OTVOREN JE YEZI: Novi panazijski fusion restoran u centru Zagreba

Nika Kovačić
24.11.2023.

Rezervirajte i isprobajte sve od dim suma i yakitorija do koktela, čajeva i slastica

YEZI restoran i bar na adresi Amruševa 4 od 23. studenog otvoren je za sve ljubitelje okusa moderne panazijske hrane. Inspirirani tradicionalnim azijskim stilom uživanja u hrani, piću i druženju, gosti su pozvani da iskuse jedinstveni koncept u kojem se slavi moderna azijska kuhinja kroz umjetnost dim suma, miksologije koja nudi posebne koktele bazirane na 5 kineskih elemenata, uz najbolju ponudu svjetskih čajeva i europskih slastica.

Neponovljivo gastronomsko iskustvo

YEZI priča priču o bogatoj panazijskoj gastronomiji i u ponudi ima jela u savršenoj izvedbi u moderno uređenom interijeru stvarajući neponovljivo gastronomsko iskustvo. General Manager hotela art’otel u kojem je smješten restoran, Tomislav Korošec na launch eventu uoči otvorenja je izjavio:
„Otvorenje panazijskog restorana i bara YEZI u hotelu art’otel rezultat je predanosti i strasti tima kako bi se gostima pružilo izvanredno gastronomsko iskustvo. Hotel art’otel, mjesto je gdje se elegancija susreće s umjetnošću, a od sada će svi moći uživati i u vrhunskoj gastronomiji i majstorskoj izvedbi svjetski poznatih chefova.“


Hvaljeni London Group Executive Chef Werner Seebach predvodi ovo novo, izuzetno i uzbudljivo gastro iskustvo u YEZI-ju. Werner je poznat po stvaranju izvrsnih i inovativnih kulinarskih iskustava u svjetskim restoranima Sushi Samba, Duck & Waffle i Chino Latino i kreator je koncepta YEZI uz Velia di Nolfo, VP Restaurant and Bars PPHE.


„Zajedno s Dinom i globalnim dim sum extraordinaire-om Tomom kreirali smo izvrstan azijski koncept. Glavni fokus je na dim sumu i manjim jelima koja su idealna za dijeljenje i istraživanje novih i posebnih kombinacija okusa. Razvili smo također i jedinstvenu ponudu slastica s kolegom chefom u Londonu,“ istaknuo je Werner Seebach i dodao da se veseli vidjeti sve u YEZI-ju.


Glavni izvršni chef restorana YEZI je Dino Knežević s bogatim internacionalnim iskustvom u renomiranim hotelima i restoranima. Na predstavljanju uoči otvorenja je dodao: „Već neko vrijeme radimo na ovom projektu kojeg smo razvijali u Londonu i jako sam ponosan što sam dio ovog tima. Sigurni smo da će menu oduševiti sve ljubitelje fine panazijske hrane, a ponuda restorana i bara je raznovrsna i za svačiji ukus imamo odličan izbor.“


Vrhunski kuhar dim suma

Posebnost ovog restorana je bogata ponuda dim suma u čijem kreiranju vodeću ulogu ima jedan od najiskusnijih europskih dim sum kuhara, Tom Tian Hau Low, koji je iskustvo izgradio u Hong Kongu i Tajvanu i u YEZI donosi gotovo četrdeset godina iskustva u dim sum kuhinjama diljem svijeta.

Jelovnik u restoranu YEZI prikazuje niz prepoznatljivih panazijskih jela od velikog izbora dim suma, sashimija salata, jela iz woka i jela sa žara i iz pećnice inspiriranih azijskom gastronomijom, koja dolaze u dojmljivom postavu stola. Intrigantan menu s jelima od ribe, mesa, ali i vegetarijanskim jelima na stranici YEZI restorana dokazuje predanost pružanju raznovrsne i inovativne gastronomske ponude.

Najkvalitetniji čajevi na svijetu i inovativna miksologija

Čaj je jako povezan s kulinarskom tradicijom dim suma koju možete naći u azijskim čajanama. U YEZI restoranu možete odabrati najkvalitetnije čajeve na svijetu, a ponuda se savršeno nadograđuje pružajući inovativan izbor deserata koji kombiniraju istočnjačke i zapadnjačke okuse, a čajevi i kolači se mogu kupiti i za ponijeti. Inovativna miksologija nadopunjuje okuse YEZI ponude hrane. Tako je kreativna koktel karta YEZI bara inspirirana azijskom filozofijom pet elemenata; drvo, vatra, zemlja, metal i voda i svako piće zarobit će maštu gostiju putem njihovih osjetila. Zanimljivi nazivi i intrigantne arome utjelovljuju sam osjećaj raskoši.


YEZI interijere dizajnirali su hvaljeni studio za dizajn interijera Digital Space i studio Atellior koji su dizajnirali suvremeni interijer kombinirajući sofisticiranost jednobojnih i metalnih detalja poput mesinga i nehrđajućeg čelika sa zlatnim detaljima koji nadopunjuju YEZI brending. YEZI se nalazi u centru Zagreba u art’otelu, prvom lifestyle i art hotelu ovog koncepta međunarodne i dinamične hotelske kompanije Arena Hospitality Group. Posebnu umjetničku atmosferu art’otelu daju originalna djela Borisa Bućana koja se nalaze izložena u cijelom hotelu, sobama kao i u restoranu i baru YEZI.

YEZI restoran i bar je otvoren od ponedjeljka do nedjelje od 12 do 23 sata, a rezervirati se može na stranici YEZI restorana i bara yezirestaurant.com i na +3851 6001 717. Više novosti i zanimljivost i na YEZI instagram stranici yezi.zagreb

Pročitaj više

Jubilarno izdanje donosi ljetnu turneju diljem Hrvatske, dva električna Fiat 500 automobila i brojne druge nagrade

Kolumna Erne Žganjar

“Moramo biti glasniji!” – fraza koja je godinama odzvanjala komunikacijskim odjelima jer vidljivost je bila znak samopouzdanja. Sve je trebalo biti vrlo plakativno, vrlo provokantno. Ali svijet je postao umoran. Od neprekidne količine mišljenja, bijesnog zahtijevanja, vječne inscenacije. Usred svega toga pojavljuje se nova sila. Upoznajte nove načine komunikacije…

15. 5. 2025. u 18:30, Metropolis Music & Billiards Club

U četvrtak i petak, 17. i 18. travnja, glavni grad Hrvatske ponovo postaje epicentar barske kulture i vrhunskih koktela. Copy Taste 2025 donosi nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje barske scene, ujedinjujući lokalne talente i svjetske barmene. Događanje, koje podržava Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ), održavat će se u dvorištu Petog Kupea, Hotelu Zonar i nekoliko najboljih zagrebačkih koktel barova.

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.