Šljokice, čipka i biseri

SLAVNI DEČKI JEDINSTVENA STILA: Modne igre koje pomiču granice

Kristina Stakor
01.03.2024.

Volimo vidjeti modne eksperimente, a ovi celebovi pokazuju da muški stil može imati brojna lica

Promatrajući ptice poput paunova ili patki te nekih egzotičnijih vrsta, dolazimo do zaključka da su mužjaci ti koji su „oboružani“ šarenim, sjajnim perjem, dok su ženke neuglednije. S druge strane, u ljudskom se carstvu puno piše o ženskim modnim trendovima i stilovima, dok muški ostaju ponekad nepravedno zanemareni.

No ima nekoliko lica na celebrity sceni koji svoju osobnost žele izraziti i modnim izričajem koji ide dalje od klasike, ali i pomodarstva. Oni uvode nove trendove, provociraju svojim stilom te navode da se preispitaju neka modna (i rodna) pravila.

Timothee Chalamet

Mladi glumac već je odavno oduševio modne znalce svojim nesvakidašnjim odijelima Haidera Ackermanna koja nosi na crvenom tepihu, a u posljednje vrijeme otišao je korak dalje s prslucima i topovima s golim leđima. Privatno ga se pak najčešće može vidjeti u trapericama ili kožnim hlačama, pamučnim majicama i hoodicama, kojima uvijek dodaje neki vlastiti „twist“.

Lewis Hamilton

Kad se ne utrkuje, slavni vozač Formule 1 uživa u modi. Može ga se vidjeti u raznobojnim avangardnim kreacijama, ponekad u sportskom stilu, nekad casual, ali uvijek sa stavom. No Hamilton nije samo stylish konzument, već i osoba koja potiče mlade talente, pa je tako na Met Galu 2012. poveo sa sobom nekolicinu mladih, još neafirmiranih dizajnera.

Michael B. Jordan

Poznati glumac voli inovativan pogled na klasično odijelo: široke hlače, sjajne teksture, upečatljive boje i pomno odabrani modni dodaci… Njegovi modni eksperimenti zaslužili su čistu peticu.

Harry Styles

Možda najzaigraniji kad je moda u pitanju je pjevač i glumac  koji je nakon odlaska iz boy benda raširio svoja krila i prigrlio modnu nesputanost. Kombinezoni sa šljokicama, čipka, biseri, kukičani kompleti… Nema toga što Harry ne može isfurati.

Naslovni vizual: Instagram, kolaž Canva

Pročitaj više

XXL stil

Preveliki kaputi i blejzeri, 2 broja veće traperice i XXL košulje već neko vrijeme vladaju društvenim mrežama fashionistica

MOĆ JE U BOJAMA

Ružičasta za samopouzdanje, plava da se skulirate, narančasta da si podignete energiju… Nije tajna da terapija bojama doživljava pravi boom jer u bojama je skrivena itekakva moć!

moda i tehnologija

Hoće li umjetno kreirani modeli zamijeniti stvarne žene i ideale ljepote s kojima se već teško nosimo?

Nova osjećajnost

Vratite nam one kamione s odjećom punom volana, mašni, čipke, cvijeća i raskošnih tkanina za koje smo mislile da ih više nikada nećemo poželjeti nositi, a koje smo poslale u nepoznatom smjeru. Sorry, ali osjećaji su nas naglo preplavili

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.