Snažniji orgazmi

SEKS ZA VRIJEME MJESEČNICE: Postoje znanstveni dokazi da je onih dana u mjesecu seks bolji nego inače

Nika Kovačić
11.11.2023.

Mnoge žene izbjegavaju seks onih dana u mjesecu, pokazuje istraživa­nje Flexa, tvrtke koja proizvodi menstru­alne čašice. Osim toga, 47 posto ispitanica izjavilo je da tijekom mjesečnice izbjegava čak i prvi izlazak. Ako je to po­vezano s grčevima, otjecanjem i sličnim blagodatima ­ razumijemo vas. Ali ako seks izbjegavate iz straha od crvenoga plimnog vala, molim vas, nastavite čitati.

Napaljeniji ste

Biološki gledano, ženama bi trebalo biti najjednostavnije uzbuditi se dok ovuliraju (čitaj: dok ne krvare). No mnoge žene tvrde kako tijekom mjesečnice osjećaju pojačan seksualni apetit.

Orgazmi vam mogu postati snažniji

Kad imate mje­sečnicu, maternica natekne i pritisne završetke živaca u vagini, zbog čega ste osjetljiviji nego inače. Nekim že­nama to povećava šanse za doživljava­nje orgazma tijekom odnosa.

Foto: Canva

Ne treba vam lubrikant

To je taj tjedan kad vaša odana bočica lubrikanta može ostati po strani. Menstrualna je krv gusta zbog endome­trijskih stanica koje je čine konzistenci­jom nalik lubrikantu.

Može olakšati bolne nuspojave

Istraživanja po­kazuju da vođenje ljubavi za mjesečnice može ublažiti grčeve i glavobolje. Naime, orgazam je poput prirodnog sredstva protiv bolova, a osim toga, može izazvati kontrakcije materni­ ce, što može pospje­ šiti ljuštenje sluznice. Stoga, seksajte se kako biste ublažili menstrualne bolove i skratili traja­nje mjesečnice.

Foto: Canva

Nakon toga jednostavno zračite

Osim ublažavanja bolova, endorfini i oksitocini (koji se luče tijekom seksualnog odnosa) smanjuju razinu stresa, što vas opušta baš kad vam je najpotrebnije.

Dovraga, zaslužujete to!

Na kraju krajeva: nijedna žena ne treba se sramiti ili odreći seksa zbog nečeg što se potpuno prirodno odvija. Tih dana ništa, ali baš ništa ne bi trebalo biti zabra­njeno. Čak ni oralni seks. (Ne vjerujete?

Naslovna fotografija i video: Canva

Pročitaj više

PRISTAJETE LI NA MRVICE?

U svijetu suvremenog dejtanja, neki ljubav dobivaju na kapaljku. Kako prekinuti začarani krug?

Srce na dlanu

Je li moguće da je moj bivši, poznat i kao serijski prevarant koji mi je slomio srce, bolje nanjušio recept za sretan život od mene i njegovih dvanaest bivših?

blurred lines

Kad govorimo o monogamiji u romantičnim odnosima, prijevara je uvijek imala fizički predznak. No što bi bilo i koliko je ozbiljno emocionalno varanje, gdje je tjelesna komponenta isključena?

Otišao je u dućan...

Upozorenje: Svečano obećavamo da se više nećemo baviti razlozima zašto vas je netko ghostao, ali dobro će nam doći koja rečenica o tome što biste mogli napraviti za sebe

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.