Ogledalo, ogledalce!

JE LI KRALJICA IZ SNJEGULJICE BILA VIDOVITA: Budućnost pripada pametnim ogledalima s kojima ćemo razgovarati

Nika Kovačić
11.06.2023.

Bez da zaustite neku rečenicu koja bi počela s onim klasičnim pitanjem – kako izgledam, vaše ogledalo zna koji bi proizvodi laskali vašem licu, trebate li se malo više naspavati, a koje lookove izbjegavati u širokom luku. Drugo je pitanje – želimo li baš sve to odmah saznati ili ćemo uživati u greškicama

Pod uvjetom da ste proteklih 10 godina proveli na području bez signala i ne znate što je zaslon, vjerojatno vam je promakao fenomen selfieja u ogledalu, kao i to da se u međuvremenu i samo ogledalo prometnulo u pravu zvijezdu Instagrama. Riječ je o modelu Ultrafragola, ogledalu s valovitim rubovima i ružičasto-neonskim osvjetljenjem koje je u sedamdesetima dizajnirao talijanski arhitekt Ettore Sottsass, a koje je prije par godina doslovce doživjelo pravi Instagram boom jer se tako valovito, ženstveno, zaigrano savršeno uklapalo u Instagram feedove, pretvarajući ogledalo u neku vrstu okvira. Jer realno gledano, situacija s odrazima je dosta komplicirana – koristite ogledalo i fotoaparat pa sve to skupa stavljate u novi okvir ne biste li malo zašećerili stvarnost.

Dekorativno ili preparativno ogledalo

Stoga nas nimalo ne čudi da je ogledalo vrlo brzo dospjelo na top liste najprodavanijih ogledala. No ako malo bolje pogledamo fenomen, to ogledalo bi zapravo trebalo svrstati u neku vrstu dekorativnih ogledala. Posebice ako bismo ih usporedili s onima pametnima koji se isto natječu za pozornost publike, a ponajviše one koja velik dio vremena provodi na društvenim mrežama. Uostalom, ogledala s pink valovitim rubovima su super, no kako odoljeti onima s kojima ćemo uskoro moći pričati. Riječ je o pametnim ogledalima koja koriste napredne senzore, umjetnu inteligenciju i povezivanje s internetom kako bi pružili jedinstveno i personalizirano iskustvo korisnicima. I naravno, besplatne savjete koji vam proizvod treba, koji look izbjegavati, a tko je najljepši u vašoj maloj kupaonici. Izdvojili smo četiri branda u koje bi se valjalo zagledati.

HiMirror

HiMirror je jedan od najpoznatijih brandova pametnih ogledala. Njihovi proizvodi dolaze s brojnim funkcionalnostima koje rade analizu kože te pružaju personalizirane preporuke. HiMirror ima ugrađenu kameru koja vam omogućuje snimanje slika i usporedbu rezultata tijekom vremena. Pa vi sada vidite što ćete s viškom vremena…

Simplehuman Sensor Mirror Pro

Ovaj proizvod ne samo da nudi super tehnologiju nego svojim dizajnom opasno konkurira Ultrafragoli. Sensor Mirror Pro ima 5x povećanjem automatsko prilagođavanje svjetla te senzore koji se aktiviraju kad pristupite ogledalu. Osim toga, ima i bežično povezivanje s pametnim telefonom kako biste dobili dodatne informacije o svojoj koži i prilagođene preporuke.

Capstone Connected Smart Mirror

Capstone Connected Smart Mirror je sveobuhvatno pametno ogledalo koje kombinira analizu kože, LED rasvjetu i virtualnu stvarnost. Može prikazivati personalizirane treninge, glazbu i vremenske prognoze. A glavna fora je ta da vam omogućuje da prilagodite postavke osvjetljenja prema svojim potrebama.

Magnifying Vanity Mirror

Ovo pametno ogledalo kompaktnih dimenzija ima snažno povećanje i LED rasvjetu koja vam omogućuje da jasno vidite detalje i bez zumiranja na mobu. Ono što ga izdvaja je njegova praktičnost i to što ga svuda možete nositi sa sobom, bez da gnjavite druge pitanjima – kako izgledate.

Naslovna fotografija: Unsplash/Amy Shamblen

Pročitaj više

Veliko pospremanje

Ako vas obuzima panika već od pomisli na to da ćete nešto morati baciti, pokušajte zamisliti kako ćete se osjećati kad shvatite da ste riješili problem nepotrebnih stvari.

JE LI AMBER HEARD TREBALA NOSITI NAOČALE

Ideja da na osnovi nečijih facijalnih ekspresija možemo donijeti pravu odluku je li netko kriv ili nevin potpuno je pogrešna, kaže Malcolm Gladwell, autor knjige ‘Kako razgovarati s neznancima: Što moramo znati o ljudima koje ne poznajemo’

Točka preokreta

Ostati ili otići nikada nije laka odluka. No gdje se krije ona točka preokreta kada znamo da je vezi doista došao kraj?

Treba li nam detektor laži?

I ne manje bitno – kako ćemo na taj broj gledati u starosti – tko će morati spaljivati svoje ljubavne polaroide kao Gene Simmons, a tko se javno kajati da nije bio odvažniji poput glumice Jane Fonda

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.