Najženstvenija kolekcija ikad!

KADA BI KOLEKCIJA ELFS-a PROGOVORILA: Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić su malo pospikali sa svojim modelima

Aleksandra Orlić
29.04.2023.

Tri dana prije velike modne revije koja je najavljena za 3. svibnja u garaži zagrebačkog Z Centra dizajnerski tandem ELFS oprostio se od svojih haljina prije nego što ih puste u život. Vrijeme je da upoznate svoje nove frendice koje ćete obožavati – Sofiju, Leu, Thaliju i Auroru…

Svi koji su ikada nešto kreativno stvarali jako dobro znaju da se u nekom trenutku pojavi onaj fantastični osjećaj kao da je vaša kreacija – živa. Ok, nismo zabrijali niti ćemo podgrijavati već sto puta serviran mit o Pigmalionu… Samo nam se učinilo zabavnim i zanimljivim postaviti pomalo nadrealno pitanje – a što kada bi ELFS haljine doista mogle progovoriti? Uostalom, zašto ne? Ovo je jedna od najženstvenijih kolekcija ELFS-a inspirirana ženama, a sve haljine imaju ženska imena, što uvijek naiđe na oduševljenje klijentica, kažu Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić Vrijeme je da upoznate svoje nove frendice koje ćete obožavati – Sofiju, Leu, Thaliju i Auroru…

Sofia

Sofia (crna haljina): Ajme, još tri dana do modne revije u zagrebačkoj garaži Z Centra. Moram priznati da sam uzbuđena. Dečki, kako ste to sve zamislili i kako to da ste odabrali upravo tu lokaciju?

Alex: Naša je prvotna ideja bila da svoju najženstveniju kolekciju pokažemo u više muškom i surovom ambijentu.

Ivan: Za takvu ljepoticu kao što si ti kontrastan prostor je doista najbolje mjesto gdje se može najviše istaknuti.

Aurora

Aurora (bež haljina): A kako to da ste se odlučili napraviti najženstveniju kolekciju ikada? Što vam je bila inspiracija i jeste li sigurni da ove godine na reviji nećete imati baš nimalo provokacije, po čemu ste, uostalom, to sam već i ja u atelijeru čula, naveliko poznati?

Ivan: Kada stvaraš kolekciju namijenjenu ženama neprestano okružen ženama, one se nametnu i kao inspiracija i kao izazov, jer poželiš napraviti kolekciju za koju mnogi neće povjerovati da je nije napravila žena.

Alex: Morat ću samo dodati da uvijek težimo, kako se kaže, ‘prekucati igricu’ i mislim da smo u tome uspjeli jer prvotne su reakcije ODLIČNE.

Alex: A zlatna haljina mudro šuti. Lako njoj, ona ide samo na lude partyje.

Lea

Lea (zlatna haljina): Sorry, mene ne zanimaju dnevni izlasci. Mislim, ako baš ne moram… Iako, ludo me zanima kako biste se vas dvojica ponijeli da me vidite nasred ceste u nekoj kombinaciji koja vam nije po volji. Okrećete li se inače za svojim kreacijama?

Sofia: Da, i mene baš zanima kada ste se posljednji put okrenuli za nekom kreacijom i curom na cesti?

Alex: Moram priznati da je susret dizajnera i kreacije nakon što se razvedemo uvijek jako dirljiv. Nekad si laskamo da ljudi ne razumiju zašto im se osmjehujemo. A ako i razumiju, nadamo se da je i njima to zabavno kao i nama.

Ivan: Ja sam oduvijek malo asocijalan pa i dalje pokušavam ne privlačiti pažnju svojom reakcijom, ali moram priznati da je oduševljenje nekad jako teško sakriti.

Sofia: Excuse-moi, mogu li i ja sada postaviti jedno pitanje? Jesam li ja to možda neka suvremena interpretacija male crne haljine i kako ste došli na ideju da me napravite?

Alex: Malih crnih haljina nikad dosta tako da, draga Sofia, moraš znati da sestara blizanki imaš puno, a o inspiraciji će dalje Ivan.

Ivan: Naravno da jesi interpretacija male crne haljine i za ljeto si zato prozračna i neopterećena. Uostalom, crnih haljinica kod žena nikad dosta, kao ni cipela, zar ne?

Thalia

Thalia (bijela haljina): Mislim, ako je netko klasik koji se može nositi na sto načina, to sam onda ja. Recite mi, dečki, kako ste samo zamislili make up i cipele? Fura li se i dalje ono – ‘manje je više’ ili možda uz mene ide i ono maksimalistički – ‘više je više’?

Ivan: Eto, čim sam spomenuo haljine i cipele, vi kao prave žene pitate za njih. Što se mene tiče, lijepe sandale uvijek otvore figuru i naglase noge.

Alex: Manje je uvijek više i tako će zauvijek i ostati. Mislim, daš ženi pravu haljinu i ona doista može otići kamo god poželi. No nije loše da se malo poigrate make upom jer uvijek treba napraviti nešto čemu ćemo se za koju godinu moći čuditi. Glavno da je zabavno u tome trenutku.

Sve haljine zajedno: A koja manekenka će nositi mene? A mene! A ja? Halo?! Imena na sunce!

Alex i Ivan: Ostavimo nešto i kao efekt iznenađenja. Može, cure? Drage naše haljine, veselimo se druženju na reviji, a nakon toga se nadamo da ćete pronaći nove prijateljice koje će vam pokazati svijet i s kojima ćete ga pokoriti! Vole vas ELFSI!

Alex i Ivan

Sve fotografije: ELFS; animacija: Tamara Švelić Sabljić

Pročitaj više

XXL stil

Preveliki kaputi i blejzeri, 2 broja veće traperice i XXL košulje već neko vrijeme vladaju društvenim mrežama fashionistica

MOĆ JE U BOJAMA

Ružičasta za samopouzdanje, plava da se skulirate, narančasta da si podignete energiju… Nije tajna da terapija bojama doživljava pravi boom jer u bojama je skrivena itekakva moć!

Šljokice, čipka i biseri

Volimo vidjeti modne eksperimente, a ovi celebovi pokazuju da muški stil može imati brojna lica

moda i tehnologija

Hoće li umjetno kreirani modeli zamijeniti stvarne žene i ideale ljepote s kojima se već teško nosimo?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.