DVOSTRUKI DODIR

NIKAD NIJE KASNO: Zašto nam nitko dosad nije rekao za genijalni prečac Shazam?

Nika Kovačić
26.03.2023.

I iPhone voli kada ga se dira po poleđini. Ups! Podijelite info s prijateljima. Ili nemojte i pustite da vam se dive…

Ne tako davno u kaubojskim filmovima niste mogli biti glavna zvijezda ako niste imali tako dobro reflekse da u nekoliko sekundi vješto izvučete lažni pištolj iz korica na boku i usmjerite ga prema neprijatelju. Danas pak prilike promiču ako se ne uspiješ latiti mobitela u pravi trenutak. Znate li o čemu govorimo? U zagušljivom ste klubu, probijate se kroz gomilu dok cijelo vrijeme držite na nišanu svoju simpatiju, a iz zvučnika dopire genijalna pjesma. Vičete frendici na uho: ‘Što je ovo?!’ A ona, deset centimetara udaljena od vas, sliježe ramenima.

Mahnito vadite mobitel iz džepa i istu stvar pitate Siri. A ona se pravi luda i procesuira vašu molbu kao da je netko stisnuo opciju da vrijeme teče kao usporena snimka. Kako stvari stoje, pjesmu možda više nikada neće uspjeti pronaći, a možda ni simpatiju. Glavu gore, jer zahvaljujući ovom triku već sljedećeg jutro pjesmu ćete moći slušati dok se tuširate. Zahvalit ćete nam poslije pjesmom ‘Sing Hallelujah’!

1. KORAK

Uđite u postavke vašeg iPhonea.

  1. KORAK

Spustite se dolje i pritisnite na ‘pristupačnost’.

  1. KORAK

Pritisnite ‘dodir’, zatim odaberite ‘dodir po poleđini’, a potom ‘dvostruki dodir’.

  1. KORAK

Odaberite prečac Shazam.

  1. KORAK

Dvaput dodirnite poleđinu svojeg iPhonea kada želite identificirati pjesmu i uživajte.

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitaj više

Kada malo vježbanja donosi puno

Ako ste kao ja i tek ste u zrelijoj dobi krenule vježbati ili ste neredovite, ne brinite – ima nade za nas sportske zabušantice. Zašto se ne bismo trebale opterećivati količinom zahtjevnih treninga potvrđuje znanstvena studija, a ponekad je zaista lijepo imati takav dokaz ‘u džepu’.

Ostanite budni, ostanite budni!

Znamo, ovo pitanje nije od prevelike važnosti, no čovjeka veseli saznati odgovore na vječne zagonetke. Evo što kažu neurolozi o našoj velikoj ljubavi prema spavanju na kauču

Prokletstvo prve noći

Ukleti hotel, podzemne vode ili preglasni susjedi? Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put dobro usnuli na novoj lokaciji. Ako nađete odgovor za manje od 10 sekundi, slobodno produžite dalje jer ovaj članak nije za vas.

Rain on me!

Jesmo li postali obične žrtve pop kulture i fotogeničnih scena ili ima nešto u basu kiše što nema ni na najboljim katarzičnim koncertima? Evo što kaže znanost, a što moj dečko?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.