Padamo na pjesmu 'Padam Padam'

80 MILIJUNA PRODANIH ALBUMA KASNIJE: Kylie Minogue najavila novi album, ali i nastupe u Las Vegasu

Tamara Radan
15.10.2023.

Ako ste mislili da će se 55-godišnja diva povući i pozornicu u Las Vegasu prepustiti Lady Gagi i Adele, grdno se varate! Nova turneja, a i novi album su na vidiku, a mi se samo možemo pokloniti kraljici popa

Kada smo pročitali vijest da se nakon pandemije Kylie Minogue, nakon 30 godina života u Velikoj Britaniji, odlučila vratiti u Australiju, kimnuli smo glavom. Pa to je logično, jer u Londonu se princeza popa počela malo ponašati kao velikodušna kraljica – divila se mladim nadama poput Due Lipe, stiskala im lajkove i snimala duete, u međuvremenu je objavila i album plesnih hitova ‘Disco’ (nije kriva za peh što je cijeli svijet baš u to vrijeme zatvorio svoja vrata), a tu i tamo bi gostovala u ‘Graham Norton Showu’. I baš kada smo pomislili da se Kylie možda smirila te da će stage prepustiti mlađima (ili korejskim algoritmima), stigla je vijest da se pjevačica okrijepila na australskom suncu i punom snagom bacila na stvaranje.

Kako je pjesam ‘Padam Padam’ postala hit na TikToku

Njezin novi, 16. po redu album ‘Tension’ spreman je da osvoji naša srca, ali i ostatak tijela koje neće ostati mirno na nove pjesme, posebice onu ‘Padam Padam’ koja je već osvojila 8. mjesto britanske top ljestvice, ali i TikTok zajednicu. Za one koji su prespavali povijest ili se nisu ni rodili, Kylie se prvi put pojavila na malim ekranima 1986. godine kao naivna djevojka Charlene u australskoj seriji ‘Neighbours‘, a kada je godinu dana kasnije objavila prvi singl ‘Locomotion’ postigla je vrtoglavu slavu, koja je s godinama sve više rasla, kao da prkosi njenom hitu ‘Step Back in Time’. Dvadeset godina kasnije pjevačica je dobila odlikovanje Britanskog Carstva, a 2019. postala je i časnica Reda Australije. A onda je na vrhuncu karijere, saznala da boluje od raka dojke.


“Moja prva reakcija kada sam saznala dijagnozu bila je da se dignem sa stolca i odem”, prisjetila se Kylie teških trenutaka. No nakon prvotnog šoka pjevačica se hrabro uhvatila u koštac s bolešću te poput australske pjevačice Olivie Newton John pozivala žene na redovite preglede dojki, što je rezultiralo značajnim porastom broja mamografskih pregleda diljem Australije. A cijelo to vrijeme Kylie je glazbom dokumentirala svoje uspone i padove, dok je život postajao sve bogatiji i složeniji.

Katarzične plesne pjesme, ali i koja ispovijed

No kakve nas pjesme očekuju na njenom novom albumu na kojem je ponovno surađivala s Richardom “Biffom” Stannardom. Za početak, pokušajte zamisliti cjelovečernji provod u kakvom klubu. Naravno da ima puno katarzičnog popa, no nakon tri ujutro, kada sve maske padnu album ide puno dublje, jer Kylie iskreno govori o ljubavi, požudi i samoodređenju. A najviše muke joj je zadala posljednja pjesma ‘Story’ koja govori o poticanju ljubavnika da skupi snage i krene dalje.


“Osjećam da je ovo vrhunac moje karijere”, kaže 55-godišnja Kylie koja je upravo završila pripreme za svoj ‘More Than Just a Residency’ show koji će se održati u kultnoj dvorani ‘The Venetian Resort Las Vegas’. “Uostalom, željela sam da me ovaj album potakne da ponovno nastupam i dijelim glazbu s ljudima i obožavateljima, a što nisam uspjela postići s albumom ‘Disco’.” Zbog velike potražnje ubačeni su i dodatni datumi do svibnja 2024., tako da će kraljica plesne glazbe ukupno imati 20 nastupa.

Što je to sreća u ljubavi?

A na pitanja o ljubavi, Kylie samo mudro odgovara, baš kao da je čitala naš članak na temu zašto bismo iz rječnika trebali izbaciti riječi top ili flop, da bi bilo baš sjajno kada bismo se uspjeli više odmaknuti od onih prastarih formulacija – ‘Ona ima sreće u ljubavi ili pak ona uopće nema sreće u ljubavi’, jer to nije nikada tako jednostavno. Stoga je za njemački Vogue rekla samo kratko – “Sretna sam tu gdje jesam.” A tek mi! Nakon petog slušanja albuma, gotovo da i ne znamo što je napetost. Znamo samo blaženo reći ‘Padam Padam’.

Pročitaj više

Usamljena kuća na obali, stariji bračni bar i demonski umjetnik koji dolazi u goste i vrlo brzo će se pretvoriti u psihotičog uljeza koji će poremetiti dinamiku obiteljskih odnosa. Ako ste spremni za izlazak iz dobro poznatih okvira i za suočavanje s monstrumima, bilo u neposrednom susjedstvu ili pak u nama samima, Rachel Cusk je napisala sjajan roman o novim spoznajama koje dobivamo nakon što zaplešemo s vragom.

Mudri marketingaši iz filmske industrije već kalkuliraju o novom fenomenu koji bi trebao donijeti puno love u kino blagajne po sistemu – jedan posve ženski, a drugi posve muški film, a mi se pak pitamo – ako dovoljno puta podgriješ neku tezu, koliko će trebati da se ona doista i primi u društvu?

Dugometražni igrani film scenarista i redatelja Koste Đorđevića SUNCE MAMINO, čija je hrvatska koproducentica Ivana Marinić Kragić iz Marinis Media, premijerno će se prikazati 13. srpnja u natjecateljskom programu Manjinske koprodukcije na 71. Pulskom filmskom festivalu. Film je svjetsku premijeru imao u studenom 2023. godine na filmskom festivalu ”Black Nights Film Festival / JustFilm – Youth and Children’s Film” u Talinu, a nakon Pule očekuju se projekcije na festivalima u Supetru i Vukovaru.

After Dark – noćno slikanje fluorescentnim bojama pod ultraljubičastim svjetlima u disko stilu

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.