ART BUBBLE: Otvoren poziv za pop-up izložbe u gradu Zagrebu. Iznenadite nas svojom kreativom!

Lena Ivanović
07.08.2023.

Art Bubble su pop-up izložbeni prostori suvremene umjetnosti na neuobičajenim lokacijama u gradu Zagrebu. Kustosi, kustoski kolektivi, povjesničari umjetnosti, studenti povijesti umjetnosti i svi zainteresirani za kustoske prakse mogu poslati svoje prijedloge putem javnog poziva, a one najzanimljivije bira žiri sastavljen od vizualnih umjetnika.

Ovogodišnje treće izdanje programa Art Bubble održat će se od 12.listopada na nekoliko lokacija u gradu Zagrebu. Namjera je podržati inovativne kustoske prakse i  nove načine izlaganja umjetničkih djela u neuobičajenim izložbenim prostorima.

Prijedloge za pop-up izlaganja mogu poslati kustosi, kustoski kolektivi, povjesničari umjetnosti, studenti povijesti umjetnosti i svi zainteresirani za kustoske prakse, a predloženo umjetničko stvaralaštvo može biti prikazano kroz vizualnu umjetnost (slikarstvo, fotografija, digitalna umjetnost, skulptura, arhitektura, grafika) i konceptualne prakse (instalacije, performans, video i umjetnost zvuka). 

Najzanimljivije prijedloge birat će stručni žiri sastavljen od vizualnih umjetnika, a pop-up izložbe u trajanju do 72 sata bit će postavljene na različitim  lokacijama u gradu Zagrebu.

Pop-up galerijske prostore, koji mogu varirati od javnih gradskih prostora, ateljea, ugostiteljskih objekata ili dućana, odnosno svih nekonvencionalnih mjesta za izlaganje, predlažu organizatori programa u suradnji s kustosima.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem linka. Poziv je otvoren do 20. kolovoza 2023., a rezultati će biti objavljeni najkasnije do 1.rujna 2023. na mrežnim stranicama organizatora.

Nositelj programa osigurava honorare za kustose, umjetnike i suradnike, tehničku podršku te pokriva ostale troškove vezane za realizaciju i promociju izložbe. 

Art Bubble teži stvaranju pristupačnog suvremenog umjetničkog iskustva. Ova pop-up platforma pruža umjetnicima priliku za neformalno izlaganje, povezivanje s publikom i prodaju vlastitih radova. 

Organizator programa Art Bubble je umjetnička organizacija YELO-za interdisciplinarni umjetnički proces.

Program su podržali Turistička zajednica grada Zagreba i Grad Zagreb.

Pročitaj više

DeRigo sunčane naoćale

Kako se godišnja doba izmjenjuju, od zimske hladnoće do nježne topline proljeća, vrijeme je da osvježite svoju garderobu i istaknete svoj novi stil.

IT sastojci za anti-age borbu

U showroomu online trgovine kozmetičkim proizvodima Wow-Junkie.com u utorak je predstavljen skincare brand Perricone MD. PerriconeMD poznat je po svojim klinički testiranim proizvodima i naprednoj formulaciji sastojaka za ciljani učinak na sve tipove kože.

Novitet u Avon ponudi

Svi se mi borimo s podočnjacima, bilo zbog svakodnevnih životnih izazova poput umora i alergije ili zbog svijetle puti ili zato što smo ih jednostavno naslijedili. Što god da ih je izazvalo rješenje je isto i veoma jednostavno – Vitamin C!

Annapurna & Oaza joyful kitchen

Božićni domjenak održan u Oaza joyful kitchen restoranu u strogom centru Zagreba okupio je dvadesetak food blogera i novinara s jednom nesvakidašnjom ponudom jela koja bi mogla biti uvertira za buduće planove ovog društveno odgovornog projekta. Restoran Oaza inače je dio nevladine neprofitne udruge O.A.ZA. što je skraćenica za „Održiva Alternativa Zajednici“ koji doslovno opisuje samu namjeru i cilj djelovanja.

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.