hod po oblacima

VJEČNA PRIVLAČNOST BIJELIH TENISICA: Ljubavno pismo obući koja nikad ne izlazi iz mode

Kristina Stakor
23.04.2023.

U moru trendi opcija, zašto se uvijek vraćamo klasicima?

Imam malu opsesiju bijelim tenisicama. U životu sam posjedovala zelene čizme, ružičaste gležnjače, ljubičaste sandale i plave balerinke, no kad su tenisice u pitanju, uglavnom se uvijek vraćam bijelima. I ne postoji racionalno objašnjenje za to, jer nisam jedna od onih koje će ih opsesivno čistiti, pa će u kratkom roku završiti crvene od pijeska ili zelene od trave. No to me nikada nije spriječilo da uvijek posegnem za manje-više istim modelom.

Možda se radi o utjecaju iz djetinjstva, Seinfeldu, koji je iz epizode u epizodu nosio uvijek sličan, ali drugi model bijelih tenisica. On sam objasnio je to svojim odrastanjem: „Odrasli su uvijek nosili crne cipele. Bijele tenisice su odskakale, bile su zabavnije“. Kada gledamo iz perspektive takvog snažnog kontrasta, bijele tenisice svakako se čine kao puno zabavnija opcija. No u današnjem, demokratičnijem svijetu kad je obuća u pitanju, što bijete tenisice čini, ipak, nezamjenjivima?

Idu na sve (i stoje svima)

Bilo da se radi o vrlo casual looku s hoodicom i trapericama ili trendy maxi suknji, slip haljini srednje dužine, kukičanom topu – bijele tenisice su čisto bijelo platno koje podnosi sve naše modne i umjetničke ekspresije. I stoji svima, u dobi od 0 do 100, neovisno o spolu i rodu, figuri, pa i osobnom stilu.

Jednostavan luksuz

Mala doza nepraktičnosti ono je što čini razliku između čiste funkcije i modnog predmeta želje. Jer funkcija obuće jest da štiti stopala od neposrednog okoliša, no bijela boja možda i nije najpraktičniji odabir. Tenisice bijele boje time posjeduju dašak luksuza – jer zahtijevaju posebnu pažnju i brigu. A čak i ako ne prakticirate redovito „ribanje“ kako bi ostale bijele, nije li i to pravi luksuz, reći: „Briga me!“ i osjećati se sasvim dobro u svojoj koži.

Kao hod na oblacima

Uz rizik da zvuči patetično, preapstraktno i poetično, bijele tenisice su božanstvene, jer nam daju feeling kao da hodamo po mekim bijelim, stylish oblacima. Probajte im odoljeti!

Naslovna fotografija: Pexels / Annemarie Connolly

Pročitaj više

XXL stil

Preveliki kaputi i blejzeri, 2 broja veće traperice i XXL košulje već neko vrijeme vladaju društvenim mrežama fashionistica

MOĆ JE U BOJAMA

Ružičasta za samopouzdanje, plava da se skulirate, narančasta da si podignete energiju… Nije tajna da terapija bojama doživljava pravi boom jer u bojama je skrivena itekakva moć!

Šljokice, čipka i biseri

Volimo vidjeti modne eksperimente, a ovi celebovi pokazuju da muški stil može imati brojna lica

moda i tehnologija

Hoće li umjetno kreirani modeli zamijeniti stvarne žene i ideale ljepote s kojima se već teško nosimo?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.