Mashroom Store blagdansko druženje

FRANCUSKI ŠIK: Što nam je o trendovima u dizajnu interijera otkrila Bambi Diallo

Nika Kovačić
18.12.2023.

Uz inspiraciju i par ključnih detalja Pariški chic i luksuz nadohvat su ruke i u domaćem dizajnu interijera

O aktualnim trendovima u dizajnu modernih pariških stanova, kako prenijeti francuski chic i u svoj prostor s odabranim komadima čuli smo danas na ekskluzivnom blagdanskom događanju u Mashroom Store. Gosti su imali priliku zaviriti u viziju luksuznog namještaja profinjenih europskih brendova, istražujući inspiraciju iza svakog komada pomno odabranog namještaja.

Posebna gošća, hrvatska Parižanka Bambi Diallo, tražena manekenka koja nosi revije poput one Isabel Marant, ali i dizajnerica interijera podijelila je u razgovoru s Mašom Kovač, poduzetnicom i produkt dizajnericom i svoje bogato iskustvo iz svijeta dizajna interijera, donoseći najnovije trendove iz Pariza u srce Zagreba.

Visoki stropovi, mramorni kamini, štukature i parket u obliku riblje kosti iznimno su poželjni, ali pariški moderni stil koji mnogi od nas obožavaju ne zahtijeva da živimo na najluksuznijem drugom katu na adresi u centru Pariza, rekla je Diallo. Često to vidimo kod pariških dizajnera interijera koji rekreiraju chic na raznim mjestima, uključujući i nekad ne glamurozna potkrovlja, pa i „kockaste“ stanove u modernijim zgradama.

Čak i ako živite daleko od Pariza, dodala je, pariški moderni izgled može unijeti jednostavnu eleganciju i samouvjeren, bezvremenski stil u vaš interijer. Važno je maksimalno iskoristiti prirodno svjetlo te zadržati i slaviti u prostoru izvorne značajke prostora ukoliko postoje (kaljeve peći, štukature i slično), umjesto da ih uklanjate u potrazi za praznim prostorom za uređenje. U Pariškom modernom dizajnu važno je i da su interijeri su prozračni i nema gužve, tako da ključne točke u stanu imaju prostora da se istaknu umjesto da se natječu s gomilom drugih predmeta.

Bogatstvo detalja u pariškim modernim stanovima dolazi i od mekanih sofa poput onih proizvođača Eichholtz, pomno odabranih detalja i oblikovane viseće rasvjete. Okićena ogledala iznad kamina ili komoda, često pozlaćena i velikih proporcija, također su tipična za stil, kao i bijela pozadina – elegantne značajke, namještaj i dodaci prikazani su na zidovima koji su čisti i netaknuti. Oni također reflektiraju maksimalnu svjetlost prozora što doprinosi osjećaju prozračnosti u prostoru, pa komadi poput kamenih stolića, mekih fotelja, ukrasnih jastuka i kolica za posluživanje dodaju onaj je-ne-sais-quoi svakome interijeru.

„Pariški chic možete lako same rekreirati ako se pobrinete da prostor diše, odaberete parkete u uzorku riblje kosti, hrabro miksate komade namještaja iz različitih razdoblja, slavite detalje i ukrase i pomno odaberete viseću rasvjetu“ zaključile su Diallo i Kovač.

Uz razgovore o pariškom chicu u unutrašnjem dizajnu, Martimexov stručnjak za ljepotu i glavni vizažist Bojan Jončić oduševio je prisutne dame pobrinuvši da demonstrira kako se same mogu izvrsno našminkati za čitav dan, te dodatno nadopunjujući luksuzno iskustvo kroz personalizirane probe šminke i kozmetike.

Ekskluzivni popusti na vrhunske komade namještaja bili su u središtu pažnje, pružajući gostima priliku da unesu dašak elegancije u svoje domove upravo pred blagdansku sezonu. Uz pjenušac u ruci i zalogaje vrhunske kuhinje, posjetitelji su istraživali kolekcije namještaja, razmjenjivali ideje i uživali u spoju sofisticiranosti i opuštanja, a uz gošću iz Pariza uživale su i ljubiteljice dizajna, među ostalima Iris Androšević Pinjuh i Borna Kotromanić te domaćica i vlasnica Mashroom Store, Maša Kovač, i sama bivša manekenka i balerina, a danas produkt dizajnerica i uspješna poduzetnica.

Pročitaj više

IT sastojci za anti-age borbu

U showroomu online trgovine kozmetičkim proizvodima Wow-Junkie.com u utorak je predstavljen skincare brand Perricone MD. PerriconeMD poznat je po svojim klinički testiranim proizvodima i naprednoj formulaciji sastojaka za ciljani učinak na sve tipove kože.

Novitet u Avon ponudi

Svi se mi borimo s podočnjacima, bilo zbog svakodnevnih životnih izazova poput umora i alergije ili zbog svijetle puti ili zato što smo ih jednostavno naslijedili. Što god da ih je izazvalo rješenje je isto i veoma jednostavno – Vitamin C!

Annapurna & Oaza joyful kitchen

Božićni domjenak održan u Oaza joyful kitchen restoranu u strogom centru Zagreba okupio je dvadesetak food blogera i novinara s jednom nesvakidašnjom ponudom jela koja bi mogla biti uvertira za buduće planove ovog društveno odgovornog projekta. Restoran Oaza inače je dio nevladine neprofitne udruge O.A.ZA. što je skraćenica za „Održiva Alternativa Zajednici“ koji doslovno opisuje samu namjeru i cilj djelovanja.

U ponudi su street style verzije jela uz koje se nazdravlja pomno odabranim izborom domaćih i stranih pjenušaca

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.