MAMAC ZA RAZGOVOR?

DAJ DLAN: Da vidim koliko si emotivan, koliko ćeš patiti i jesi li se spreman promijeniti

Nika Kovačić
15.03.2023.

Ponestalo vam je tema na speed dateu? One night stand se bliži kraju? Pripremite dlanove i dobro otvorite oči jer slijedi mala škola čitanja iz dlana koja možda nema veze s proricanjem budućnosti, ali može vam brzo dati odgovore na pitanja koja vas muče

‘Sajam taštine’, ‘Cabirinije noći’, filmovi Woodyja Allenova – cijeli je niz knjiga, kazališnih predstava, opera, ekranizacija djela autora koji na početku zapleta imaju neku proročicu iz Delfa koja najavljuje buduću radnju, baš poput one Čehovljeve puške koja visi na zidu i pitanje je trenutka kada će opaliti.

Ok, ne snimamo film o vašem životu, ne treba nam trailer, a kamoli buba u uhu koja nam neće dati spavati, ali tko kaže da gledanje u dlan nije zabavno i da ne može biti sjajan povod za razgovor o vašim ili tuđim skrivenim željama, emocijama, snovima i svemu onom duboko zakopanom u podsvijesti.

Tko zna, možda tako rade i slavne proročice: pogledaju u dlan, ubodu neki pojam, a naše oči i držanje tijela sami ponude odgovore. Počnimo dakle s novim tumačenjem vaše 100% neponovljive linije života koja je jedinstvena kao i otisak prsta. Lijevu ruku na sunce jer pred vašim se očima upravo rađa uzbudljiv scenarij.

Linija života

Bez brige, dužina linije ne znači koliko ćete dugo ili kratko živjeti, nego kakav ste karakter. Što je linija deblja, to ste veći optimist. Ako je tanka, veća je šansa da ćete ležati na kauču i zapomagati zbog životnih nevolja, čak i ako one postoje samo u vašoj glavi. Ne, isprekidana linija ne znači uskrsnuće, nego radikalnu promjenu u skoroj budućnosti.

Linija glave

Kadrovici, pozor! Zaboravite nepotrebne testove i razgovore na intervjuima za posao i pogledajte kandidatu u dlan. Valovita linija znači da ispred sebe imati kreativca, blaga krivulja predstavlja idealista, ravna da ste upravo upoznali vrhunskog analitičara, a duboka brazda upozorava da dobro pripazite što govorite jer će čovjek ispred vas, po svemu sudeći, zapamtiti baš svaku sitnicu pa tako i vaše kolutanje očima.

Linija ljubavi

Nekada su slavni zavodnici reckama bilježili broj osvojenih partnera, a danas takve evidencije vode algoritmi na Tinderu. No je li vaš novi sugovornik preljubnik ili romantična duša kakvu priželjkujete, najbolje možete doznati ako bacite pogled na crtice ispod njegova ili njezina malog prsta. U prijevodu, svaka crta znači važan ljubavni odnos, a koliko je veza duboka ili površna, doznat ćete po dubini brazde. I, jeste li u timu Ljubav ili Leptir?

Linija srca

Kada podižete kredit, normalno je da se u banci podrobno raspitaju o vašim godinama, navikama, nekretninama, kapitalu, traže jamca, svjedoka, fotkanje iz svih zamislivih kutova, autentifikacije da i ne spominjemo… Samo se u ljubavi kockamo kao Ben Affleck prije J.Lo. No ako ste i vi ziheraš poput vašeg bankara, a ne kockar u duši pa želite znati koliko osoba preko puta vas ulaže u emotivne veze, bacite pogled na to koliko joj je izražena ova linija. Treba vam povećalo? Ništa zato, pa i Benu Afflecku je trebalo dvadeset godina da shvati u što treba uložiti. Oprez: duga linija ne znači nužno dugu vezu nego izraženu ljubomoru.

Linije na zapešću

Uvijek ste se pitali što znače one tanke linije na zapešću ruke? Pa, recimo to pristojno, one govore o broju drama i zavrzlama s kojima ćete se tijekom života možda morati suočiti. Imate ih previše? Ništa zato. Možda postanete glavna inspiracija za nadolazeće turske sapunice. I nemojte likovati zato što ste upravo shvatili da su vaše linije tanke, fragilne i nježne jer to ne znači da će vam u ostatku života teći med i mlijeko, nego da računate na potencijale probleme. Što reći nego vrijeme je da počnete trenirati izdržljivost i čeličiti duh jer svatko od nas barem jednom u uzbudljivom životu treba ubiti gadnog zmaja.

Naslovna fotografija: Shutterstock

Pročitaj više

Kada malo vježbanja donosi puno

Ako ste kao ja i tek ste u zrelijoj dobi krenule vježbati ili ste neredovite, ne brinite – ima nade za nas sportske zabušantice. Zašto se ne bismo trebale opterećivati količinom zahtjevnih treninga potvrđuje znanstvena studija, a ponekad je zaista lijepo imati takav dokaz ‘u džepu’.

Ostanite budni, ostanite budni!

Znamo, ovo pitanje nije od prevelike važnosti, no čovjeka veseli saznati odgovore na vječne zagonetke. Evo što kažu neurolozi o našoj velikoj ljubavi prema spavanju na kauču

Prokletstvo prve noći

Ukleti hotel, podzemne vode ili preglasni susjedi? Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put dobro usnuli na novoj lokaciji. Ako nađete odgovor za manje od 10 sekundi, slobodno produžite dalje jer ovaj članak nije za vas.

Rain on me!

Jesmo li postali obične žrtve pop kulture i fotogeničnih scena ili ima nešto u basu kiše što nema ni na najboljim katarzičnim koncertima? Evo što kaže znanost, a što moj dečko?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.