Koliko ste pažljivo čitali MOOD.HR?

MOOD KWIZAZOV: Testirajte svoje znanje iz pop kulture i osvojite Kwizard pretplatu

Aleksandra Orlić
10.12.2023.

Koliko ste pozorno i koncentrirano čitali MOOD.HR? 50 mogućih pitanja, 60 sekundi za odgovore, a tri najbolja igrača nagrađujemo godišnjom pretplatom na Kwizard. Jer ima li boljeg poklona od onoga koji miksa igru i učenje?

Ako je istina da je najbolje učenje ono koje se događa kroz igru, razumijevanje i praksu, onda je Kwizard pravi izbor za vas. Naime, kada je portal MOOD.HR pokrenut u ožujku ove godine, naš moto je bio i ostao – ‘Don’t Just Scroll! Feel it”. No sada imate priliku provjeriti koliko ste brzo ili sporo skrolali i koliko ste podataka zapamtili jer pred vama je super test znanja s pitanjima iz pop kulture, mode, ljepote, psihologije, znanosti i trendova.

Možete ga zaigrati solo ili u paru! Fora je u tome da se dobro koncentrirate i ostavite peti koktel sa strane jer trebat će vam i brzina – pobjednik je onaj tko u 60 sekundi odgovori na najviše točnih odgovora. Točan odgovor donosi 10 bodova, a svaki sljedeći +5 bodova. Netočan odgovor poništava niz bodova. Bodovi koji su skupljeni do tada ostaju i krećemo s novim nizom od 10 bodova za točan odgovor.​

A troje mudrih, brzih i dobro informiranih čitatelja s najviše bodova osvaja godišnju pretplatu na Kwizard.

Testirajte svoje znanje! Kliknite OVDJE!

Kwizard, najveća kviznica znanja

Kwizard je supercool start-up platforma koja je odlučila spojiti učenje i igru te još bolje – povezati roditelje i učenike osnovnih škola. Naime, Kwizard je doslovce najveća kwiznica znanja, jer na njemu možete pronaći više od 34.000 pitanja s detaljnim objašnjenjima iz svih lekcija osnovne škole, i to od petog do osmog razreda. Na primjer, od pitanja iz romana za djecu i mlade preko religija Starog Istoka, tablice množenja, obnovljivih i neobnovljivih izvora energije do onih pitanja na kojima zapnu i na Milijunašu – zašto se gušterice sunčaju.

Možete učiti u paru s djecom ili ih pustiti da zadatke rješevaju sami (a može pasti i kwiz oklada, tko pobjeđuje oslobođen je kućanskih poslova). No najbolji dio Kwizarda je taj da ima i opciju ‘Pitaj profu’. A to znači – brza i pouzdana pomoć za domaće zadatke. Naime, ako zapnete na nekom pitanju uvijek ga možete pofotkati ili natipkati poruku, jer Kwizardovi stručnjaci su tu da vam pošalju i rješenje i objašnjenje. Sorry, ali za ljubavne probleme se morate obratiti na neko drugo mjesto. Više o Kwizardu saznajte ovdje.

A sada je vrijeme da provjerite koliko ste pozorno u zadnjih deset mjeseci čitali članke s MOOD portala. Jer mi odgajamo učenike koji će na maturi ispravljati profesore i dojavljivati greške:)

VELIKI MOOD KWIZAZOV! A najbrži mozak i prst imaju. Priprema, pozor, klik!

Pravila nagradnog natječaja

Animacija: Canva

Pročitaj više

Venecija je uvijek dobra ideja, a sve do jeseni pravi je raj za ljubitelje umjetnosti. Naime, Bijenale umjetnosti po 60. put došao je u jedan od najljepših svjetskih gradova – Veneciju. Traje do 24. studenog 2024., a umjetnički direktor ove impozantne postave, Adriano Pedrosa, predstavlja izložbu pod nazivom “Stranieri Ovunque – Stranci posvuda”. 60. Bijenale […]

Kad ste zadnji put posjetili Leipzig, Pariz, Madrid, Berlin ili Beč? I kako birate svoje destinacije? Sigurno imate više svojih kriterija baš kao i ja. Trenutno se veselim city breaku u Beču gdje ću vjerojatno posjetiti Albertinu ili Hundertwasser i, naravno, uživati u atmosferi grada. No sada vam donosim nekoliko sjajnih prijedloga izložbi koje će vas nadam se inspirirati za vaše sljedeće putovanje.

BOOTYLICIOUS:

Kako se najsnažniji mišić na našem tijelu koji je godinama bio korišten za zabavu, seksualizaciju, ponižavanje i vrijeđanje drugih, u zadnje vrijeme prometnuo u simbol otpora i osnaživanja, otkriva nam Heather Radke, autorica knjige ‘Butts: A Backstory’

Kako su se Sinéad O’Connor, Michael Hutchence i George Michael usprotivili svojim izdavačkim kućama i izborili za svoj autentičan glas, bilo da su željeli progovarati o umjetničkim slobodama, društvenim nepravdama, kritizirati glazbenu industriju i društvo, razvrgnuti nepovoljne ugovore ili otkriti nove glazbene stilove

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.