POVRATAK SKINNY JEANSA? Kako omraženi odjevni komad može izgledati chic u 2024.

Kristina Stakor
05.04.2024.

Možda dobijemo koji prezirni pogled pripadnika Generacije Z, ali modni stručnjaci najavljuju zatvaranje punog kruga i vraćanje skinny jeansa na scenu

Nosile smo ih dok se praktički ne bi raspale na nama. Ugurane u visoke čizme, s velikim puloverom ili kardiganom, uz tanku vesticu ili strukirani sako. Crne, svijetle, tamne, poderane namjerno (ili slučajno), uske traperice su bile dio gotovo svakog ormara. A onda je u jednom trenu generacija Z zaključila da su staromodne, neudobne, a svatko tko ih nosi passé.

Pa smo kompromisno pristali na „mom“ jeans, balon, i široke modele. Ali možda je ovo proljeće pravi trenutak da stare, vjerne uske traperice izvučemo iz naftalina. To je uostalom napravila kći Kate Moss, Lila, i nosila skinny jeans po uzoru na svoju slavnu mamu, ali u nešto modernijem stylingu. Tu je i suvremena kaubojka Bella Hadid, ali i veliki modni brendovi koji su odlučili revitalizirati ovaj prezreni modni komad.

Foto: Zara

Među klasicima koji su prodefilirali pistom Miu Miu za jesen/zimu 2024. bile su i uske traperice, nošene na crop topove, loaferice i kapute. No primijetili smo ih i kod Balenciage, Saint Laurenta, Acne Studios i naravno, kod high street-brendova.

Skinny jeans se vraća, što god mlađe generacije mislile o tome, samo ih danas nosimo u nešto drugačijim stylinzima:

Pariški chic

Skinny jeans ispod dugog balonera nosi se s balerinkama i uz veliku tote torbu ili ceker. Baguette opcionalan.

Mačak u čizmama

Uske traperice oduvijek su se odlično slagale s čizmama, a ovog proljeća i jeseni poželjnije je da te čizme budu šire, na potpeticu ili u jahaćem stilu.

Let it flow

Kombinacija klasika nikad nije iznevjerila, pa se s uskim trapericama odlično slaže nešto šira košulja, a na nogama mokasine ili cipele na potpeticu.

Suptilni glam

Baš kao kod Lile Moss, skinny jeans 2.0 izgleda glamuroznije u kombinaciji s uskim topom ili prslukom i cipelama na visoku potpeticu.

Naslovni vizual: Zara, Canva

Pročitaj više

Kako stvari stoje doba velike suzdržanosti i malog nakita je već odavno iza nas, a ove sezone nosi se ultra raskošan nakit

Dvadesetak dana uoči svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Parizu (26. srpnja – 11. kolovoza), Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je u prostorijama Rektorata Sveučilišta u Zagrebu predstavljanje olimpijske kolekcije sportskog brenda 4F, čiji će asortiman nositi naši sportaši i sportašice na Igrama u francuskoj prijestolnici.

Dugoočekivana, spektakularna kolekcija više od 50 možemo slobodno reći, umjetničkih djela našeg proslavljenog dizajnera Jurja Zigmana, 4. srpnja je pred oduševljenom publikom predstavljena u hali riječkog Exportdrva, impozantnog prostora koji je svojom „grubom“ estetikom na više od pet tisuća kvadratnih metara upravo istaknuo čaroliju onog što je predstavljeno pred gotovo tisuću modnih entuzijasta i ljubitelja Zigmanovog djela.

marinniere

Mornarske, pinstripe, vodoravne ili okomite – prugice su odlična ideja u svim oblicima i modnim scenarijima

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.