Neka maske padnu!

ŠTO KAŽU NUMEROLOZI O 2024.: Ako volite teško raditi, slobodno kliknite

Nika Kovačić
10.12.2023.

Iako je broj 8 simbol stabilnosti, kombinacija dva broja Mjeseca i jednog broja Rahu ukazuje na to da su 2024. mogući usponi i padovi, ali i to da godina može biti emocionalno iscrpljujuća za one koji su istinski strastveni.

Univerzalni broj 8

Kada zbroj svih brojeva u 2024. godini (2+0+2+4) daje broj 8, numerolozi ga tumače kao simbol autentičnosti, snage i strasti. Ovaj broj ukazuje na dinamičnu godinu u kojoj će biti naglašena moć djelovanja i ostvarivanje ciljeva. Naime, broj osam u numerologiji je povezan sa Saturnom, koji je astrološki planet discipline i reda, a to znači da ćemo morati biti odgovorni za izbore koje činimo 2024., što nas može potaknuti da se bolje upoznamo sa svojim pravim željama i potrebama.

Dodatni broj 6

Kada se uzme u obzir i kraća zbrojena brojka (2+4) – dobiva se broj 6. Ovaj broj često simbolizira ljubav, kreativnost i suosjećanje. To sugerira da će ljubavne teme, umjetničko izražavanje i međuljudski odnosi igrati važnu ulogu. Naime, šestica je povezana s Venerom, planetom ljubavi i nježnosti – što nas također može potaknuti da razmislimo o tome kako smo otvorili svoja srca drugima te da se zapitamo koga zaista volimo i kako se brinemo za njih? Jesu li naša djela u skladu s našim osjećajima prema njima i načinom na koji percipiramo sami sebe?

Foto: Unsplash

Radoholičari, godina je vaša

Numerolozi predviđaju da će 2024. biti godina rasta i izazova, s naglaskom na osobnom i duhovnom razvoju i kreativnosti. A to znači da ćemo se morati suočavati s izazovima. Oni će nam, naravno, pružiti priliku za rast i jačanje, a možda do kraja godine i saznamo tko nam je zapravo autoritet i tko ima kontrolu u rukama. S druge strane, to može značiti i to da će maske konačno pasti, a prava priroda moćnih ljudi biti otkrivena. No u svakom slučaju, godina se čini obećavajućom za one koji vole predano i teško raditi.

Godina radikalne iskrenosti i transparentnosti

Na osobnoj razini možda ćemo se morati suočiti s istim pritiskom da konačno budemo autentični te da odgovorimo na pitanja – zašto smo lagali sami sebe ili zašto si nismo dopuštali da živimo onako kako stvarno želimo. Uostalom, konačno je stiglo vrijeme da se pitamo i to jesmo li iskreni u svojim odnosima s voljenima ili partnerom? I što zapravo želimo od svojih veza.

Snaga i autentičnost

U svakom slučaju, to što ćete ove godine konačno uspjeti realizirati svoje snove ne znači nužno da ćete si morati preokrenuti život naglavačke niti donijeti neke velike i dramatične odluke. I manje promjene u ponašanju mogu vam pomoći da bolje uskladite svoj život sa svojim vrijednostima. Na primjer, ako želite napustiti korporativni posao kako biste napisali knjigu, možete početi mijenjati svoju rutinu kako biste imali više vremena za pisanje. Ako želite privući više ljubavi u svoj život, možda je vrijeme da se aktivnije uključite u potragu. No ako želite više čitati, možete dublje uronite u portal MOOD.HR. Ili zašto ne, početi pisati roman u nastavcima baš za nas…

Naslovna fotografija: Unsplash+

Pročitaj više

Kada malo vježbanja donosi puno

Ako ste kao ja i tek ste u zrelijoj dobi krenule vježbati ili ste neredovite, ne brinite – ima nade za nas sportske zabušantice. Zašto se ne bismo trebale opterećivati količinom zahtjevnih treninga potvrđuje znanstvena studija, a ponekad je zaista lijepo imati takav dokaz ‘u džepu’.

Ostanite budni, ostanite budni!

Znamo, ovo pitanje nije od prevelike važnosti, no čovjeka veseli saznati odgovore na vječne zagonetke. Evo što kažu neurolozi o našoj velikoj ljubavi prema spavanju na kauču

Prokletstvo prve noći

Ukleti hotel, podzemne vode ili preglasni susjedi? Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put dobro usnuli na novoj lokaciji. Ako nađete odgovor za manje od 10 sekundi, slobodno produžite dalje jer ovaj članak nije za vas.

Rain on me!

Jesmo li postali obične žrtve pop kulture i fotogeničnih scena ili ima nešto u basu kiše što nema ni na najboljim katarzičnim koncertima? Evo što kaže znanost, a što moj dečko?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.