednu. Po prirodi ste promatrač i volite da vam netko čuva leđa, pa makar i pulover.

Praktičar

Sjećate se zadnjeg izleta kada ste se izgubili, sunce je previše pržilo, a vi niste znali biste li prije gledali u kartu, mobitel ili posegnuli za bocom vode pa ste na tren zanemarili vaš look, skinuli pulover i zavezali ga oko struka jer vam je najvažnije bilo da su vam ruke slobodne. No kada ste konačno pronašli vidikovac, sjeli ste na taj isti pulover koji je dobro poslužio i umjesto jastuka.

Karakter: sangvinik/ekstrovertirani optimist
Prštite od energije, ideja, humora i akcije. Naravno, puno gestikulirate, no kada se nađete u nevolji, naravno da puno pričate i zato vam trebaju slobodne ruke, a pulover zavezan oko struka. Čisto da ne poletite prema nebu.

Umjetnik

Ako su Francuskinje do neviđenih razmjera svladale umijeće vezivanja marama koje vijore na vjetru, vi ste otišli korak dalje i počeli ste vezivati pulovera na tako cool i inovativne načine da majstori bondage tehnika mogu samo gledati i diviti se. Uostalom, layering je vaše drugo ime, nonšalancija prezime, a kada malo jače zapuše vjetar bitno vam je zaštititi vrat. Učimo od Belle Hadid.

Karakter: melankolik/introvertirani pesimist
Istina, vaš unutarnji svijet je toliko bogat, vi kreativni, tankoćutni, a opet, malo ste skloni depri da vam doslovce trebaju nečije tople ruke oko vrata da vas zagrle i ohrabre, pa makar i pletene.

Foto: Unsplash

Buntovnik

Je li to pulover, šal u obliku valjka, neki neuspješni pokušaj s tečaja pletenja, zabavan rebus – pogodi gdje je drugi rukav ili što? Nazovite ovaj stil furanja pulovera kako želite, no činjenica je da svake godine dobijemo neku novu ideju kako inovativno nositi pulover, a modni dizajneri to jako dobro znaju te plasiraju neobične pulover s još neobičnijim krojevima.

Karakter: kolerik/ekstrovertirani pesimist
Rođeni ste vođa koji živi za akciju, stvaranje velikih planova i ne manje bitno – rušenje starih pravila. Pa ako revolucija počinje od malih stvari, zašto ne bi počela i oko vašeg subverzivnog načina nošenja pulovera.

No kako stvari stoje, ova četiri stila izvrsno funkcioniraju do Božića kada na scenu nastupa ružni božićni pulover, jer nema smisla da se ružni motiv slabo vidi, ili?

Naslovna fotografija: Instagram @14districts_

Pročitaj više

XXL stil

Preveliki kaputi i blejzeri, 2 broja veće traperice i XXL košulje već neko vrijeme vladaju društvenim mrežama fashionistica

MOĆ JE U BOJAMA

Ružičasta za samopouzdanje, plava da se skulirate, narančasta da si podignete energiju… Nije tajna da terapija bojama doživljava pravi boom jer u bojama je skrivena itekakva moć!

Šljokice, čipka i biseri

Volimo vidjeti modne eksperimente, a ovi celebovi pokazuju da muški stil može imati brojna lica

moda i tehnologija

Hoće li umjetno kreirani modeli zamijeniti stvarne žene i ideale ljepote s kojima se već teško nosimo?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.