Kako izbjeći fleke

HEALTHY GLOW EFEKT: Niste još ni nožicu umočili u more, a već imate preplanuli ten?

Nika Kovačić
25.06.2023.

Samo 5 koraka koji vode do super preplanule, zdrave i njegovane kože i jednom za uvijek – zašto biste trebali izbjegavati uljne formule?

Pripremite kožu


Ovaj korak ni slučajno ne smijete preskočiti jer je glatka koža ključni preduvjet za dobar ten. Stoga zgrabite frotir ili četku za čišćenje lica (i jedno i drugo će napraviti bolji posao od kozmetičkog pilinga koji grebe kožu) te istrljajte cijelo lice i vrat kružnim (i nježnim) pokretima.

Nanesite kremu


Suhi dijelovi lica mogu biti problematični kad je riječ o DHA, odnosno dokosaheksaenskoj kiselini (sastojak koji djeluje na tamnjenje kože). Kako biste doskočili problemima, prvo izmasirajte lice bezuljnim losionom za lice. Naime, uljne su formule glavni neprijatelj samotamnjenja jer raspršuju DHA tamo gdje ne treba – među obrve, u nosnice, po izrastu, usnama i vratu. Pričekajte 10 minuta nakon masaže prije nego što krenete dalje.

Samotamnjenje


Vjerovali ili ne, fleke na koži najčešće uzrokuje premalo, a ne previše proizvoda. Naime, boju kože određuje omjer sastojka DHA koji nanesemo na lice, a ne količina proizvoda. Zato se nemojte previše brinuti kako nanosite preparat za samotamnjenje – samo pokrijte sve dijelove kože lica i
vrata, i to je to. Nakon toga odmah operite ruke (jer i one mogu potamnjeti, o da…).

Foto: Unsplash+

Ako baš ne želite bijele kapke kao Donald Trump


Sredstvo za samotamnjenje nemojte nanositi preblizu očima (barem 2-3 cm) kako biste izbjegli iritacije. Jer oči su vrlo osjetljive. Uvijek možete nanijeti malo brončanog pudera ili brončanog sjenila u prahu na područje oko očiju ako baš ne želite izgledati kao Donald Trump.

Samo 10 minuta čekanja


Pustite da sredstvo za samotamnjenje odstoji na koži barem četiri sata prije nego što se vratite u normalu (tuširanje, bavljenje sportom, oblačenje…). Pri uobičajenoj beauty rutini najbolje koristite samo onaj bezuljni losion s početka, koji možete nanijeti 10 minuta nakon nanošenja sredstva za samotamnjenje.

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitaj više

XXL stil

Preveliki kaputi i blejzeri, 2 broja veće traperice i XXL košulje već neko vrijeme vladaju društvenim mrežama fashionistica

MOĆ JE U BOJAMA

Ružičasta za samopouzdanje, plava da se skulirate, narančasta da si podignete energiju… Nije tajna da terapija bojama doživljava pravi boom jer u bojama je skrivena itekakva moć!

Šljokice, čipka i biseri

Volimo vidjeti modne eksperimente, a ovi celebovi pokazuju da muški stil može imati brojna lica

moda i tehnologija

Hoće li umjetno kreirani modeli zamijeniti stvarne žene i ideale ljepote s kojima se već teško nosimo?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.