Kada bunt sretne stil

KAKO SU KAUBOJKE I TENKUŠE ODJAHALE U SUTON: Bajkerske čizme, vaši motori čekaju!

Nika Kovačić
03.09.2023.

Zaboravite špicaste čizme s nitnama do pola gležnja, kao i tenkuše s potplatima od pola metra jer vraćaju se bajkerske čizme s glomaznim kopčama i kožom koja govori samo jedno – živjela sam punim plućima, a sada ćete i vi!

Znate li što je zajedničko modnoj kući Miu Miu i glumici Sienni Miller? Imaju toliko dobar osjećaj za predviđanje trendova, koje ne bi mogli namirisati niti najbolji Google algoritmi. A tek kada ih spojite! Naravno da će Internet eksplodirati, baš kao što se i dogodilo kada je Sienna Miller fotografirana u bajkerskim čizmama koje je modna kuća Miu Miu predstavila u svojoj jesenskoj kolekciji. Točnije rečeno – pojam ‘Miu Miu Sienna’ je skočio na više od 71 posto u odnosu na prošlu godinu, javlja platforma Stylight.

Robusne kopče, teški metali i koža s patinom

A to znači da je stiglo vrijeme da se tako popularne tenkuše i kaubojke povuku sa scene. Jer gdje god pogledate sve je puno motorističkih čizama koje odaju dojam da su se nauživale života i pustolovina koliko im je koža zadobila tu divnu patinu. A još kada tome pridružite sve te robusne kopče i teške metale, možete i sami izračunati za koji ćete postotak podići i najobičniji styling.

Kate Moss & grunge – déjà-vu, ili?

Znači li to sada da se ove sezone vraća i grunge? Ne, nužno! Osim ako želite furati čizme na uske traperice kao nekada Kate Moss. Poanta je u tome da bajkerske čizme kombinirate na svoj način – bilo da želite romantičnu haljinu malo spustiti na zemlju ili konzervativni tvid učiniti divljim i podariti mu touch Jamesa Deana, Marlona Branda i Hells Angelsa. Izdvojili smo najcool načine kako ih možete nositi te influencerice čije čizme govore samo jedno – ‘Nešto je opasno, divlje i tako nesputano u zraku.’

Pročitaj više

trendspotting

Životinjske uzorke ponovno možemo vidjeti posvuda, pa se postavlja pitanje: jesu li i dalje simbol neukusa, bunta, bogatstva ili mainstream? I ugrožavaju li stvarne egzotične vrste ili potiču na njihovu zaštitu?

Ne postoji apsolutno ništa pogrešno u procesu starenja, a čini se gotovo apsurdnim što kolektivno strahujemo od nečeg toliko prirodnog. No tzv. kult mladosti prilično je jak, a ne postoji žena koja se već nakon 25. godine života nije zapitala bi li trebala učiniti nešto kako bi zaustavila vrijeme. Tretmani botoxom, hijaluronskim filerima pa čak i facelifting sve su popularniji, no biste li povjerovali da je moguće doći do zategnutog i mladolikog lica bez odlaska pod nož?

Ljetna haljina skroz izgužvana, krema razlivena, a vaše omiljene cipele ulubljene? Pakirate li kofer (pre)nemarno i bez sistema, ne treba se čuditi ako vas na odmoru zadesi neugodno iznenađenje. Pa dobro kako onda pravilno i dobro spakirati svoj kofer?

Dobra priprema je pola posla

Tek je 14 sati, a na vašem licu već nedostaje veći dio nanesenog pudera. Ako potvrdno kimate glavom, možda biste trebali nastaviti čitati…

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.