PREMIJERNO - AI INTERVJU

AI VS. BB: Umjetna inteligencija predlaže teme za razgovor s Borisom Banovićem

Nika Kovačić
13.04.2023.

Zaboravite očekivana pitanja i dobro nam znanu dramaturgiju intervjua. Zamolili smo umjetnu inteligenciju da predloži nekoliko neočekivanih citata za našeg omiljenog dizajnera, kolumnista, a odnedavno i pjevača – Borisa Banovića.

Uvijek ste sanjali da ćete biti u prilici svojoj omiljenoj zvijezdi postaviti neka luda pitanja, ali nikako nisu pasala uz onu očekivanu šprancu – recite nam nešto o sebi, o svom sadašnjem, ali i budućem projektu. A tu je uvijek i strah da ćemo ispasti manje ili više čudni. No čak i da ste ih postavili, sigurni ste da bi kad-tad bila autorizirana i beep! (čitaj – izbačena).

A sada na trenutak zamislite da ste na nekom dobrom tulumu, a umjesto igre istine, izvlačite iz šešira rečenice iz knjiga, filmova, portala koje su vas zaintrigirale, začudile ili nasmijale, a osoba preko puta vas ih mora prokomentirati. Ili još bolje – neka to umjesto vas odradi umjetna inteligencija. Samo bez izvlačenja pitanja iz Wikipedije, molim!

Boris, mikrofon je tvoj! Cenzura? Kakva je to strana riječ?

Don’t dress to kill, dress to survive.

Karl Lagerfeld

Donekle bih se složio s njegovom rečenicom, ali moramo znati u kakvom je on okrutnom miljeu odrastao i obitavao, gdje se doslovno borilo za opstanak, pa je u sklopu toga i izrekao ovaj citat. Meni je draži završetak – dress to impress.

Ja sam prije svega glazbenik, a glumom se bavim dok mi se ne dogodi glazbena karijera.

– Billy Bob Thornton

Kao da sebe slušam, ja sam prije svega pjevač, a modom se bavim dok se to ne dogodi… ozbiljno ha-ha…

Evo tri stvari koje naučiš gledajući ‘Zvijezde pjevaju’: prvo, možeš naučiti pjevati čak i ako si slavan samo zato što si slavan; drugo, svaka pjesma može zvučati bolje ako se pretvori u baladu; treće, kako se nositi sa suzama dok gledaš tu emisiju.

– Nepoznati autor

S prvim bih se složio – možeš pjevati ako si slavan pa i loše, ali neće svaka balada zvučati bolje. Radije to prebaci u hip-hop, kaže ti ekspert koji ne gleda svoj nastup da ne bi plakao. Ha-ha-ha… 

Svijet bi bio užasno dosadno mjesto kada bismo na naslovnici objavljivali samo ljude koji imaju stila.

– Anna Wintour

To je izrekla žena koja si nikad ne bi dopustila da na naslovnicu Voguea stavi neku bezveznjaču bez stila, ali bi one za koje misli da imaju stila, a daleko su od toga. Forsira ih samo zbog političke korektnosti, o kojoj bih isto mogao nešto reći. Kako se ono kaže za takve osobe… Full of shit.

Moja najveća greška je to što sam do sada previše važnosti pridavao talentu, ne mareći za osobnost. Mislim da je puno bitnije ima li netko dobro srce.

– Elon Musk

Još jedan à la Anna Wintour koji prosipa više gluposti od Trumpa. Kad ga vidim, imam iritaciju. Naravno da je on veliki znanstvenik pa zašto se ne bavi samo time, nego želi biti najpametniji i onda kaki gdje stigne. Bilo bi mu bolje da ovaj svijet učini boljim mjestom jer ima mogućnosti. Slične imamo i mi. 

Evo ti moja formula za uspjeh: trebaš raditi kao da ti nitko ne gleda Instagram Story, financijski planirati kao da ćeš živjeti 500 godina, a jesti kao da ćeš umrijeti sutra.

– Nepoznati autor

Ovo mi zvuči kao moderno roblje. 

Kada sam bio mlad, mislio sam da je novac sve u životu. Sada kad sam star znam da je novac jedina stvar u životu.

– Oscar Wilde

Ja bih rekao novac i seks.

Elegancija nije u tome da privučeš pažnju, nego da te pamte nakon što odeš.

– Giorgio Armani

On je moj modni uzor i apsolutno se slažem sa svakom njegovom. Dobro je rekao.

Ljudi bez stila su kao ledeni čaj – okus je loš, ali pravi se da je cool.

– Nepoznati autor

Ali svaki ledeni čaj se da popraviti s malo dobrih dodataka. 

U Hrvatskoj se sve može riješiti kavom. Drugo, ako Hrvati ne mogu otići na more barem jednom godišnje, osjećaju se kao da su u zatvoru. Treće, Hrvati vole popiti, ali ne vole kad ih se naziva alkoholičarima.

– Nepoznati autor

Zaboravili ste i zimovanje, ako ne digneš kredu da bi tjedan dana glumio Kosteliće, nisi Hrvat. 

Hrvatska je poput utakmice nogometa – strasti su visoke, ali nikad ne znaš hoće li na kraju biti pobjeda ili poraz.

  • Nepoznati autor

Ah taj nogomet, to je precijenjeno, ja radije gledam ‘Zvijezde pjevaju’.

Pročitaj više

Ne želite li ovo proljeće provesti u gipsu gledajući druge kako jure na rolama mimo vas i naravno impresioniraju komade, dobro proučite sljedećih 15 točaka.

Sušenje 3.0

Je li moguće da smo godinama živjeli u zabludi i na posve pogrešne načine sušili mokre mobitele?

Knjiga s posebnom porukom

Uostalom, bilo je logično kada je svijet u međuvremenu podgrijao i onaj nano-trend iz devedesetih. Ajmo vidjeti što se može vratiti iz srednjeg vijeka

Perle od oniksa i djetelina s četiri lista

Sarah McCann, stručnjakinja za trendove iz luksuzne tvrtke za dijamantni nakit Diamonds Factory, identificirala je amajlije Meghan, Kate i preminule kraljice

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.