Cloud Clutch

VRIJEME TOPLINE I NJEŽNOSTI: Torbice i kape od umjetnog krzna

Nika Kovačić
22.12.2023.

Hvala umjetnoj inteligenciji koja nas je podsjetila koliko je taktilnost bitna. No kada malo bolje promotrimo ove torbice i kape i funkcionalnost je na nivou

Na prvi pogled, ovaj modni dodatak je sve samo ne decentan. Jer ako ga, zabunom negdje zaboravite, nećete imati problema opisati ga na postu na društvenim mrežama. ‘Traži se izgubljena neon-zelena torbica koja izgleda kao Zdravoljubac na steroidima. Možda ju je netko zamijenio za jastuk ili igračku, no vjerujte mi – riječ je o dizajnerskoj torbici i ultimativnom hitu koji vlada europskim gradovima. Još nema ime, ali ako mi je vratite, rado ću je nazvati po vama. Unaprijed hvala”.

Torbica kao plišana igračka

Iako ovaj opis možda zvuči šaljivo, činjenica je da su modni dodaci s umjetnim krznom ozbiljni igrači ove sezone i ako malo bolje pogledate profile vodećih modnih influencerica svako malo neka trendseterica oduševi svojim smjelim dopamine dressing dodatkom, bilo da u rukama drži neki slatkiš za oči zvan i Cloud Clutch ili ribarsku kapu na glavi od umjetnog krzna. Kao što već pretpostavljate sve opcije su dopuštene jer dlakavi modni dodaci dobro idu uz vaš XXL dugi zimski kaput, masivne čizme ili opuštene traperice.

Pastelne nijanse ili jarke boje?

Možete odabrati pastelne nijanse pa se recimo kao Carrie Bradshaw u zadnjim epizodama serije ‘I tek tako’ doslovce stopiti sa snijegom i dodatno naglasiti riječ Cloud iz imena torbice ili možete jarkim bojama slati signale na drugi kraj grada. Kojim smjerom ćete krenuti, ostavljamo vama na izbor. No, nekako slutimo da ćete ovako utopljeni, originalni i stylish svakako htjeti škicnuti članak o tome kako su milanski dizajneri uredili hotelsku sobu Fluffy Residence, jer glavna inspiracija je bio pionir ovog trenda – slavni Teddy Bear koji ove godine glasi svoj 10. rođendan. Njemu u čast, predstavljamo najtoplije modne dodatke sezone…

Naslovna fotografija: COS promo

Pročitaj više

trendspotting

Životinjske uzorke ponovno možemo vidjeti posvuda, pa se postavlja pitanje: jesu li i dalje simbol neukusa, bunta, bogatstva ili mainstream? I ugrožavaju li stvarne egzotične vrste ili potiču na njihovu zaštitu?

Ne postoji apsolutno ništa pogrešno u procesu starenja, a čini se gotovo apsurdnim što kolektivno strahujemo od nečeg toliko prirodnog. No tzv. kult mladosti prilično je jak, a ne postoji žena koja se već nakon 25. godine života nije zapitala bi li trebala učiniti nešto kako bi zaustavila vrijeme. Tretmani botoxom, hijaluronskim filerima pa čak i facelifting sve su popularniji, no biste li povjerovali da je moguće doći do zategnutog i mladolikog lica bez odlaska pod nož?

Ljetna haljina skroz izgužvana, krema razlivena, a vaše omiljene cipele ulubljene? Pakirate li kofer (pre)nemarno i bez sistema, ne treba se čuditi ako vas na odmoru zadesi neugodno iznenađenje. Pa dobro kako onda pravilno i dobro spakirati svoj kofer?

Dobra priprema je pola posla

Tek je 14 sati, a na vašem licu već nedostaje veći dio nanesenog pudera. Ako potvrdno kimate glavom, možda biste trebali nastaviti čitati…

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.