GENIJALAN TRIK: Konačno znamo način da vam naočale više ne klize s lica

Erna Žganjar
08.03.2024.

Donosimo vam modele koji će obilježiti 2024. godinu, ali prije toga otkrivamo genijalan trik koji će vam pomoći da vam naočale ne klize niz nos.

Sunčane naočale štite naše oči od UV zračenja, a i super su modni dodatak koji svakom outfit daje ono nešto. Ne znamo jeste li znali da postojanje sunčanih naočala trebamo zahvaliti Jamesu Ayscoughu, britanskom optičaru koji je u 18. stoljeću počeo stavljati osjenčana stakla u okvire i tako pokrenuo trend nošenja sunčanih naočala. Hvala, gospodine James, puno nam ovo znači. Osjećamo se sjajno i zaštićeno. Danas, tri stoljeća kasnije, nije nimalo neobično da istovremeno posjedujemo nekoliko sunčanih naočala koje možemo kombinirati prema raspoloženju i odjevnim kombinacijama.

Donosimo vam modele koji će obilježiti 2024. godinu, ali prije toga otkrivamo genijalan trik koji će vam pomoći da vam naočale ne klize niz nos. Sigurno vam se znalo dogoditi kod sporta ili kad se sagnete da vam naočale kliznu rema dolje i to zaista može nervirati. Tada je dobro otići u optiku gdje će vam stručna osoba podesiti naočale kako bi vam optimalno pristajale širini lica. Ako naočale i dalje spadaju kod recimo znojenjm ovaj beauty trik će vam sigurno pomoći. Riječ je o primeru za sjenila za očne kapke. Natapkajte nešto primera na korijen nosa gdje se naočale naslanjaju. Primer će se pobrinuti da se naočale ne kližu što je praktično ljeti kod znojenja ili tijekom vježbanja. Nakon toga uživat ćete još i više u svojim naočalama, a ovi će modeli obilježiti 2024. godinu.

Foto: Unsplash+

Crni okviri su must have

Svaka bi žena trebala posjedovati jedne dobre klasične naočale crnih okvira. Slobodno investirajte nešto više ukoliko vam se neki model svidi jer crne sunčane naočale nikad ne izlaze iz mode. Stilski pašu na gotovo sve stajlinge tako da s njima nikako ne možete pogriješiti.

Retro trend: Kada prošlost sretne sadašnjost

Volimo retro, a vi? Predimenzionirani okviri u stilu sedamdesetih vratili su nam se u 2024., a mi smo ih spremno dočekale. Daju nam onaj neki hippie mood kojeg kao male nismo imale priliku doživjeti i zato smo sretne što se ovaj oblik sunčanih naočala vratio u modu. Ove ekstravagantne naočale izvrsno pristaju uz haljine ili odijela.

Uski model su totalni hit

Sunčan pozdrav stiže iz devedesetih! Sjećate li se ikoničnih okvira iz te dekade? Uski okviri su opet totalno in. Vjerojatno se neće svi osjećati kao rođene s njima i možda su više nešto za one hrabrije, ali definitivno bude nostalgične uspomene na 90. Uz njih će svaki odjevni komad izgledati još više kul.

Mjau mrnjau

Ekstravagantni okviri mačkolikog oblika, tzv. cateye u stilu 50. godina prošlog stoljeća opet su u trendu. Najomiljeniji su oni crnih okvira jer pristaju uz sve odjevne kombinacije. Osim toga taj oblik odlično stoji ovalnom i srcolikom obliku lica.

Naslovna fotografija: Unsplash+

Pročitaj više

Kako stvari stoje doba velike suzdržanosti i malog nakita je već odavno iza nas, a ove sezone nosi se ultra raskošan nakit

Dvadesetak dana uoči svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Parizu (26. srpnja – 11. kolovoza), Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je u prostorijama Rektorata Sveučilišta u Zagrebu predstavljanje olimpijske kolekcije sportskog brenda 4F, čiji će asortiman nositi naši sportaši i sportašice na Igrama u francuskoj prijestolnici.

Dugoočekivana, spektakularna kolekcija više od 50 možemo slobodno reći, umjetničkih djela našeg proslavljenog dizajnera Jurja Zigmana, 4. srpnja je pred oduševljenom publikom predstavljena u hali riječkog Exportdrva, impozantnog prostora koji je svojom „grubom“ estetikom na više od pet tisuća kvadratnih metara upravo istaknuo čaroliju onog što je predstavljeno pred gotovo tisuću modnih entuzijasta i ljubitelja Zigmanovog djela.

marinniere

Mornarske, pinstripe, vodoravne ili okomite – prugice su odlična ideja u svim oblicima i modnim scenarijima

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.