EFEKTNIJE OD MAKE-UPA

NALIJEPITI ILI NE: Kako su privremene tetovaže zbog vizašistice Pat McGrath postale tako cool

Lena Ivanović
29.03.2023.

Tetovaže predstavljaju nešto više od vas ili, ako želite, nešto duboko u vama jer simboliziraju vašu ekstra snagu, prekretnicu, poruku koju želite odaslati svijetu. No što ako poželite ludu tetovažu koja će trajati samo jednu noć? I savršeno naglasiti vaš dekolte, a onoj kičastoj haljini na cvjetiće podariti tako dobar twist…

Nekoć davno su copywriteri za grudnjake obavili sjajan posao. Sjećate li se samo supermodela Eve Herzigove koja je potkraj devedesetih nosila push up grudnjak Wonderbra i izazovno se obraćala gledateljima rečenicom: „Gledaj mi u oči!“ Čini se da se s istim izazovom morala nositi i make up artistica Pat McGrath kada je ovo ljeto smišljala kako će našminkati modele koji su na Španjolskim stubama u Rimu predstavili najnoviju Valentino haute couture kolekciju za jesen/zimu 2022. pod nazivom ‘Počeci’.

Gotički imaginarij

Jednostavno je morala odlučiti gdje želi da gledatelji prvo usmjere pogled. Nakon pomnog promatranja nove kolekcije, Pat je konačno donijela odluku. Modeli će nositi no make up look, ali zato će pogled gledatelja biti prikovan za veličanstveno oslikana tijela – crvene ruže koje izviruju iz dekoltea, umirućeg anđela koji sjedi na ramenu djevojke, paukovu mrežu koja izviruje iz preduboko rezane haljine… Kao da je sav gotički imaginarij uskrsnuo i sada pred našim očima tako čudesno svjetluca da ne znamo gdje bismo prvo gledali – u fluorescentnu haljinu neobična kroja, perje, cvjetne uzorke ili sve te čudesne slikarije na tijelu modela koje pričaju svoju priču.

Kako furati privremene tetovaže?

Naravno da si nitko od nas ne može priuštiti vrhunskog majstora oslikavanja nečega što neće potrajati zauvijek (osim ako vam cimer nije student Likovne akademije i duguje vam za stanarinu). No tražilice diljem svijeta javljaju da se od noći kada je na Španjolskim stubama predstavljena kolekcija Pierpaola Picciolija utrostručio broj upita o privremenim tetovažama u web shopovima. Uostalom, zar nije tako divno režirati ples pogleda i poigravati se svim tim suptilnim detaljima?

Odluka je na vama – želite li doslovno kopirati Valentinov ekstravagantni look i kombinirati gotičke motive s haljinama jarkih boja ili ćete možda odabrati camp pristup i hrabro furati delfina i Mickeyja Mousea. Ok, nije bed ni ako privremena tetovaža ostane samo unutar vaša četiri zida ili se pojavi sramežljivo samo na Instagram Storyju. No ako i vi jednoga dana odlučite hrabro krenuti stopama Valentina, ovo su privremene tetovaže na koje valja skrenuti pogled…

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitaj više

Skrivanje ili hrabrost?

Veliki filozofi su zastali malo ispred svojih zrcala i odlučili se pozabaviti tim naoko trivijalnim stvarčicama.

Miris djetinjstva

Bez obzira na dob, nikada nećemo biti spremni odreći se slatkog, šarenog svijeta crtanih filmova uz koje smo odrastali, kroz koje smo spoznavali svijet oko nas i njegova stroga pravila, ali na puno nježniji način.

30 sekundi čini razliku

Ako je istina da naša koža u jednom trenutku života može postati netolerantna i burno reagirati na određene sastojke te razviti alergije, znači li to da bismo sve proizvode koji sadrže sastojke na koje reagiramo trebali izbjegavati u širokom luku? Ili se koža može ponovo naviknuti na njih ako ih koristimo u nano dozama i kratkim intervalima?

'Hobitnica oko vrata'

Prijelazna razdoblja obožavaju inovativne načine nošenja pulovera te igre između layeringa i novih načina vezanja. No jeste li znali da način kako nosite pulover puno govori o vašem karakteru

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.