Cliffhanger ili definitivno kraj

OBRAT U ZADNJOJ EPIZODI SERIJE ‘I TEK TAKO’: Hoće li Samantha Jones u zadnjoj epizodi završiti kao nesretni James Bond

Nika Kovačić
20.08.2023.

Face više nema, Aidnan je i dalje slabić koji nema snage suočiti se s duhovima starog stana pa što je drugo scenaristima ostalo nego vratiti u seriju našu najveću ljubav – neponovljivu Samanthu Jones. Jedinu junakinju koja je doslovno shvatila ime serije ‘Seks i grad’

Da ništa ne prodaje bolje od šoka ili barem nekog neočekivanog iznenađenja – i nije neka novost. No, što se još može dogoditi u dvije zadnje epizode serije koja već u hrvatskom prijevodu zvuči malo razvodnjeno – ‘I tek tako’. Nama to više vuče na fjakaste odgovore – ‘I tako, ono, životarim’, nego kao naznaka nekih velikih obrata, a kakva je sadržana u engleskom originalu. Pa naravno! Treba u seriju unijeti i privatne drame iz stvarnog života. Uostalom, nećemo biti nepravedni prema Samanthi Jones, koja nam je užasno nedostajala. Među ostalom i zato jer je bila jedina junakinja koja je doslovce shvatila izvorni naziv serije i knjige – ‘Seks i grad’.

Gle, tko nam to dolazi!

E, sad, u kojem će se obliku u zadnjoj epizodi pojaviti Samantha, možemo samo zamišljati. Znamo samo da je u ožujku došla na snimanje u blindiranom autu, da su uvjeti da se pojavi na snimanju bili ti da ne sretne Sarah Jessicu Parker, niti producenta Michaela Patricka Kinga. Ukratko, sve je bilo obavijeno takvim velom tajnosti kao da na snimanje dolazi glavom i bradom neki Kum, a ne uspješna PR-ica pa su se tako doslovce iznenadili i ljudi na setu kada su je vidjeli kako dolazi u kreaciji koju je za nju ekskluzivno osmislila kostimografkinja Patricia Field (koja inače nije angažirana u drugoj sezoni).

Smijemo li telefoniranje nazvati ‘cliffhangerom’?

Nadamo se da Samantha nije uzalud dolazila u Queens te da su scenaristi doista i smislili neku dobru radnju jer sve je već postalo malo uspavano, a najuzbudljivija stvar oko koje se sve vrti je to što Carrie prodaje svoj stari stan, Miranda i Charlotte špijuniraju svoje tinejdžere, a ostale junakinje se moraju probuditi iz dubokog sna. I tek kada smo pomalo razočarano pomislili – pa zar ćemo obično telefoniranje nazvati cliffhangerom, na internetu su se pojavile i šokantne teorije da će u zadnjoj epizodi i Samantha Jones završiti kao James Bond.

Pitanje glasi – jesmo li se spremni suočiti se s viješću da će ovo možda biti i zadnja epizoda naše omiljene serije svih vremena ili naivni kakvi jesmo, navijamo za nastavke, pa makar se glavne junakinje pojavljivale kao avatari i hologrami u najnovijim modelima dizajnerskih cipela.

Pročitaj više

Kada malo vježbanja donosi puno

Ako ste kao ja i tek ste u zrelijoj dobi krenule vježbati ili ste neredovite, ne brinite – ima nade za nas sportske zabušantice. Zašto se ne bismo trebale opterećivati količinom zahtjevnih treninga potvrđuje znanstvena studija, a ponekad je zaista lijepo imati takav dokaz ‘u džepu’.

Ostanite budni, ostanite budni!

Znamo, ovo pitanje nije od prevelike važnosti, no čovjeka veseli saznati odgovore na vječne zagonetke. Evo što kažu neurolozi o našoj velikoj ljubavi prema spavanju na kauču

Prokletstvo prve noći

Ukleti hotel, podzemne vode ili preglasni susjedi? Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put dobro usnuli na novoj lokaciji. Ako nađete odgovor za manje od 10 sekundi, slobodno produžite dalje jer ovaj članak nije za vas.

Rain on me!

Jesmo li postali obične žrtve pop kulture i fotogeničnih scena ili ima nešto u basu kiše što nema ni na najboljim katarzičnim koncertima? Evo što kaže znanost, a što moj dečko?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.