GPS ZA KAOTIČAN ŽIVOT: Zašto ‘Harry Potter generacija’ obožava aplikacije za horoskop

Tamara Radan
27.10.2023.

Tri besplatne aplikacije za horoskop koje vas mogu zabaviti ili poput nekih koje smo nedavno upoznale – dobro iznervirati…

Prije nekoliko mjeseci u jednom noćnom klubu upoznala sam super zgodnog tipa s kojim sam ušla u zanimljiv razgovor, a pred jutro sam postavila i ono važno pitanje koje me je cijelo vrijeme škakljalo u grlu – što si u horoskopu? Naravno da nisam mislila našu budućnost krojiti ovisno o njegovom razgovoru, no nastupila je takva tišina, a kasnije mi je tip održao takvu lekciju o ljudima koji ne znaju razmišljati svojom glavom i koji misle da je sve u rukama zvijezda da još uvijek ne znam što da mislim. Jer lik je na kraju ljutito platio piće i otišao.

Bumble i horoskop filter

Je li razlika u godinama ili karakteru tako velika? Je li po horoskopu Škorpion pa će radije svu količinu energije uložiti negdje drugdje samo da se ne mora nositi s predrasudama? I zar je moguće da on horoskop doživljava tako ozbiljno? Uostalom, i aplikacija za upoznavanja Bumble je već odavno predstavila alat koji korisnicima omogućuje filtriranje potencijalnih spojeva prema njihovom horoskopom znaku A ako je vjerovati izjavama njihovih PR službi, to je jedan od najtraženijih filtera.

Foto: Unsplash

Koliko ozbiljno ili ležerno doživljavate horoskop?

No, jesmo li zapravo previše ograničeni ako moramo pitati kojekakve aplikacije da nam daju savjet što taj dan raditi, kako se ponašati i ne manje bitno koga dejtati? Uostalom, za našu – kako je moj nesuđeni zove ‘Harry Potter generaciju’ koja voli mistično više od svega, horoskop nikada nije bio nešto uklesano u kamenu čega bi se čovjek trebao držati, a onda i pomalo sramiti, nego jednostavno način da preko nečega čovjeku kažeš kakav si, što ti se sviđa, a što zaobilaziš u širokom luku.

Jer, gdje ćeš nekome već na prvom dejtu reći da ne možeš podnijeti prekide. Puno je lakše kada mu pošalješ neku simpa sličicu ili meme na osnovu koje će skužiti kako doživljavaš prekide. Ili da napišeš članak o horoskopu gdje ćeš mu sve nacrtati crno na bijelo. No za sve one koji se vole zabavljati u sivoj zoni (Ma kvragu, što se opravdavamo, ta horoskop postoji već 2500 godina!) te razmišljati o raznim konstelacijama i mogućnostima izdvajamo tri besplatne horoskop aplikacije.

Foto: Unsplash

iHoroscope

Jednom kada ispunite sučelje s kotačem s vašim podacima o datumu rođenja i sličnim informacijama, možete birati želite li primati horoskop na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj ili godišnjoj bazi.

Co-Star Personalized Astrology

Aplikacija koristi tehnologiju umjetne inteligencije kako bi generirala “hiperpersonalizirani” dnevni horoskop, temeljen na preciznom datumu, vremenu i mjestu rođenja. Koristeći NASA-ine podatke, izrađuju kartu cijelog Sunčevog sustava u trenutku vašeg rođenja, a potom sve pretvaraju u horoskop koji možete dijeliti na Instagramu. Mi to zovemo čista magija!

Time Nomad Astrology Charts

Ako ste već dublje upućeni u astrologiju i želite se detaljnije baviti fazama Mjeseca i Sunca, aplikacija “Time Nomad” može biti dobar izbor. Dobivate dnevne informacije o astrološkim temama i obimni rođendanski horoskop. Zapravo, sjajna ideja da nekoga razveselite za rođendan. Možda čak i nevjernika s početka priče?

Naslovna fotografija i video: Canva

Pročitaj više

Stalkanje na recept

Bacite oko na bivše (i kako se danas vaš partner odnosi prema njima) jer tako će uskoro tretirati i vas!

Ima neka tajna veza

Jednostavnije rečeno, svaki znak dolazi sa svojim sestrinskim znakom s kojim se jako dobro slaže i nema razloga da ne budete BFF. Naime, ako se znak vaše BFF slaže s vašim, dobivate nekoga tko vas vidi u pravom svjetlu, ali i gura prema najboljoj verziji sebe.

Slično romantičnim vezama u prijateljstvima također postoji razdoblje medenog mjeseca prije nego što se prepoznaju zabrinjavajući obrasci. Što se događa kada ignoriramo početne znakove upozorenja zbog uzbuđenja oko povezivanja s novim prijateljem s kojim ste kliknuli? Često gledamo na crvene zastavice u kontekstu spojeva i romantičnih veza, ali one su značajne i kod prijateljstava pa hajdemo vidjeti na što treba obratiti pažnju.

Svaka čast božićnim filmovima, no vas i dalje opsjeda zašto vas se netko nije javio? Imamo listu filmova koji će vas utješiti ili vam preusmjeriti misli na neke druge staze. Iako, nitko ne tvrdi da je pokvareni vremenski stroj ispričnica za nejavljanje…

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.