NOVA PREMIJERA KAZALIŠTA KNAP

‘IZA PARAVANA’: Susret dvoje stranaca koji će zauvijek promijeniti njihove živote

Lena Ivanović
12.01.2024.

Katarina Baban i Vladimir Posavec Tušek u ulogama u kakvim ih publika još nije imala priliku vidjeti, u novoj predstavi Kazališta KNAP – IZA PARAVANA!

Predstava koja će vas podsjetiti na brojne životne situacije, nasmijati, ali i ganuti, svoju će premijeru doživjeti u subotu, 20. siječnja u 20 sati, dok će publika ovo dvoje poznatih glumaca moći vidjeti na pretpremijeri dan ranije, u petak 19. siječnja u 20 sati.

„Ovaj tekst me kupio doslovno na prvo čitanje, znala sam odmah da ga moram raditi. Vlado je ispao kao savršen izbor, ponajviše zbog toga što se poznajemo od ranije i jako dobro klikamo, imamo izvrsnu kemiju na sceni i ugodno mi je s njim raditi. Tako da vjerujem da će ova predstava biti poslastica i nama, a pogotovo ljudima koji će je pogledati“, kaže glumica Katarina Baban.

Autorski tekst Dore Delbianco i u režiji Tihane Strmečki humoristična je drama, a u osnovi je priča o ljubavi, i to o onoj najljepšoj – iznenadnoj, neočekivanoj i spontanoj. Susret dvoje stranaca zauvijek će promijeniti njihove živote.

„Jako dobar tekst Dore Delbinco, zanimljiva uloga, rekao bih jedna od onih ‘sa otklonom’ , gdje više skrivaš nego što pokazuješ. Naravno da me je privukao i rad sa Katarinom, koja mi je već bila televizijska partnerica. Ovo nam je prvo kazališno drùženje i zaista uživam jer nam rad ide kroz zezanje i smijeh, a iz toga gotovo uvijek izlazi i dobar rezultat“, nadovezuje se na svoju partnericu glumac Vladimir Posavec Tušek.

A o čemu se u ovom novom kazališnom komadu radi? Andrea je hipohondrica opsjednuta panikama i strahom od mogućih nesretnih završetaka, ne zna prepustiti kontrolu i s povjerenjem živjeti svoj život. Doktor Babić je radiolog, a mjesto susreta njegova je ordinacija. Pregledi će se odigravati kroz godine i godine, a oni će se sretati kao ljudi u raznim fazama svojih života.

Postoji li slučajnost, je li sreća apsolutno precijenjena kategorija, je li svaka veza stresna i zašto ne možemo ostvariti ljubav kakvu bismo željeli… U ovoj predstavi, za vrijeme koje ćete se i nasmijati i pustiti koju suzu, svakako možete tražiti odgovore, no hoće li oni biti tamo?

Iza ovog novog uprizorenja na sceni KNAP-a kao scenografkinja stoji Liberta Mišan, kostimografkinja je Angela Runje, a dizajnerica Nina Bačun.

Predstava IZA PARAVANA ostvarena je uz podršku udruge „Sve za nju“ te promiče važnost ženskog zdravlja i prevencije.

Predstava će nakon premijere zaigrati i u subotu, 27. siječnja.

Ulaznice su u prodaji online na platformi ulaznice.hr, a mogu se rezervirati i na e-mail: knap@knap.hr ili na broj telefona: 01 2303 122.

Pročitaj više

Kako suze pretvoriti u ples i smijeh

Ako je istina da heavy-metalci imaju najbolje sentiše, Baby Lasagna je naš favorit jer je uz žestoki ritam upakirao jednu od najtužnijih pjesama o trenutku napuštanja roditeljskog doma, a koji su na nekoj razini očito prepoznali i mladi, ali i njihovi roditelji. Uostalom, nakon Maneskin skandala s čašom na stolu, došao je red da netko nakon pobjede ispusti i iskrenu suzu

Najcool knjižara na svijetu

SLRD izdanja već su odavno stekla kultni status, stoga je bilo logično otvoriti mjesto koje će povezati Yves Saint Laurent naslijeđe i njegovu ljubav prema kulturi i umjetnosti

SERIJA 'FORTUNA'

Jedan potopljeni brod na dnu mora koji čuva blago iz 19. stoljeća i pravna bitka koja nalikuje borbi između Davida i Golijata. Možete li odoljeti ovom zapletu iz serije ‘Fortuna’, čak i ako Stanley Tucci manje izgleda kao opaki gusar, a više kao Amerikanac koji uživa u otkrivanju čari Mediterana

850 ZNAKOVA

Gradska knjižnica Požega svoju uspješnu suradnju s organizatorima poznatog Hrvatskog festivala jednominutnih filmova proširuje pokretanjem književne manifestacije Jednominutna priča oslanjajući se pritom na temeljnu ideju filmskog festivala – formu od jedne minute. Pitanje glasi – imate li sjajnu priču koju biste mogli ispričati u jednoj minuti, točnije rečeno u 850 znakova?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.