TKO KAŽE DA ČIZME OD SEDAM MILJA NE POSTOJE: Trend sezone – čizme iznad koljena

Lena Ivanović
22.10.2023.

Istina, one su moćne, upečatljive i dobro griju, no pravo pitanje glasi – kada su već tako dobro dizajnirane, uz što ih nositi da bi u potpunosti došle do izražaja?

Kažu da u mašti i modi ništa nije nemoguće, a pogotovo kada se neke ideje poklope. Naime, ideja o svemogućim čizmama koje će sretnoj osobi omogućiti da prijeđe sedam brda i dolina u samo jednom koraku je dosta stara. Točnije rečeno potječe iz bajke ‘Čarobne čizme’ koju je 1697. napisao Charles Perrault. No kao sve dobre bajke toliko je duboko pustila korijenje u našoj psihi da joj nisu mogli odoljeti niti brojni dizajneri 2023. godine. A priznajte, kada su nam takve čizme bile potrebnije nego danas kada doslovce živimo u nesigurnim i teškim vremenima.

Kada čizme sežu skoro do struka

I doista, puf-pant! Čizme od sedam milja su se pojavile na modnim pistama kao vrlo moćan modni statement. Doduše, tako moćan da je doslovce progutao ostatak garderobe. U redu, nisu te čizme preko koljena ništa novo. Ta nosili smo ih i početkom tisućljeća i na skinny jeans, ali i na minice, no činjenica je da su ove sezone malo narasle, jer doslovce sežu do bedra te se postavlja pitanje na što ih zapravo nositi – samo na sako, košulju, body?


Jesu li suknje i hlače sada suvišne?

Isabel Marant i Bottega Veneta predlažu da visoke čizme u prirodnim nijansama i tako meke kože da ih je milina i samo gledati nosite uz lepršave kratke haljinice ili chic jakne. Stella McCartney je svoje čizme smjestila u prirodno okružje te je ostala vjerna jahačem stilu, a to znači da njene čizme djeluju malo robusnije te da se najbolje kombiniraju uz jakne i pulovere, dok Fendi ipak glasa za nešto više seksi i artificijelniji look te predlaže crne čizme s perforacijama koje se nose uz mini kožne haljinice.

Power statement

No ako se ne vidite u romantičnom, sportskom, a niti seksi looku rješenje potražite u modnoj kući Burberry koja je pojam nonšalantne i udobne odjeće i obuće dovela do maksimuma. Em se njihove čizme iznad koljena ne moraju vidjeti do kraja jer ih pokriva široka haljina, em su tako mekane i nagrišpane da izgledaju udobno kao kakve papuče. Uostalom, u tome i je poanta – da čizme odrade svoje, a vi se jednom za promjenu opustite i uživate u zimskoj bajci.

Naslovna fotografija: @isabelmarant Instagram

Pročitaj više

Japanka s petom i remenčićima ili ortopedska cipela. Izgleda da je ova dilema riješena, jer na scenu su se vratile dobre stare plesne cipele. Ok, to sad nipošto ne znači da je sve isto kao prije sto godina. Upoznajte najcool model cipela koji će obilježiti ovo ljeti

Pune i guste obrve san su mnogih žena. S metodom puder obrva ova želja postaje stvarnost. Ako ste i same ljubiteljice lijepih, njegovanih obrva, a možda vam oblik prirodno nije dobro definiran ili vam nedostaju dlačice na nekim mjestima puder obrve mogle bi biti odgovor. Nakon tehnike microbladinga koja je vladala prošlih godina i vrlo je invazivna puder obrve su elegantnije rješenje za savršenu definiciju lica.

ne trebate počupati obrve!

Zaboravite na iscrpno konturiranje i sjenčanje jer se kao glavni make up trend sezone vraća nonšalancija devedesetih

A koju boju treba vaš duh i tijelo?

Prije nego što sljedeći put pedikerki kažete koju nijansu od stotinu ponuđenih želite, zapitajte se kako se trenutačno osjećate. I što planirate raditi sljedećih tjedana jer svaka boja utječe na naš živčani sustav i podsvijest odašiljući tijelu važne poruke

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.