Ananas na dar

PITALI SMO PRIJATELJE, DOKTORE I STRANCE: Treba li bivšima čestitati rođendan ili ih ignorirati u velikom stilu?

Nika Kovačić
27.08.2023.

Priznajemo da smo se ozbiljno zamislile nakon predzadnje epizode serije ‘I tek tako’ te zapitale – jesmo li možda previše okrutne kao Miranda, koja sve bivše otpiše jednom nakon prekida? I bismo li se možda trebali ugledati na sveučilišnu profesoricu Nyju, koja iz inata bivšem partneru koji čeka dijete s drugom ženom kupuje kolica?

Kažu da svaka osoba mora imati nekog brutalno iskrenog frenda koji joj neće ponavljati ono što ona želi čuti, nego će vas okrutno spustiti na zemlju, pa makar i boljelo. Stoga samo kratko NE! Nije ni on vama. – Maja (34)

Nije teško nabaviti na internetu crvenu boju za nosić. Iako stvarno mislimo da možete i bolje od klauna. – Anita (45)

Nitko vam ne brani da dobre vibre šaljete mentalno. Kao i to da mu opet širom otvorite vrata pa da vam opet uđe u život i uništi ga. – Mirka (24)

Pisanje 84 različite verzije poruke upravo vam je oduzelo najmanje 84 minute života koje ste uzalud bacili u vjetar. – Ivan (33)

Foto: Unsplash

No s druge strane, ima li nečeg goreg od dokaza da vam naprosto više nije stalo pa ste mu poslali najbezvezniju, template čestitku. – Sonja (29)

Ako vas je otpilio na najgori mogući način, jer je recimo, jednostavno nestao, ja sam uvijek za to da mu pošaljete neku dobru lekciju u vidu čestitke. Ili zašto ne, groznog poklona s interneta. Primjerice, durian. Ako ga uspijete nabaviti. – Sanja (39)

Uostalom, nije li 2020. bila dovoljna za život u prošlosti? Jer uvijek postoji šansa da ćete dobiti odgovor. Kao i ona da ćete sumanuto po internetu tražiti dokaze da to nije bio ghosting, benching, hardballing, fizzling ili cloaking. – Mia (38)

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitaj više

Veliko pospremanje

Ako vas obuzima panika već od pomisli na to da ćete nešto morati baciti, pokušajte zamisliti kako ćete se osjećati kad shvatite da ste riješili problem nepotrebnih stvari.

JE LI AMBER HEARD TREBALA NOSITI NAOČALE

Ideja da na osnovi nečijih facijalnih ekspresija možemo donijeti pravu odluku je li netko kriv ili nevin potpuno je pogrešna, kaže Malcolm Gladwell, autor knjige ‘Kako razgovarati s neznancima: Što moramo znati o ljudima koje ne poznajemo’

Točka preokreta

Ostati ili otići nikada nije laka odluka. No gdje se krije ona točka preokreta kada znamo da je vezi doista došao kraj?

Treba li nam detektor laži?

I ne manje bitno – kako ćemo na taj broj gledati u starosti – tko će morati spaljivati svoje ljubavne polaroide kao Gene Simmons, a tko se javno kajati da nije bio odvažniji poput glumice Jane Fonda

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.