27 filmova o tajnom špijunu kasnije

POMOGNIMO PRODUCENTIMA: Moramo smisliti posve novog Jamesa Bonda. Imate li ideju kako?

Lena Ivanović
05.11.2023.

Novo vrijeme traži novog Bonda, kažu producenti. Iako su svjesni da najpoznatijeg špijuna treba nanovo izmisliti, sada su i javno priznali da još ne znaju kako. Iako svijet već naveliko glasa za svoje favorite od Toma Hardyja, preko Aarona Taylora Johnsona do Damsona Idrisa, činjenica je da prvo treba smisliti Bondov karakter, a tek onda naći glumca. Čekamo nestrpljivo vaše prijedloge…

Dok je James Bond spektakularno umirao u zadnjem filmu znakovita naslova ‘Za smrt nema vremena’, vi ste mirno sjedili u kino stolcima, tražili zadnje kokice na dnu posude i mislili – čemu se sada stresirati. Ne vjerujem u ovo što vidim! Producenti će već smisliti neki način kako će ga nanovo oživjeti. Spasit će ga neki vrač koji živi u kakvoj pećini u blizini, staviti mu ljekovite trave na tijelo i njegov Omega sat će ponovo zakucati. A kada Bond konačno progleda i vrač ga tiho pita – sjeća li se svog imena, Bond će izgovoriti svoje kultno predstavljanje. Bond, James Bond. Hm, vjerojatno se čovjek još nije do kraja oporavio kada muca svoje ime, pomislit će vrač. I tu će se grdno prevariti. Skupa sa svima onim naivnim gledateljima.

Post Craig era

Da, Bond je zbilja mrtav, a nema tog auta niti kripto-valuta kojima bi mogli nagovoriti Craiga da uskrsne, a producenti najuspješnije franšize imaju neke druge ideje u vezi reinkarnacije glavnog lika u post-Craig eri. A to znači da se James Bond mora doslovce iznova izmisliti, ne bi li sljedeći film odražavao način na koji se svijet promijenio u dvadeset godina otkako je Craig snimio svoj šesti 007, kaže Barbara Broccoli, producentica zadnjih devet James Bond filmova (od 1995. godine).

Uostalom, nije prvi put da je Bond morao biti iz temelja nanovo izmišljan. “Sjećam se filma GoldenEye, kada su svi govorili: ‘Hladni rat je završio, zid se srušio, Bond je mrtav, ne trebamo više Bonda, cijeli svijet živi u miru i nema više negativaca’ – i dečki, bili su u krivu”, kaže autorica filmova. Osim toga, svaki put kada ulogu preuzme neki drugi glumac potrebno je modernizirati ulogu. No, budući da je svijet u kaosu, producenti su zapeli u kreativnoj blokadi pa zašto im ne bismo pružili ruku i maramicu. Ovo spominjanje maramice nije tu bez veze, jer kako stvari stoje – trebat će i novom Bondu koji je u zadnjem nastavku konačno pokazao svoju ranjivu stranu i emocije.

Samo 3 uvjeta za novog Bonda

No kad već želite pomoći, znajte da su producenti Barbara Broccoli i Michael Wilson postavili su tri uvjeta za novog Bonda: mora biti Britanac, mora biti dovoljno mlad da može glumiti Bonda minimalno 15 godina i mora biti muškarac. Baš lijepo što su izbacili onaj kriterij da mora biti viši od 177 cm.

P. S. Barbara Broccoli otkrila je da favorizira mlađe glumce koji nisu na A-listi, ali koji imaju potencijal da se u njih razviju.

Kako vi zamišljate novog Bonda? I tko bi ga morao najbolje utjeloviti? Nemojte da vas zbune gore navedenih kriteriji, jer kako lijepo kaže J. Lo u filmu ‘Sad ili nikad’ – “Ne treba se previše pitati što drugi žele kad oni često nemaju pojma što žele. Jednostavno im ponudite nešto ‘Wow’ pa će promijeniti mišljenje”.

Pročitaj više

Kada malo vježbanja donosi puno

Ako ste kao ja i tek ste u zrelijoj dobi krenule vježbati ili ste neredovite, ne brinite – ima nade za nas sportske zabušantice. Zašto se ne bismo trebale opterećivati količinom zahtjevnih treninga potvrđuje znanstvena studija, a ponekad je zaista lijepo imati takav dokaz ‘u džepu’.

Ostanite budni, ostanite budni!

Znamo, ovo pitanje nije od prevelike važnosti, no čovjeka veseli saznati odgovore na vječne zagonetke. Evo što kažu neurolozi o našoj velikoj ljubavi prema spavanju na kauču

Prokletstvo prve noći

Ukleti hotel, podzemne vode ili preglasni susjedi? Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put dobro usnuli na novoj lokaciji. Ako nađete odgovor za manje od 10 sekundi, slobodno produžite dalje jer ovaj članak nije za vas.

Rain on me!

Jesmo li postali obične žrtve pop kulture i fotogeničnih scena ili ima nešto u basu kiše što nema ni na najboljim katarzičnim koncertima? Evo što kaže znanost, a što moj dečko?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.