Nije alkometar

MOZGALICE ZA TULUM: Znate li riješiti ove misteriozne priče i zagonetke?

Nika Kovačić
14.05.2023.

Molimo da ove misteriozne priče rješavate na početku tuluma. Dok još znate kako se zovete i koliko su dva i dva

Kako upasti na koncert?

Ana silno želi otići na live nastup omiljenog glazbenika, ali ulaznice se kupuju samo online. Čini se da ima puno obožavatelja jer na netu se stvorio priličan red, a Ana je upravo shvatila da je 13. u redu. Prodaja napreduje puževim korakom, a to znači da se svake minute Ana pomakne za jedno mjesto i baš kada se trebala strpjeti još samo dvije minute, na ekranu se pojavi pop-up prozor koji je obavijesti da se sustav restarta i da sve počinje ispočetka. O neee! 3, 2, 1…

Nakon toga Anin se ekran zacrni i karata više nema. WTF? No pravi obožavatelji nikada ne odustaju nego nastavljaju guglati pa tako već sljedećeg dana krenu po netu glasine da je za upad predviđen poseban sistem ulazaka. Navodno je svaki sretnik koji je uspio nabaviti kartu online uz njoj dobio personalizirani kod koji mora reći na ulazu. Možda ga ipak provalim, pomisli Ana. A možda se netko razboli ili posvađa koju minutu prije koncerta pa odluči preprodati ulaznicu.

I tako se Ana nacrta na lokaciji pola sata prije početka koncerta i pomno snima proceduru. Tip na vratima kaže “10”, na što žena ležerno odgovori “5” i on je pusti unutra. Drugi je na redu tip koji na pitanje zaštitara “16”, jednostavno kaže “8”. Oh, pa ništa lakše, pomisli Ana. Prije nje na redu je još jedan par, frajer sa sjedinama i škembom i duplo mlađa cura. Zaštitar kaže “18”, a oni oboje ispale “9”!

I tako Ana stane u red, duboko udahne, pravi se da ima ulaznicu, a kada frajer na ulazu kaže “12”, ona spremno odgovori “6”. No umjesto da joj svečano pokaže put do travnjaka i osvijetljene bine, zaštitar je istog trena otprati do vrata i pošalje van jer gospodična očito ne-ma u-laz-ni-cu. Samo malo! Što je pošlo krivo, pita vas Ana. Znate li možda točan odgovor?

Foto: Unsplash


Dan još nije završio

Marko, koji također nije uspio nabaviti ulaznicu, stoji vani i promatra Anu. Gledao je sve što joj se upravo dogodilo, a onda joj je pristupio i upitao je li možda raspoložena za piće. Naravno, odgovori Ana i krene s Markom prema mjestu gdje se toči piće. No na ulazu u restoran gužvetina. Pa što je sad ovdje? Još jedan koncert? Ma kakvi!

Gužva se stvorila jer svi živi gledaju kako će se gost u kuhinji snaći s izazovom koji mu je postavio kuhar. Oboje stoje uz štednjak i gledaju golemi lonac pun vode u kojem se nalazi kovanica od 2 eura. Kuhar je gostu obećao dati 2000 eura ako pronađe način kako će izvaditi ta dva eura posve suha a da ne izlije vodu iz lonca i, naravno, bez korištenja ruku ili pomagala. Ana, srećom, ovaj put zna na odgovor i upravo ga je šapnula Marku. Znate li ga i vi?


Small talk

Naš je novopečeni par konačno sjeo za stol i odlično se zabavlja. Marko upravo Ani prepričava zabavne fore koje uvijek pale na dejtovima. U ovom slučaju kako njegovi frendovi imaju blesava imena pa tako kaže Marko: “Zamisli ovo! Likova mama je svoje sinove nazvala Sunce i Mjesec.” Samo malo, a kako se onda zove treće dijete, pita Ana jer je Marko u razgovoru spomenuo da žena ima tri djeteta. Mislim, najradije bi i sama rekla, ali ne želi ispasti blesava i time pokazati da nije skužila foru. A vi? Jeste li se prokužili kako se zove treće dijete?

Odgovori:


Pravi odgovor za upad na koncert bio bi 8 jer riječ 12 sadrži 8 slova. D-v-a-n-a-e-s-t. U igri je dakle brojanje slova, a ne dijeljenje s dva.


Jedini način da dobijete 2000 eura i nekoga pošteno počastite večerom jest da lonac stavite na vatru, ozbiljno zagrijete vodu i sačekate dok ne ispari. Nakon toga jednostavno okrenite lonac i pokupite suhu kovanicu.


Lik je ime trećeg sina.

Pročitaj više

Veliko pospremanje

Ako vas obuzima panika već od pomisli na to da ćete nešto morati baciti, pokušajte zamisliti kako ćete se osjećati kad shvatite da ste riješili problem nepotrebnih stvari.

JE LI AMBER HEARD TREBALA NOSITI NAOČALE

Ideja da na osnovi nečijih facijalnih ekspresija možemo donijeti pravu odluku je li netko kriv ili nevin potpuno je pogrešna, kaže Malcolm Gladwell, autor knjige ‘Kako razgovarati s neznancima: Što moramo znati o ljudima koje ne poznajemo’

Točka preokreta

Ostati ili otići nikada nije laka odluka. No gdje se krije ona točka preokreta kada znamo da je vezi doista došao kraj?

Treba li nam detektor laži?

I ne manje bitno – kako ćemo na taj broj gledati u starosti – tko će morati spaljivati svoje ljubavne polaroide kao Gene Simmons, a tko se javno kajati da nije bio odvažniji poput glumice Jane Fonda

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.