GPS ZA KAOTIČAN ŽIVOT: Zašto ‘Harry Potter generacija’ obožava aplikacije za horoskop

Tamara Radan
27.10.2023.

Tri besplatne aplikacije za horoskop koje vas mogu zabaviti ili poput nekih koje smo nedavno upoznale – dobro iznervirati…

Prije nekoliko mjeseci u jednom noćnom klubu upoznala sam super zgodnog tipa s kojim sam ušla u zanimljiv razgovor, a pred jutro sam postavila i ono važno pitanje koje me je cijelo vrijeme škakljalo u grlu – što si u horoskopu? Naravno da nisam mislila našu budućnost krojiti ovisno o njegovom razgovoru, no nastupila je takva tišina, a kasnije mi je tip održao takvu lekciju o ljudima koji ne znaju razmišljati svojom glavom i koji misle da je sve u rukama zvijezda da još uvijek ne znam što da mislim. Jer lik je na kraju ljutito platio piće i otišao.

Bumble i horoskop filter

Je li razlika u godinama ili karakteru tako velika? Je li po horoskopu Škorpion pa će radije svu količinu energije uložiti negdje drugdje samo da se ne mora nositi s predrasudama? I zar je moguće da on horoskop doživljava tako ozbiljno? Uostalom, i aplikacija za upoznavanja Bumble je već odavno predstavila alat koji korisnicima omogućuje filtriranje potencijalnih spojeva prema njihovom horoskopom znaku A ako je vjerovati izjavama njihovih PR službi, to je jedan od najtraženijih filtera.

Foto: Unsplash

Koliko ozbiljno ili ležerno doživljavate horoskop?

No, jesmo li zapravo previše ograničeni ako moramo pitati kojekakve aplikacije da nam daju savjet što taj dan raditi, kako se ponašati i ne manje bitno koga dejtati? Uostalom, za našu – kako je moj nesuđeni zove ‘Harry Potter generaciju’ koja voli mistično više od svega, horoskop nikada nije bio nešto uklesano u kamenu čega bi se čovjek trebao držati, a onda i pomalo sramiti, nego jednostavno način da preko nečega čovjeku kažeš kakav si, što ti se sviđa, a što zaobilaziš u širokom luku.

Jer, gdje ćeš nekome već na prvom dejtu reći da ne možeš podnijeti prekide. Puno je lakše kada mu pošalješ neku simpa sličicu ili meme na osnovu koje će skužiti kako doživljavaš prekide. Ili da napišeš članak o horoskopu gdje ćeš mu sve nacrtati crno na bijelo. No za sve one koji se vole zabavljati u sivoj zoni (Ma kvragu, što se opravdavamo, ta horoskop postoji već 2500 godina!) te razmišljati o raznim konstelacijama i mogućnostima izdvajamo tri besplatne horoskop aplikacije.

Foto: Unsplash

iHoroscope

Jednom kada ispunite sučelje s kotačem s vašim podacima o datumu rođenja i sličnim informacijama, možete birati želite li primati horoskop na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj ili godišnjoj bazi.

Co-Star Personalized Astrology

Aplikacija koristi tehnologiju umjetne inteligencije kako bi generirala “hiperpersonalizirani” dnevni horoskop, temeljen na preciznom datumu, vremenu i mjestu rođenja. Koristeći NASA-ine podatke, izrađuju kartu cijelog Sunčevog sustava u trenutku vašeg rođenja, a potom sve pretvaraju u horoskop koji možete dijeliti na Instagramu. Mi to zovemo čista magija!

Time Nomad Astrology Charts

Ako ste već dublje upućeni u astrologiju i želite se detaljnije baviti fazama Mjeseca i Sunca, aplikacija “Time Nomad” može biti dobar izbor. Dobivate dnevne informacije o astrološkim temama i obimni rođendanski horoskop. Zapravo, sjajna ideja da nekoga razveselite za rođendan. Možda čak i nevjernika s početka priče?

Naslovna fotografija i video: Canva

Pročitaj više

Kada malo vježbanja donosi puno

Ako ste kao ja i tek ste u zrelijoj dobi krenule vježbati ili ste neredovite, ne brinite – ima nade za nas sportske zabušantice. Zašto se ne bismo trebale opterećivati količinom zahtjevnih treninga potvrđuje znanstvena studija, a ponekad je zaista lijepo imati takav dokaz ‘u džepu’.

Ostanite budni, ostanite budni!

Znamo, ovo pitanje nije od prevelike važnosti, no čovjeka veseli saznati odgovore na vječne zagonetke. Evo što kažu neurolozi o našoj velikoj ljubavi prema spavanju na kauču

Prokletstvo prve noći

Ukleti hotel, podzemne vode ili preglasni susjedi? Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put dobro usnuli na novoj lokaciji. Ako nađete odgovor za manje od 10 sekundi, slobodno produžite dalje jer ovaj članak nije za vas.

Rain on me!

Jesmo li postali obične žrtve pop kulture i fotogeničnih scena ili ima nešto u basu kiše što nema ni na najboljim katarzičnim koncertima? Evo što kaže znanost, a što moj dečko?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.