Balayage je out!

JESEN NA VAŠOJ KOSI: Je li fallayage spas u zadnji čas za oštećenu kosu nakon ljeta

Nika Kovačić
05.11.2023.

Dobri stari balayage se odmorio i prepustio svoje mjesto novom trendu. Upoznajte fallayage tehnike bojenja kose, a za koje će vaš frizer možda trebati i kakvu diplomu s tečaja slikanja

Ne znamo za vas, ali pod uvjetom da niste non nosili gigantski šešir, zaštitni faktor 50 i suncobran, činjenica je da vam je kosa posvijetlila za nekoliko tonova. Eto, sada barem imate besplatan balayage pomislit ćete, jer kako drugačije objasniti tamni izrast i presvijetle uvojke? Spas se krije u novom trendu pod imenom fallayage. A to znači da sunce u vašoj kosi mora ustupiti mjesto svemu onome što se nabrajali u zadaćnici kada bi profesorica na ploču napisala temu ‘Jesen u mome grade’. Listovi javora, bukve, hrasta, lipe, breze, kestena koji se pred vama pretvaraju u čudesni kaleidoskop boja od tople zlatne, preko kestenjasto smeđe, vatreno crvene, intenzivne curry nijanse do bogatih bordo nijansi.

Jesen na vašoj kosi

No u slučaju da profesorica engleskog pita, riječ fallayage dolazi od kombinacije dvije engleske riječi – jesen i balayage, Kako ga postići, pitate se sada nakon kratkog sata teorije i likovnog? Ništa lakše – topli tonovi se nježno nanose na kosu četkicom. Naglasak se stavlja na tople nijanse – boje karamele, bakra, mahagonija za smeđu kosu, te one boje pijeska za plavu kosu. No da biste izbjegli najveći zamku – onu da vam frizura izgleda kao suhi list, ne zaboravite kosu tretirati super maskama i uljem, jer matirana kosa i fallayage ne idu dobro zajedno.

P. S. Fallayage izvrsno pristaje stepenasto ošišanoj kosi i curtain šiškama, no isto tako, ako stavite na kosu specijalne maske koje ističu sjaj kose nemojte ste začuditi ako na vašoj glavi odjednom ugledate svu paletu jesenskih tonova kako se prelijevaju i sjaje.

Naslovna fotografija i video: Canva

Pročitaj više

XXL stil

Preveliki kaputi i blejzeri, 2 broja veće traperice i XXL košulje već neko vrijeme vladaju društvenim mrežama fashionistica

MOĆ JE U BOJAMA

Ružičasta za samopouzdanje, plava da se skulirate, narančasta da si podignete energiju… Nije tajna da terapija bojama doživljava pravi boom jer u bojama je skrivena itekakva moć!

Šljokice, čipka i biseri

Volimo vidjeti modne eksperimente, a ovi celebovi pokazuju da muški stil može imati brojna lica

moda i tehnologija

Hoće li umjetno kreirani modeli zamijeniti stvarne žene i ideale ljepote s kojima se već teško nosimo?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.