POCKET PALMA USKORO OBJAVLJUJE NOVI ALBUM! A otkrili su nam i koje ih pjesme podsjećaju na prve ljubavi…

Kristina Stakor
28.05.2023.

Omiljeni domaći bend pocket palma marljivo je radio na novim stvarima, a kada ćemo ih i gdje moći čuti, te što je na njihovim playlistama, ispričali su nam u blic intervjuu

pocket palma dobro je poznati zagrebački synthwave trio kojeg čine Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek. Njihove pjesme s retro nostalgičnim prizvukom slušamo na repeat, a „godišnji“ nam je na playlistama kao svojevrsni soundtrack stanja uma.

I dok se čini da u posljednje vrijeme nismo imali previše prilika za slušanje uživo (zagrebački koncert u Petom kupeu bio je u veljači), članovi pocket palme marljivo su radili na nekim sasvim novim stvarima. Surađivali su s Harmonijom disonance, jednim od favorita ovogodišnje Dore, na pjesmi “Nevera (Lei, lei)”.

pocket palma
Foto: Benjamin Strike

„Što se tiče suradnje s Harmonijom disonance, nismo s curama imali baš previše doticaja, suradnja je zapravo bila između nas i autora glazbe i teksta, Bartola Stopića, s kojim smo već i prije surađivali i to nam je uvijek super iskustvo. Što se tiče nadolazećih suradnji, nikako se ne možemo odvojiti od Tam, a voljeli bismo surađivati i s Jymenik“, ispričali su nam.

Izleti u druge glazbene žanrove i suradnje nisu neobične s obzirom da vole eksperimentirati, a kažu da ih najviše inspiriraju „druga glazba, privatni život, bilo što zapravo, ali najviše inspiriramo jedni druge unutar benda.“

pocket palma
Foto: Benjamin Strike

Prividno zatišje bilo je plodonosno, pa su osim spomenute suradnje radili i na vlastitim novim stvarima. Stoga će sve fanove razveseliti vijest da najavni singl za novi album izlazi 2.6., a album možemo očekivati na jesen!

A gdje ih možemo čuti uživo? „Zasad samo na Demofestu u Banja Luci, ali uskoro ćemo objaviti još pokoji datum!“ Kod nastupa uživo, osim zvuka važan je i vizualni moment. Upitani koliko vremena posvećuju scenografiji i stylingu kažu:

„To nam je poprilično bitno, ali nije da sjedimo satima i sve smišljamo. Vizualni identitet nam dolazi jako prirodno i nekako se uvijek slažemo oko svega pa je super kad tri osobe uvijek bacaju odlične ideje.“

pocket palma
Foto: Benjamin Strike

Dok nestrpljivo iščekujemo novi singl, morali smo ih pitati koje su to pjesme koje ih inspiriraju, bude nostalgiju i podižu raspoloženje – svakako dodajemo na vlastite playliste:

Koja vas pjesma odvede „down the memory lane“…

Anja: Wild Nothing – Rheya

Bruno: The Velvet Underground – Venus in furs

Luka: Jack Ü – Where Are Ü Now (with Justin Bieber)

Pjesma koja me podsjeća na prvu ljubav…

Anja: Pearl Jam – State of Love and Trust

Bruno: The Doors – Light My Fire

Luka: Evanescence – Hello

Pjesma koja instant podiže raspoloženje…

Anja: Bauhaus – Bela Lugosi’s Dead

Bruno: Guns ‘n’ Roses – Paradise City

Luka: Spice – So Mi Like It

pocket palma
Foto: Benjamin Strike

Pjesma zbog koje sam se odlučila/odlučio baviti glazbom…

Anja: Kraftwerk – Computer Liebe

Bruno: ACDC – Dirty Deeds Done Dirt Cheap

Luka: Britney Spears – I’m Not a Girl

Ovu pjesmu smatram apsolutnim umjetničkim djelom…

Anja: Ethel Cain – Ptolemaea

Bruno: Vizelj – Šta je stid?

Luka: Green Day – Jesus Of Suburbia

Pjesma koju ovog ljeta slušam „na repeat“…

Anja: She Past Away – Katarsis

Bruno: DJECA! – Želim s tobom sve

Luka: Tam – Samo ne ovde

Pjesma pocket palme koju najviše volite izvoditi uživo…

Anja: Daleki Poljupci

Bruno: Mene Nema

Luka: Ovo je Kraj

Naslovni vizual: Benjamin Strike

Pročitaj više

intervju

Ne trebamo biti arhitekti kako bismo znali da su građevine mnogo više od skupa kamena, cigle ili betona – one su utočišta, škole, uspomene i simboli društva u kojima nastaju. Upravo to osvještava dokumentarna serija „Betonski spavači“ koja je zahvaljujući svom doprinosu arhitekturi nominirana za godišnju nagradu „Viktor Kovačić“ što je odličan povod za intervju s njezinim kreatorima

1000 zašto

U čemu je tajna fetišizma, zašto težimo slavi, koji je smisao života i konačno odgovor na pitanje koje je mučilo i Barbie – zašto uporno padamo na dečke s dugim kosama koji lupetaju po gitari. Sve odgovore možete pronaći u svojevrsnoj enciklopediji suvremenog života – knjizi ‘Intimna povijest čovječanstva’ Theodorea Zeldina, oxfordskog profesora povijesti, a koja je nastala nakon dugih razgovora s konobaricama, služavkama, intelektualkama, inženjerkama, liječnicama, poreznim inspektoricama, policajkama, i mnogim drugima, mahom ženama.

U splitskoj Galeriji umjetnina od 8. lipnja do 28. srpnja renomirana suvremena umjetnica Dubravka Lošić predstavit će dio opusa koji je u širokom rasponu kombinacija tehnika izvedbe, od štafelajnih slika do objekata, izvela u razdoblju od 1986. do 2023. godine.

U utorak, 4. lipnja u zagrebačkom Centru KNAP predstavljen je književni multimedijalni projekt Slavic Soundwalking, kao i lansiranje istoimene aplikacije, a slavlje je uveličao i Pričigin u gostima, čuveni splitski festival koji već 17 godina slavi moć pripovijedanja uživo, te koncert grupe Cry Babies.

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.