“It All starts with a choice”

HIPPY GARDEN: Glamurozne haljine s autorskim printom koje ostavljaju bez daha

Lena Ivanović
22.12.2023.

Sve započinje izborom, a pjesmom Imagine Johna Lennona Hippy Garden je svoje stvaralaštvo okrunio vrhunskom  modom i dao snažnu poruku u ovo blagdansko vrijeme.

Jedinstveni modni brend Hippy Garden je 20. prosinca u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade održao svoju ekskluzivnu modnu reviju za 2024. Revija pod nazivom “It All starts with a choice” postala je apsolutno neodoljiva i prije no što su modeli uopće prošetali pistom, a sve zbog impresivne atmosfere koja je odisala modnom profinjenošću Hippy Gardena.

Na ovoj inspirativnoj večeri uzvanici su sjedili uzduž dva duga raskošno dekorirana stola. Stotine mirisnih svijeća i niski dim uokrug cijele dvorane upotpunili su ovaj ambijent, a Hippy Garden je prikazao svoju dobro znanu snažnu i urbanu modnu ženu.

Još davne 2015. godine dizajnerica Đurđica Vorkapić je pokazala jedinstvenu viziju modnog stvaralaštva, a upravo je ta vizija činila i okosnicu jučerašnje modne revije koja je mahom nastala kao inspiracija svoje prethodne couture kolekcije „Marquise Maestozo“ prikazane baš u prosincu u istoj dvorani davne 2015.

Tom prigodom je na oduševljenje svih ušetao bijeli konj, a sada na vrlo emotivan način uz taktove bezvremenske pjesme Imagine, Johna Lennona vrhunac kolekcije je zaokružio model u predivnoj izuzetno slojevitoj bijeloj haljini


‘Živjeti i stvarati viziju u kojoj uživaš neprocjenjivo je blago. Moje modno stvaralaštvo, ideje i vizija uvijek su ispred očekivanja pa tako već dugo samostalne revije Hippy Garden oduševljavaju i daju novi stvaralački pristup’, rekla je dizajnerica Đurđica Vorkapić.

Predstavljena kolekcija je u cijelosti prožeta trajnim glamurom i nezaobilaznim hipijevskim štihom.
Neki od najupečatljivijih voluminoznih lookova uključivali su duge haljine izrađene s autorskim printom na organdi materijalu, svili i umjetnoj koži.

Poštujući kod brenda naglasak je na modele koji prate liniju tijela ili su pak raskošno formirani u struku, dok su tkanine bogatih tekstura s naglašenim volumenom u baznim crnim tonovima besprijekorno ukomponirani u cijelu kolekciju.

Poseban romantičan moment upotpunio je ručno izrađen nakit od sjajnih crnih perli i brušena kamenja s rukavicama izrađenih od umjetne kože.

Hippy Garden kolekcije inspirirane su svijetom za sebe, kreativnošću, smislom za lijepo, toplinom i energijom vlastitog stvaralaštva, a izvedene visokovrijednim materijalima i tehničkim perfekcionizmom.

FOTO:   Matea Smolčić Senčar
FOTO:   Deyan Barić
VIDEO: Dino Šenčar
MUA:   Sanja Agić
KOSA: Perman Aveda Koncept

Pročitaj više

trendspotting

Životinjske uzorke ponovno možemo vidjeti posvuda, pa se postavlja pitanje: jesu li i dalje simbol neukusa, bunta, bogatstva ili mainstream? I ugrožavaju li stvarne egzotične vrste ili potiču na njihovu zaštitu?

Ne postoji apsolutno ništa pogrešno u procesu starenja, a čini se gotovo apsurdnim što kolektivno strahujemo od nečeg toliko prirodnog. No tzv. kult mladosti prilično je jak, a ne postoji žena koja se već nakon 25. godine života nije zapitala bi li trebala učiniti nešto kako bi zaustavila vrijeme. Tretmani botoxom, hijaluronskim filerima pa čak i facelifting sve su popularniji, no biste li povjerovali da je moguće doći do zategnutog i mladolikog lica bez odlaska pod nož?

Ljetna haljina skroz izgužvana, krema razlivena, a vaše omiljene cipele ulubljene? Pakirate li kofer (pre)nemarno i bez sistema, ne treba se čuditi ako vas na odmoru zadesi neugodno iznenađenje. Pa dobro kako onda pravilno i dobro spakirati svoj kofer?

Dobra priprema je pola posla

Tek je 14 sati, a na vašem licu već nedostaje veći dio nanesenog pudera. Ako potvrdno kimate glavom, možda biste trebali nastaviti čitati…

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.