PAZI, JAKO SKLISKO!

ZUBNI KONAC KAO MODNA INSPIRACIJA: I kako skupiti hrabrosti za flossing

Lena Ivanović
11.03.2023.

Upoznajte modni trend koji je u svoju mrežu ulovio cijeli svijet – modne influencere, modele, dizajnere, Borata, ali i ljubitelje bondage tehnika

Tanja Dragović, Kendall Jenner, Dua Lipa, Megan Fox, Lily Aldridge jednostavno su lude za njima – tankim bretelama na haljinama, topovima, kupaćim kostimima koje tako elegantno i spretno vijugaju tijelom da magnetično privlače poglede. Doista, u posljednje dvije godine modni svijet kao da je zaglavio u labirintu flossing trenda i više ne zna izići.

Uostalom, zašto bismo ga i napustili kada je fascinantan. Ne možete ga prestati gledati, a pogled klizi po petljama i linijama kao po uzbudljivoj cesti. Ponekad je simetričan, a ponekad ne, neke ćete petlje znati sami izvesti, a neke su tako komplicirane, pogotovo ako prekrivaju veći dio leđa, da čovjek lako pomisli kako će za oblačenje i skidanje trebati angažirati vrhunskog bondage majstora.

Flossing vs. bondage

No kad smo već kod SM tehnika, koliko su zapravo flossing i bondage slični i jesu li doista baš za svakoga? Što ako naramenica sklizne ili pukne? Što ako niste baš toliko hrabri da biste pokazali dijelove golog tijela? Što ako to funkcionira samo na Instagramu… (molimo umetnite svoje aktualno pitanje)? Čini se da je ključna riječ u oba slučaja – povjerenje. Jer da biste furali flossing, koji je ime dobio po zubnom koncu, ne morate imati savršeno tijelo, jer tko ga ima, ali morate imati samopouzdanja.

Sigurnosna riječ i sigurnosni odjevni predmeti

Tajna flossinga je u tome da ćete, ako se za njega odlučite, morati spretno zaigrati igru skrivača. To znači doslovno naučiti što ćete otkriti, a što sakriti. U prijevodu, kao što u seksi bondage igricama postoji sigurnosna riječ, tako i u flossingu postoje sigurnosni odjevni predmeti poput oversized sakoa, vrećastih hlača, maksi haljina, šilterica, ravnih sandala… Zapravo sve ono što smo furali u doba lockdowna kada nam se nije dalo odvojiti od tople dekice jer ćete tim komadima uskladiti look i dodatno naglasiti suptilnu igru trakica i gole kože.

Vi birate hoćete li flossing isprobati samo na novim sandalama pa će vam trakice nježno vijugati gležnjevima sve do koljena, na nekom smjelom badiću i donjem rublju s ludim izrezima, na topiću za vježbanje ili ćete pak smjelo obući haljinu s ultratankim trakama kao supermodeli na reviji dizajnerice Nensi Dojake. Što god odabrali, činjenica je da su tanke ogrlice, zmijolike narukvice i filigranske tetovaže ove sezone dobile itekako opaku konkurenciju. Naše pitanje glasi: koliko ste zapravo opasni da se i sami ulovite u njegovu mrežu?

Naslovna fotografija: Shutterstock

Pročitaj više

Skrivanje ili hrabrost?

Veliki filozofi su zastali malo ispred svojih zrcala i odlučili se pozabaviti tim naoko trivijalnim stvarčicama.

Miris djetinjstva

Bez obzira na dob, nikada nećemo biti spremni odreći se slatkog, šarenog svijeta crtanih filmova uz koje smo odrastali, kroz koje smo spoznavali svijet oko nas i njegova stroga pravila, ali na puno nježniji način.

30 sekundi čini razliku

Ako je istina da naša koža u jednom trenutku života može postati netolerantna i burno reagirati na određene sastojke te razviti alergije, znači li to da bismo sve proizvode koji sadrže sastojke na koje reagiramo trebali izbjegavati u širokom luku? Ili se koža može ponovo naviknuti na njih ako ih koristimo u nano dozama i kratkim intervalima?

'Hobitnica oko vrata'

Prijelazna razdoblja obožavaju inovativne načine nošenja pulovera te igre između layeringa i novih načina vezanja. No jeste li znali da način kako nosite pulover puno govori o vašem karakteru

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.