PRIJE PONOĆI?

NAJBOLJI TAJMING ZA POBJEĆI S TULUMA: Matematičari, gdje ste! Ostavite tu sedmu čašicu!

Nika Kovačić
10.03.2023.

Postoji li na tulumima nešto kao savršeni tajming? Čitaj: vrijeme da doživite uzbudljivu priču za pamćenje (ako ne i prepričavanje) i izbjegnete debakl…

„Život je kao party. Počne dobro, a završi loše“, davnih je dana izjavio Francis Scott Fitzgerald, otac najvećeg partijanera svih vremena – Velikog Gatsbyja koji je svijet zarazio megalomanskim partyjima. No s mišljenjem da zabava treba trajati do zore ne slaže se Maro K., profesionalni organizator partyja koji se već godinama ponaša kao prapraunuk Pepeljuge jer uporno savjetuje svim klijentima da party završi točno sat poslije ponoći jer tada sve izmiče kontroli.

Znate već o čemu je riječ: DJ-i prelaze onu finu granicu dogovora „Što se domaćih stvari tiče, povlačimo crtu kod Dine Dvornika“, konobari prestaju prati čaše, scenografija se ruši (hostese uništavaju torte od stiropora i ostavljaju otiske zubi na lažnim tortama tako da će vlasnici sutradan posumnjati i u najezdu miševa), a dioptrija naglo raste (ili barem tako sutradan tvrde oni koji trebaju objasniti zašto su ljubili tuđeg dečka ili curu, uzeli tuđu torbicu i povraćali u tuđi kišobran).

S druge strane, da se autor Gatsbyja nije stotinu puta zeznuo i ostao predugo na svim tim tulumima od New Yorka do Pariza, sigurno ne bi napisao tako sjajan roman. Srećom, pitali smo prave partijanere, naravno u onim rijetkim trijeznim trenucima, za savjet. Postoji li savršen trenutak kada party ide prema vrhuncu i treba li tada otići ili ostati do kraja? Nemojte da moramo predložiti aplikaciju s pripadajućim algoritmom i za ovaj nerješivi slučaj. Odgovore na svjetlo disko kugle, molimo!

NARAVNO, TREBA OSTATI DO KRAJA: Skidaj maske (i sve ostalo)

Partyje doživljavam kao maskenbal. Pravimo se da smo ljepši, bolji, pametniji, seksepilniji, ali sve je to gluma jer se ono najzanimljivije, kao i u svakom kazalištu, događa u backstageu. Ako se ičega sjećam sa svih tih zabava, onda su to nezaboravne spike dok čekamo tramvaj, psiho seanse uz burek, gledanje izlaska sunca i nanovo upoznavanje na Sljemenu. Mislim, prije nego što smo zvali Gorsku službu spašavanja.

  • Maja, 29, nesuđena glumica i PR-ica

MAKSIMALNO DO 1 SAT: Koristim tehniku kao sokol u Esplanadi. Prava ptica, ne zaštitar

Ovisi što želite. Ako se želite s nekim fakat bolje upoznati, nemate zašto ostajati do kraja i tužno čamiti za šankom ne bi li vas netko pokupio doma (i onda se vraćati kući Uberom jer on ukomiran leži na tepihu). Dođeš nakon što se party dobro zahuktao, baciš pogled na scenu kao sokol koji sjedi na ogradi Esplanade i gleda, a sve ga se ptice boje i vidiš što se nudi. Odabereš fino plijen i dva sata kasnije jednostavno odletiš. I nikada se ne javljaš prva, kao što i ne dolaziš sljedeću večer.

  • Sonja, 33, event menadžerica

Fiti: Unsplash

DOPINGOM DO KRAJA: Debakl se treba zapamtiti! 4ever

Kaj ćeš ostati do kraja ako ćeš se sav urokati i ničega se nećeš sjećati? Ovu ideju dao mi je frend iz srednje koji je sve knjige za lektiru čitao od sredine do kraja. Filipe, hvala! Preskočiš predigru, sve one zamorne opise likova, njihovih unutarnjih stanja, opisa neba i stolnjaka i odmah, hop, na zaplet i orgazam. Tako sam i ja godinama fino dolazio naspavan u noćni klub u tri, četiri ujutro, taman kada su svi ludi i pijani. Dobro ih još drži pa se ne moraš i ti dodatno natankavati. I sretan si jer ne moraš dugo gledati te ljude dok se onako nesigurni drže šanka i petljaju. Malo se zezaš, malo zavodiš koju curu, guštaš i ostaneš, naravno, do kraja. Jer sutra netko treba frendovima objasniti što se dogodilo na finišu koji su prespavali.

  • Marin, 35, farmaceut

ODEŠ TAMAN NA SREDINI: Sorry, ali čarolija mi fakat treba!

Alkohol je stvarno super, osim kada ne bi tako brzo prestao djelovati i naglašavati tvoje pravo stanje. Priznajem, ja sam kao George iz ‘Seinfelda’ koji je poludio jer su frendovi novoj curi odali njegovu tajnu – da nosi periku. Nakon što je doživio pet živčanih slomova, izdajnici mu objašnjavaju da bi cura ionako sve doznala za šest mjeseci jer tada i najzaljubljenijima padaju sve maske. „Da, ali znate li vi što bih ja radio tih šest mjeseci? Pa to je ipak šest mjeseci!“ U prijevodu, ne želim odmah doznati je li tip depresivac, agresivac ili mamin sin. Kidam nalijevo dok alkohol još djeluje (izračunajte sami kada je ekipa počela piti).

  • Anita, 43, ilustratorica

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitaj više

Kada malo vježbanja donosi puno

Ako ste kao ja i tek ste u zrelijoj dobi krenule vježbati ili ste neredovite, ne brinite – ima nade za nas sportske zabušantice. Zašto se ne bismo trebale opterećivati količinom zahtjevnih treninga potvrđuje znanstvena studija, a ponekad je zaista lijepo imati takav dokaz ‘u džepu’.

Ostanite budni, ostanite budni!

Znamo, ovo pitanje nije od prevelike važnosti, no čovjeka veseli saznati odgovore na vječne zagonetke. Evo što kažu neurolozi o našoj velikoj ljubavi prema spavanju na kauču

Prokletstvo prve noći

Ukleti hotel, podzemne vode ili preglasni susjedi? Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put dobro usnuli na novoj lokaciji. Ako nađete odgovor za manje od 10 sekundi, slobodno produžite dalje jer ovaj članak nije za vas.

Rain on me!

Jesmo li postali obične žrtve pop kulture i fotogeničnih scena ili ima nešto u basu kiše što nema ni na najboljim katarzičnim koncertima? Evo što kaže znanost, a što moj dečko?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.