STAV PA STIL

COUPLE DRESSING: 4 potrebne osobine ako se i vi želite uvjerljivo odijevati kao par koji je ispao iz istog filma

Nika Kovačić
20.08.2023.

Najlakše je odabrati istu boju ili uzorak, no kako isfurati onu nevidljivu auru koja govori – rušimo modna pravila, volimo se, a uz to i super zezamo.

Da su rušenje strogih pravila i tabua te prije svega igra i zezancija toliko duboko utkani u modu ove godine su nam na Sarajevo film festivalu pokazali glumci Slavko Sobin i Tihana Lazović. Zvijezde filma ‘Samo kad se smijem’ pojavile su se u pink izdanju našeg omiljenog brenda Lokomotiva, a svojim cool lookom odali počast novim rodnim ulogama, onako usput se nominirali i za nove nastavke Barbie te još jednom zorno pokazali što je najvažniji sastojak ovog stila – dobar humor i još bolji gard. Iako nitko neće osporiti da je dobar osjećaj za stil i detalje bitan, mi i dalje mislimo da je za ovakvo odijevanje potrebno imati i ono nešto iznutra. Proučili smo koji su to važni sastojci i stavovi koje trebate imati ako i vi želite super isfurati ovaj look, baš kao Tihana i Slavko.

Fleksibilnost

Sjećate se evolucije Brada Pitta i kako se mijenjao kroz povijest. Jednostavno je sa svakom novom curom mijenjao i frizure kako bi im se prilagodio. Ok, nitko ne kaže da morate pronaći partnera kameleona, no definitivno će pomoći to ako se ne boji promjena imidža. Uostalom, život nije strip pa da morate cijeli život nositi jedno te isti look.

Zaljubljenost

Kada si mlad sve ti je dozvoljeno, no kada si uz to mlad i jaaako zaljubljen, nema tog stilista koji bi te mogao odgovoriti od toga da se oboje odjenete u isti materijal od glave do pete, baš kao što su 2001. učinili Britney Spears i Justin Timberlake na dodjeli American Music Awards. ‘Puno toga radiš kad si mlad i zaljubljen’, primijetio je Timberlakeov bivši kolega iz benda NSYNC. No mi mislimo samo da je Lance i danas užasno ljubomoran jer traper na traper je baš #trending. A tek ako nađeš svoju srodnu traper polovicu…

Samopouzdanje

Ona je godina bila sinonim za riječ posh (uostalom, to joj je i bio i nadimak kada je bila u grupi Spice Girl), a on je doslovce postao zaštitno lice svih metroseksualaca ovoga svijeta pa im je vjerojatno samopouzdanje bilo tako visoko da su si mogli priuštiti da će postati predmet svih šala u kasnim noćnim programima i na internetu. Uostalom,treba imati hrabrosti da se poput Victorije i Davida Beckhama pojavite u identičnom looku (ne varijacije na temu), a još više da na Versace party dođete od glave do pete u Gucciju.

Ležernost

Kemija između Lily-Rose Depp i The Weeknda i nije baš bila uvjerljiva u seriji ‘Idol’, no zato nam je Francuskinja ovo ljeto održala lekcije iz stila pod nazivom ‘French girl meets Tomboy‘. I to doslovce svaki put kada bi se pofotkala sa svojom frendicom s kojom je počela dejtala početkom godine, repericom 070 Shake. Doduše, malo tko bi mogao reći da se odijevaju kao jedno, ali zato i više nego zorno dokazuju da se suprotnosti privlače te da dišu kao jedno.

Pročitaj više

Skrivanje ili hrabrost?

Veliki filozofi su zastali malo ispred svojih zrcala i odlučili se pozabaviti tim naoko trivijalnim stvarčicama.

Miris djetinjstva

Bez obzira na dob, nikada nećemo biti spremni odreći se slatkog, šarenog svijeta crtanih filmova uz koje smo odrastali, kroz koje smo spoznavali svijet oko nas i njegova stroga pravila, ali na puno nježniji način.

30 sekundi čini razliku

Ako je istina da naša koža u jednom trenutku života može postati netolerantna i burno reagirati na određene sastojke te razviti alergije, znači li to da bismo sve proizvode koji sadrže sastojke na koje reagiramo trebali izbjegavati u širokom luku? Ili se koža može ponovo naviknuti na njih ako ih koristimo u nano dozama i kratkim intervalima?

'Hobitnica oko vrata'

Prijelazna razdoblja obožavaju inovativne načine nošenja pulovera te igre između layeringa i novih načina vezanja. No jeste li znali da način kako nosite pulover puno govori o vašem karakteru

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.