hot or not

TREND KOJI NISMO PREDVIDJELI, ALI GA NE MOŽEMO PREVIDJETI: Mrežaste cipele

Kristina Stakor
25.06.2023.

Balerinke 2.0 su napravljene od najlona i mrežica, ukrašene kristalićima, izgledaju nenametljivo, a opet – zapazili smo ih posvuda!

Možda je bilo za očekivati, jer je trend prozirnog i sexy mrežica osvojio svaki odjevni komad, od majica, haljina do hlača i ogrtača, a sada se spustio i na stopala.

Fashion blogerica Leandra Medine Cohen posvetila je jedan newsletter trendu sezone – mrežastim balerinkama. „Bez obzira na to koliko je lijep par cipela s potpeticama, bez obzira na to koliko udoban, koliko se u njima osjećate dobro ili visoko, nikada neće pružiti onaj osjećaj prirodnosti, prizemljenosti, slobode i autentičnosti kao balerinke“, piše pokazujući brojne kombinacije koje je spojila sa svojim minimalističkim The Row mrežastim balerinkama.

Rezane na gležnju, oble forme, ove cipele izgledaju kao glorificirane stopalice, gradska verzija cipela za siguran ulazak u more, komad koji, usprkos jednostavnosti ne bi mogao svatko „isfurati“.

Pa ipak, nose ih i njezine kolegice modna influencerice Jenny Walton, Blanca Miro, te filmska zvijezda Jennifer Lawrence.

Suprotno nastojanjima brojnih modnih kuća da nas platformama podignu na neke nove razine, sve je više ljubiteljica mode koje žele osjetiti tlo pod nogama. Njihove su potrebe preduhitrili i neki dizajneri te ponudili različite varijante ovog minimalističkog trenda s (često) visokom cijenom, za savršeno balansiranje između tihog luksuza i avangarde.

Spomenuti The Row rasprodao je svoje zatvorene balerinke/najlonke u bež i crnoj boji, Christopher Esber predstavio sličan model u mrežici s kristalima, a slatke mrežaste balerinke mogu se naći i kod Alaije. Gotovo prozirne najlon mrežaste balerinke imaju i Khaite i Dear Frances, pa se može reći da je samo pitanje dana kada će nas ove pomalo kontroverzne cipele dozivati i s polica high street brendova.

Već su i klasične balerinke podigle puno prašine u svom ovogodišnjem modnom maršu, a sada ih s trona svrgavaju njihove odvažnije verzije. Hoćete li ih nositi?

Naslovni vizual: Alaia, Canva

Pročitaj više

XXL stil

Preveliki kaputi i blejzeri, 2 broja veće traperice i XXL košulje već neko vrijeme vladaju društvenim mrežama fashionistica

MOĆ JE U BOJAMA

Ružičasta za samopouzdanje, plava da se skulirate, narančasta da si podignete energiju… Nije tajna da terapija bojama doživljava pravi boom jer u bojama je skrivena itekakva moć!

Šljokice, čipka i biseri

Volimo vidjeti modne eksperimente, a ovi celebovi pokazuju da muški stil može imati brojna lica

moda i tehnologija

Hoće li umjetno kreirani modeli zamijeniti stvarne žene i ideale ljepote s kojima se već teško nosimo?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.