kratko i slatko

MOŽE LI IJEDNA FRIZURA NADMAŠITI BOB? Možete nas pokušati razuvjeriti, ali imamo snažne argumente…

Lena Ivanović
04.06.2023.

Svaka čast sirenskim valovima i trajnama, ali bob je naprosto – chic!

Kad je o kosi riječ, bob nije neka novina: ravno odrezana kosa iznad ramena puni magazine i objave na društvenim mrežama već godinama. Pa ipak, na podsvjesnoj razini, ima nešto u tom rezu što poručuje da se odmičemo od tradicionalnog poimanja ženstvenosti.

Smatra se da je među prvima u povijesti taj prekid s tradicijom napravila Ivana Orleanska, a dobro poznate buntovnice bile su i žene u „ludim dvadesetima“. Stil su tada popularizirale holivudske zvijezde Clara Bow i Louise Brooks i utjecale na brojne žene diljem svijeta, generacijama.

I stotinu godina kasnije, ovaj stil ima brojne poklonice, i to ne bez razloga. „Kada žena promijeni frizuru, želi promijeniti svoj život“, kaže dobro poznati citat. A kao netko tko je svojevremeno jednim potezom škara, usprkos odgovaranju frizerke, odrezao dobrih 25 centimetara kose, mogu reći da je izreka u pravu. I nikad se nisam osvrtala.

bob frizura
Foto: Pexels / Cottonbro Studio

Jer bob frizura pruža bezbrojne mogućnosti, a zahtijeva tako malo našeg angažmana. Pa ju vole i slavne glumice, manekenke i influencerice koje na raspolaganju imaju cijelu četu glam timova, ali i obične smrtnice. Koje su to mogućnosti za stiliziranje, pokazuju tri fantastična primjera, za savršene ljetne frizure:

Klasik

Ravni rez – i gotovo! Emma Stone nedavno je pokazala svoju novu, jednostavnu frizuru koja izgleda vrlo efektno u prepoznatljivoj bakrenoj nijansi.

Chop chop

Ako dozvolimo frizeru da se malo „zaigra sa škarama“, mogli bismo dobiti vrlo atraktivnu frizuru po uzoru na Caru Delevingne koja je klasičnom bobu dodala istanjene vrhove i kratke, drske šiške.

Retro

Ljubiteljice mode koje svoju stilsku inspiraciju traže u minulim vremenima pokazuju da moderan bob može izgledati vrlo romantično i prije svega glamurozno s blagim valovima.

Naslovni vizual: Unsplash

Pročitaj više

Japanka s petom i remenčićima ili ortopedska cipela. Izgleda da je ova dilema riješena, jer na scenu su se vratile dobre stare plesne cipele. Ok, to sad nipošto ne znači da je sve isto kao prije sto godina. Upoznajte najcool model cipela koji će obilježiti ovo ljeti

Pune i guste obrve san su mnogih žena. S metodom puder obrva ova želja postaje stvarnost. Ako ste i same ljubiteljice lijepih, njegovanih obrva, a možda vam oblik prirodno nije dobro definiran ili vam nedostaju dlačice na nekim mjestima puder obrve mogle bi biti odgovor. Nakon tehnike microbladinga koja je vladala prošlih godina i vrlo je invazivna puder obrve su elegantnije rješenje za savršenu definiciju lica.

ne trebate počupati obrve!

Zaboravite na iscrpno konturiranje i sjenčanje jer se kao glavni make up trend sezone vraća nonšalancija devedesetih

A koju boju treba vaš duh i tijelo?

Prije nego što sljedeći put pedikerki kažete koju nijansu od stotinu ponuđenih želite, zapitajte se kako se trenutačno osjećate. I što planirate raditi sljedećih tjedana jer svaka boja utječe na naš živčani sustav i podsvijest odašiljući tijelu važne poruke

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.