Food: A Love Language

MM KANTINA: Valentinovo pod zvijezdama uz ples i delicije DJ-a Afrika

Aleksandra Orlić
09.02.2024.

Za sve ljubitelje dobre hrane, romantike i još bolje zabave zagrebačka MM Kantina je za Valentinovo pripremila pravo gastro-putovanje ili stručno rečeno složenac načinjen od puno dobre vibre, hrane, pića, plesa i naravno, ljubavi. Nema što, pravi crossover doživljaj, a kojim će dirigirati i naš omiljeni chef – DJ Afrika Tihomir Krklec

Ako je istina da ljubav ide kroz želudac te da je hrana onaj najjači sastojak koji povezuje, može li nam onda ta ista hrana pomoći da lakše nađemo partnera? Tako naime započinje sjajna španjolska serija ‘Ljubav za sladokusce’, a koju je Isabel Coixet snimila za HBO. Algoritam aplikacije za dejtanje povezuje ljubitelje gastronomije, a gledatelji žele saznati koliko je sklonost prema japanskom yuzu jaka da se veza između tridesetogodišnje urednice i uspješnog matematičara pretvori u pravu ljubav.

Ljubav za sladokusce

No ova sjajna serija koja razbija mit o savršenim dejtovima i velikoj ljubavi nije završila nakon osme epizode, budući da se gastro putovanja i nastavljaju, a čemu sam posvjedočila prošlog proljeća kada sam se zatekla u Barceloni. Jer kako odoljeti turi koja vas vodi kroz najbolje gastro-destinacije serije. Čudesan kafić Espai Joliu koji zapravo nije kafić nego konceptualno mjesto posvećeno biljkama, ilustracijama i dizajnu. Zatim Bar Paradiso u kojem možete kušati koktel s pancetom, a tek Soho House, koji je zapravo kombinacija kina i restorana?

MM Kantina – gastro oaza koja pršti kreativom i dobrom energijom

Priznajte, sve ovo zvuči kao da je doslovce preslikano iz nečije bujne i zaigrane mašte. No gdje pronaći tako sjajno mjesto u Zagrebu? Ili je bolje pitati – na kojoj bi lokaciji španjolska redateljica Isabel Coixet poželjela snimiti zagrebački dejt? U ovom slučaju, ne trebamo pomoć algoritma, jer naš prvi izbor je definitivno MM Kantina. Sjajno mjesto gdje smo ovo ljeto proslavili In the Mood for Colors Party i gastro oaza koja pršti kreativom, bilo da je riječ o fantastičnom interijeru – četiri prostorije koju mogu funkcionirati zajedno i odvojeno, o vrhunskim kulinarskim timovima koji očaravaju jelima koja su spravljena od gurmanskih namirnica najboljih proizvođača svijeta, najfinijim vinima ili sjajnom atmosferom.

DJ Afrika Tihomir Krklec

Stoga nas nimalo ne čudi što je MM Kantina za Valentinovo pripremila pravo gastro-putovanje ili stručno rečeno složenac načinjen od puno dobre vibre, hrane, pića, plesa i naravno, ljubavi. Nema što, pravi crossover doživljaj, a kojim će dirigirati i naš omiljeni chef – DJ Afrika. Za one koji su pozorno pratili Masterchef – Tihomir Krklec je kreativni genijalac koji radi čuda od azijske hrane, a podjednako strasno pristupa kuhanju, kao i crtanju murala i tetovažama.

Hrana povezuje

Niste sigurni imate li pravog partnera za Valentinovo pod zvijezdama, a niti hoćete li ga do 14. veljače uspjeti naći uz pomoć kakvog algoritma? A zašto ne biste došli u društvu prijatelja? Svjesni smo da se dejtanje u zadnje vrijeme manje više prebacilo u virtualni svijet, no isto tako znamo i zašto su se cure iz ‘Seksa i grada’ u zadnje vrijeme jedino dobro provele u njujorškim restoranima sa zajedničkim stolovima. A znamo i koje delicije možete isprobati 14. veljače u MM Kantini. Uostalom, znate kako se kaže – ništa ne povezuje tako snažno kao hrana i sjajna zabava.

Pročitaj više

Stalkanje na recept

Bacite oko na bivše (i kako se danas vaš partner odnosi prema njima) jer tako će uskoro tretirati i vas!

Ima neka tajna veza

Jednostavnije rečeno, svaki znak dolazi sa svojim sestrinskim znakom s kojim se jako dobro slaže i nema razloga da ne budete BFF. Naime, ako se znak vaše BFF slaže s vašim, dobivate nekoga tko vas vidi u pravom svjetlu, ali i gura prema najboljoj verziji sebe.

Slično romantičnim vezama u prijateljstvima također postoji razdoblje medenog mjeseca prije nego što se prepoznaju zabrinjavajući obrasci. Što se događa kada ignoriramo početne znakove upozorenja zbog uzbuđenja oko povezivanja s novim prijateljem s kojim ste kliknuli? Često gledamo na crvene zastavice u kontekstu spojeva i romantičnih veza, ali one su značajne i kod prijateljstava pa hajdemo vidjeti na što treba obratiti pažnju.

Svaka čast božićnim filmovima, no vas i dalje opsjeda zašto vas se netko nije javio? Imamo listu filmova koji će vas utješiti ili vam preusmjeriti misli na neke druge staze. Iako, nitko ne tvrdi da je pokvareni vremenski stroj ispričnica za nejavljanje…

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.