Srednje rješenje je postalo cool!

DUGA KOSA ILI BOB: Vrijeme je da pristanete na kompromis i upoznate frizuru zvanu ‘shob’

Nika Kovačić
12.11.2023.

Za sve one neodlučne, kao i one koji svaki dan žele malo drugačiju frizuru – predstavljamo najtraženiju frizuru godine zvanu shob. Na hrvatskom – nisam dovoljno smjela da odrežem bob

Ako bismo proteklu godinu gledali kao neku vrstu tekme između duge kose i popularnih inačica boba, morali bismo dugoj kosi dobaciti maramicu da obriše suze jer bob je definitivno pobijedio. No sudeći prema frizerskim trendovima izgleda da će ove godine rezultat biti neriješen jer pojavila se frizura koja je odlučila u sebi ujediniti i siluetu boba i nešto duljine na kojoj inzistiraju ljubiteljice duge kose. Uostalom, nismo li sve ove godine bili nepravedni prema onim srednjim rješenjima pa smo tako kupovali ili mini ili maxi suknje, ili ravne cipele ili štikle, kao da je neki teški blam odabrati neko srednje rješenje?

Zašto je bilo nezanimljivo odlučiti se za neko srednje rješenje?

No, vrijeme koje obožava fluidan stil je konačno odobrilo i sve te prijelazne faze, a to znači i sve one frizure koje zrače onim – ne mogu se još odlučiti skratiti svoju dugu kosu ili u fazi sam da se s boba ponovo vraćam na stare postavke. Naime, kao što i samo ime sugerira – shob je riječ koja je nastala od miksanja dvije riječi – shoulder i bob, a ono najljepše – izvrsno pristaje svima. Okruglim licima daje strogu liniju (ako se ošiša i isfenira na ravno), onim četvrtastima nježniji touch (ako se uvije prema unutra), a ako vam je kosa nešto tanja, ova frizura uz par poteza četkom može vam dati itekakav volumen.

Uostalom, pogledajte samo glumicu Margot Robbie koja je godinama nosila srednje dugu frizuru prije nego li je potpisala ugovor da će zbog reklamiranja filma Barbie neko vrijeme nositi dugu kosu. Nije li ovo doista frizura koja ima najviše različitih lica i koja baš nikada ne može dosaditi jer se s njom možete poigrati na bezbroj načina? Izdvojili smo omiljene inačice shoba.

Pročitaj više

trendspotting

Životinjske uzorke ponovno možemo vidjeti posvuda, pa se postavlja pitanje: jesu li i dalje simbol neukusa, bunta, bogatstva ili mainstream? I ugrožavaju li stvarne egzotične vrste ili potiču na njihovu zaštitu?

Ne postoji apsolutno ništa pogrešno u procesu starenja, a čini se gotovo apsurdnim što kolektivno strahujemo od nečeg toliko prirodnog. No tzv. kult mladosti prilično je jak, a ne postoji žena koja se već nakon 25. godine života nije zapitala bi li trebala učiniti nešto kako bi zaustavila vrijeme. Tretmani botoxom, hijaluronskim filerima pa čak i facelifting sve su popularniji, no biste li povjerovali da je moguće doći do zategnutog i mladolikog lica bez odlaska pod nož?

Ljetna haljina skroz izgužvana, krema razlivena, a vaše omiljene cipele ulubljene? Pakirate li kofer (pre)nemarno i bez sistema, ne treba se čuditi ako vas na odmoru zadesi neugodno iznenađenje. Pa dobro kako onda pravilno i dobro spakirati svoj kofer?

Dobra priprema je pola posla

Tek je 14 sati, a na vašem licu već nedostaje veći dio nanesenog pudera. Ako potvrdno kimate glavom, možda biste trebali nastaviti čitati…

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.