silver renaissance

SREBRO NAM SE VRATILO: Hladnim tonovima sjaje nakit, torbice, hlače i cipele, a mi izdvajamo top komade

Kristina Stakor
14.05.2023.

Nakon višegodišnje dominacije zlata, vrijeme je da izvučemo i one već zaboravljeni srebrni nakit ili dodamo malo suvremenog dodira klasičnim kombinacijama

Nemojte me krivo shvatiti – obožavam zlato. Plemeniti sjaj nakita svakom ljetnom looku ističe preplanulu put, a zimi unosi malo topline i dozu svečanosti ne može se nadmašiti.

Pa ipak, srebro se vraća i to ne na mala vrata. Počelo je s kultnom Coperni torbicom prošle godine, a veliki zamah renesansi ovog metala na svjetsku modnu scenu dala je Beyonce svojom novom turnejom na kojoj je veliki broj fantastičnih kostima upravo srebrne boje.

Kombinezoni, korzeti, trikoi, naušnice, pa i nokti – Beyonce se „posrebrila“ od glave do pete – ali i njezini prateći plesači. Sjajni kostimi izgledaju senzacionalno pod svjetlima reflektora, i definitivno su snažan argument za sve lookove za ljetne zabave i neki već pomalo zaboravljeni (i dugo iščekivani) clubbing.

No može li ta estetika zaživjeti i izvan pozornice? Naravno da može! To ne znači da ćemo navući pripijeni kombinezon i oversized kaput posut srebrnim šljokicama (kada bi barem imale prigodu za tako nešto), ali srebro odlično funkcionira i u nešto jednostavnijim odjevnim kombinacijama za dnevne i noćne scenarije.

S tim na umu, izdvajamo neke odlične komade gdje je srebrno glavni lik ili moćni sidekick:

Srebrna dominacija

Hlače, haljina ili top u srebrnoj boji pravi su statement koji kaže: main character energy. Vrijeme je da zasjate i pokažete neko novo lice, a u tome pomažu neki od ovih odjevnih predmeta.

srebrne hlače
Zara
Zara
H&M
srebrna haljina
Zara

Srebrni detalji

Nakit, torbica, cipele – koliko god decentni ili minimalistički, u srebrnoj nijansi neće proći nezapaženo!

Mango
srebrna torbica
Zara
Mango
Mango
balerinke
Zara

Naslovni vizual: H&M, Canva

Pročitaj više

XXL stil

Preveliki kaputi i blejzeri, 2 broja veće traperice i XXL košulje već neko vrijeme vladaju društvenim mrežama fashionistica

MOĆ JE U BOJAMA

Ružičasta za samopouzdanje, plava da se skulirate, narančasta da si podignete energiju… Nije tajna da terapija bojama doživljava pravi boom jer u bojama je skrivena itekakva moć!

Šljokice, čipka i biseri

Volimo vidjeti modne eksperimente, a ovi celebovi pokazuju da muški stil može imati brojna lica

moda i tehnologija

Hoće li umjetno kreirani modeli zamijeniti stvarne žene i ideale ljepote s kojima se već teško nosimo?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.