UKALKULIRAJTE GA NA VRIJEME

ZAŠTO SMO OPSJEDNUTI SUPER MJESECOM: I kako od njega možemo profitirati, znaju Moonsisters

Tamara Radan
25.03.2023.

Ne, one nisu Shakespears Sisters nego Moonsisters! Upoznajte Lieke i Jetteke van Lexmond, Nizozemke koje će vam otkriti što možete očekivati ove godine od nadolazećih Mjesečevih mijena, ali i super Mjeseca

Od gadnih optužbi starih Rimljana da Mjesec ljude tjera u pretjeranu romantiku, razvrat i naposljetku ludilo, preko Shakespeareovih stihova u ‘Otelu’ da se Mjesec malo previše približava Zemlji i izluđuje muškarce do velikih snova Richarda Bransona i Jeffa Bezosa koji priželjkuju svemirski turizam, Mjesec nas oduvijek intrigira i privlači, utječe na menstrualni ciklus, raspoloženje, kao i na činjenicu koliko imamo kilograma, pardon, vode zadržane u organizmu, što pokazuje vaga.

Naša opsesija proučavanjem Mjeseca raste proporcionalno nesigurnim vremenima kada se ne možemo uhvatiti za nešto čvrsto… Zanimljiv je podatak da je do danas samo dvanaest sretnika njime kročilo, a posljednji izlet na Mjesec bio je 1972. godine. To je možda i glavni razlog zašto su milenijalci toliko opsjednuti astrologijom, tarotom i Mjesečevim mijenama te zašto je knjiga Kirsty Gallagher ‘Lunar Living: Working with the Magic of the Moon Cycles’ čak tri puta od prvog objavljivanja 2020. dospjela na listu bestselera Sunday Timesa.

Moonsister i super Mjesec

Na tom tragu magične Mjesečeve svjetlosti su i Nizozemke Lieke i Jetteke van Lexmond koje su se odlučile malo dublje pozabaviti Mjesečevim mijenama, tvrdeći da svi možemo profitirati od razumijevanja prirodnih ciklusa. Naime, Lieke je već s pet godina bila poznato televizijsko lice, a sa šesnaest je radila kao voditeljica i glumica, dok je Jetteke dvadeset godina bila u modnom biznisu gdje je, među ostalim, pisala za časopise Elle Girl, Glamour i Vogue te radila kao kreativna direktorica internacionalnih modnih brendova.

No nakon uspješnih karijera u kojima su bile okrenute javnosti, u jednoj životnoj fazi odlučile su se više pozabaviti svojom nutrinom, prirodom i intuitivnom ženskom energijom, i to tako da podignu pogled prema Mjesecu. Na njihovoj stranici Moonsisters, koja zbog velikog interesa sve brojnije zajednice postoji u tri inačice – na nizozemskom, engleskom i njemačkom jeziku, možete na vrijeme doznati što vas čeka sljedeće godine, kako se nositi sa super Mjesecom, kako s onim vučjim, kada trebate pritisnuti gas, a kada se bolje nakratko primiriti.

Mjesečev kalendar za 2023.

Nemojte da vas nebo zatekne nespremne jer Moonsister su još u listopadu 2022. pripremile veliki Mjesečev kalendar za 2023. godinu u kojem objašnjavaju energiju Mjeseca za svaki dan u godini, naravno, u kombinaciji s konstelacijama i pozicijama planeta. Nažalost, na njihovoj web stranici nema informacija o prvim rezervacijama za put na Mjesec. No ako je vjerovati Bezosu i Bransonu, savršenog partnera s kojim ćete otići na Mjesec možete tražiti sve do 2025. godine. Osim, naravno, ako nešto ne zeznete pa se posvađate i prekinete zauvijek baš na dan nabrijanog punog Mjeseca jer, eto, sorry… niste na vrijeme proučili Moonsister kalendar.

Naslovni video: Canva

Pročitaj više

Veliko pospremanje

Ako vas obuzima panika već od pomisli na to da ćete nešto morati baciti, pokušajte zamisliti kako ćete se osjećati kad shvatite da ste riješili problem nepotrebnih stvari.

JE LI AMBER HEARD TREBALA NOSITI NAOČALE

Ideja da na osnovi nečijih facijalnih ekspresija možemo donijeti pravu odluku je li netko kriv ili nevin potpuno je pogrešna, kaže Malcolm Gladwell, autor knjige ‘Kako razgovarati s neznancima: Što moramo znati o ljudima koje ne poznajemo’

Točka preokreta

Ostati ili otići nikada nije laka odluka. No gdje se krije ona točka preokreta kada znamo da je vezi doista došao kraj?

Treba li nam detektor laži?

I ne manje bitno – kako ćemo na taj broj gledati u starosti – tko će morati spaljivati svoje ljubavne polaroide kao Gene Simmons, a tko se javno kajati da nije bio odvažniji poput glumice Jane Fonda

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.