Šljokice, čipka i biseri

SLAVNI DEČKI JEDINSTVENA STILA: Modne igre koje pomiču granice

Kristina Stakor
01.03.2024.

Volimo vidjeti modne eksperimente, a ovi celebovi pokazuju da muški stil može imati brojna lica

Promatrajući ptice poput paunova ili patki te nekih egzotičnijih vrsta, dolazimo do zaključka da su mužjaci ti koji su „oboružani“ šarenim, sjajnim perjem, dok su ženke neuglednije. S druge strane, u ljudskom se carstvu puno piše o ženskim modnim trendovima i stilovima, dok muški ostaju ponekad nepravedno zanemareni.

No ima nekoliko lica na celebrity sceni koji svoju osobnost žele izraziti i modnim izričajem koji ide dalje od klasike, ali i pomodarstva. Oni uvode nove trendove, provociraju svojim stilom te navode da se preispitaju neka modna (i rodna) pravila.

Timothee Chalamet

Mladi glumac već je odavno oduševio modne znalce svojim nesvakidašnjim odijelima Haidera Ackermanna koja nosi na crvenom tepihu, a u posljednje vrijeme otišao je korak dalje s prslucima i topovima s golim leđima. Privatno ga se pak najčešće može vidjeti u trapericama ili kožnim hlačama, pamučnim majicama i hoodicama, kojima uvijek dodaje neki vlastiti „twist“.

Lewis Hamilton

Kad se ne utrkuje, slavni vozač Formule 1 uživa u modi. Može ga se vidjeti u raznobojnim avangardnim kreacijama, ponekad u sportskom stilu, nekad casual, ali uvijek sa stavom. No Hamilton nije samo stylish konzument, već i osoba koja potiče mlade talente, pa je tako na Met Galu 2012. poveo sa sobom nekolicinu mladih, još neafirmiranih dizajnera.

Michael B. Jordan

Poznati glumac voli inovativan pogled na klasično odijelo: široke hlače, sjajne teksture, upečatljive boje i pomno odabrani modni dodaci… Njegovi modni eksperimenti zaslužili su čistu peticu.

Harry Styles

Možda najzaigraniji kad je moda u pitanju je pjevač i glumac  koji je nakon odlaska iz boy benda raširio svoja krila i prigrlio modnu nesputanost. Kombinezoni sa šljokicama, čipka, biseri, kukičani kompleti… Nema toga što Harry ne može isfurati.

Naslovni vizual: Instagram, kolaž Canva

Pročitaj više

Kako stvari stoje doba velike suzdržanosti i malog nakita je već odavno iza nas, a ove sezone nosi se ultra raskošan nakit

Dvadesetak dana uoči svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Parizu (26. srpnja – 11. kolovoza), Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je u prostorijama Rektorata Sveučilišta u Zagrebu predstavljanje olimpijske kolekcije sportskog brenda 4F, čiji će asortiman nositi naši sportaši i sportašice na Igrama u francuskoj prijestolnici.

Dugoočekivana, spektakularna kolekcija više od 50 možemo slobodno reći, umjetničkih djela našeg proslavljenog dizajnera Jurja Zigmana, 4. srpnja je pred oduševljenom publikom predstavljena u hali riječkog Exportdrva, impozantnog prostora koji je svojom „grubom“ estetikom na više od pet tisuća kvadratnih metara upravo istaknuo čaroliju onog što je predstavljeno pred gotovo tisuću modnih entuzijasta i ljubitelja Zigmanovog djela.

marinniere

Mornarske, pinstripe, vodoravne ili okomite – prugice su odlična ideja u svim oblicima i modnim scenarijima

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.