Borba s punom memorijom

VELIKO POSPREMANJE: Jer vaš iPhone nije Aleksandrijska biblioteka

Nika Kovačić
25.11.2023.

Nijedna neiskorištena aplikacija nije nastradala tijekom pisanja ovog članka

Svi vi koji ste se napatili zbog neslavnih “ostalih” aplikacija koje polako, ali sigurno zauzimaju vrijedne gigabajte na vašim pametnim telefonima, ovdje smo da vam kažemo kako ipak postoji svjetlo na kraju tunela. Pritom ne mislimo na nekoliko zraka svjetlosti koje se probijaju kroz sve one nametnute aplikacije koje baš nikada niste imali potrebu otvoriti. Slijedite naše savjete i obećavamo da se više nikada nećete boriti s punom memorijom i onom jednom dodatnom fotkom.

Napravite sigurnosnu kopiju telefona na svome računalu ili iCloudu (pronaći ćete je u Postavkama pod nazivom iCloud sigurnosna kopija). Iskreno, to biste redovito trebali raditi kako biste sačuvali onaj dragocjeni rezultat u Candy Crushu ili, pak, kako ne biste trajno izgubili fotke iz vremena kada ste još nosili pletene topiće.

Foto: Unsplash

Uronite svoj telefon u duhovni izbjeljivač

Znamo da zvuči zastrašujuće. Zamislite da vas držimo za ruku. Izbrišite sve podatke s mobitela, odnosno vratite ga na tvorničke postavke. Da, dobro ste čuli! Otiđite u Postavke > Općenito > Resetiraj i pričekajte da se sav sadržaj izbriše. Drugim riječima, uronite svoj telefon u duhovni izbjeljivač i vjerujte nam da će sve biti u najboljem redu.

Ponovno pokrenite svoj “novi” telefon, a zatim na upit obnovite podatke iz sigurnosne kopije.

Otiđite u Postavke > Općenito > iPhone memorija i divite se gomili oslobođenog prostora nakon što je sve ono Ostalo – uključujući predmemoriju za onaj recept koji ste tražili prije tri mjeseca, dodatne naglaske za Siri i drugo – odjednom nestalo iz vašeg omiljenog ljubimca. Proslavite selfiejem… ili snimite dvadeset njih. Prostora imate!

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitaj više

Kada malo vježbanja donosi puno

Ako ste kao ja i tek ste u zrelijoj dobi krenule vježbati ili ste neredovite, ne brinite – ima nade za nas sportske zabušantice. Zašto se ne bismo trebale opterećivati količinom zahtjevnih treninga potvrđuje znanstvena studija, a ponekad je zaista lijepo imati takav dokaz ‘u džepu’.

Ostanite budni, ostanite budni!

Znamo, ovo pitanje nije od prevelike važnosti, no čovjeka veseli saznati odgovore na vječne zagonetke. Evo što kažu neurolozi o našoj velikoj ljubavi prema spavanju na kauču

Prokletstvo prve noći

Ukleti hotel, podzemne vode ili preglasni susjedi? Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put dobro usnuli na novoj lokaciji. Ako nađete odgovor za manje od 10 sekundi, slobodno produžite dalje jer ovaj članak nije za vas.

Rain on me!

Jesmo li postali obične žrtve pop kulture i fotogeničnih scena ili ima nešto u basu kiše što nema ni na najboljim katarzičnim koncertima? Evo što kaže znanost, a što moj dečko?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.