modna inspiracija

KAKO POŠTOVATI POSLOVNI DRESS CODE NA +30? Stylinzi koji će izgledati dobro u uredu i za happy hour

Kristina Stakor
25.06.2023.

Od ureda do koktela u istom outfitu u kojem sjajimo od jutra do večeri: 5 lakih komada za inspiraciju

Kad smo bili mlađi, ljeto u gradu zvučalo je kao najgora kazna koja je snašla nas koji nemamo bake na moru, a danas tome dodajemo i radno vrijeme i puno kraće praznike… No nije sve tako crno, dapače, sunčano je i vruće.

Sad kad smo se svi vratili s niza produženih vikenda i bjegova na jug, kad više nemamo izlike za kraći rad srijedom i „out of office“ petkom, vrijeme je da se vratimo u rutinu. No život ne cvate samo na moru već i u kontinentalnim mjestima i gradovima svjedočimo brojnim festivalima koja zovu na ljetna druženja pod zvjezdanim nebom (i lampicama).

Takav dinamičan ritam od-jutra-do-sutra pravi je izazov kad smišljamo lookove koji će biti pogodni za sastanak prijepodne, ali i čvenk uvečer. No imamo par prijedloga koji će te jutarnje odluke učiniti puno lakšima i bržima…

Midi haljina

Previše ste tulumarili i već skoro kasnite na posao? Vrijeme je najbrže odluke, a takva je upravo midi haljina! Oblači od glave do pete, kratki rukavi čine je dovoljno pristojnom za posao i pokriveno m za sjedenje pod klima uređajem, a sandale na potpeticu učinit će je koketnom za večernji izlazak…

All white

Još jedan brzinski ljetni favorit jest bijeli look od glave do pete: duge lagane hlače, bijela košulja ili top, malo nakita i spremni ste za gotovo sve planove i iznenadne prijedloge.

Laneno odijelo – u kraćoj verziji

Bermude su se od casual komada prometnule u onaj poslovni, ali (!) ne one sportske varijante, već lanene u neutralnim nijansama, koje izgledaju chic u kombinaciji s T-shirtom, i sakoom u uredskim scenarijima. malo tihog luksuza dodajte remenom i nakitom te kožnom torbicom.

Prsluk i hlače

Prsluk se nametnuo kao jedan od najjačih trendova sezone, a vrlo elegantno oizgleda u monokromatskom looku i lanenoj izvedbi. Pristaje na natikače, sandale, ali i ljetni favorit, špagerice.

Maxi suknja i košulja

Volimo maksi suknje ove sezone koje prate siluetu i u casual lookove donose dašak nepretenciozne legancije. Za posao košulju utaknite u suknju, a za happy hour, transformirajte je u crop top.

Naslovni vizual: Zara, Canva

Pročitaj više

trendspotting

Životinjske uzorke ponovno možemo vidjeti posvuda, pa se postavlja pitanje: jesu li i dalje simbol neukusa, bunta, bogatstva ili mainstream? I ugrožavaju li stvarne egzotične vrste ili potiču na njihovu zaštitu?

Ne postoji apsolutno ništa pogrešno u procesu starenja, a čini se gotovo apsurdnim što kolektivno strahujemo od nečeg toliko prirodnog. No tzv. kult mladosti prilično je jak, a ne postoji žena koja se već nakon 25. godine života nije zapitala bi li trebala učiniti nešto kako bi zaustavila vrijeme. Tretmani botoxom, hijaluronskim filerima pa čak i facelifting sve su popularniji, no biste li povjerovali da je moguće doći do zategnutog i mladolikog lica bez odlaska pod nož?

Ljetna haljina skroz izgužvana, krema razlivena, a vaše omiljene cipele ulubljene? Pakirate li kofer (pre)nemarno i bez sistema, ne treba se čuditi ako vas na odmoru zadesi neugodno iznenađenje. Pa dobro kako onda pravilno i dobro spakirati svoj kofer?

Dobra priprema je pola posla

Tek je 14 sati, a na vašem licu već nedostaje veći dio nanesenog pudera. Ako potvrdno kimate glavom, možda biste trebali nastaviti čitati…

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.