Tjedni kulturni servis

KAKO JE DUA LIPA ODLUČILA SPASITI KULTURU ČITANJA: Pratite li super projekt Due Lipe – Newsletter95?

Lena Ivanović
30.07.2023.

Uz impresivnu glazbenu karijeru popularna pjevačica koja je i strastvena ljubiteljica knjiga okušala se i u novinarskim vodama te je pokrenula super projekt Newsletter95 kojim jedno tjedno inspirira svoje slušatelje kulturno i društveno odgovorim temama.

Jedna od glavnih pravila kada postaneš zvijezda glasi – ne spuštaj se nipošto u masu, delegiraj sve suvišne poslove, a ti se i dalje bavi onime što ti najbolje ide – primarnom djelatnošću koja te i dovela na mjesto gdje si sada. No, ako i poželiš tu i tamo kontakt s obožavateljima – organizirat ćemo ekskluzivno druženje s pratiteljima kao što recimo godinama radi u svom stanu Taylor Swift. Takva su pravila vrijedila sve do jučer jer pandemija je sve dobrano uzdrmala te smo očajnički prigrlili sve aplikacije koje su nudile povezivanje, razgovore, sheranje iskustava, ali i to da otkrijemo neke zaboravljene strasti.

Iz ljubavi prema knjigama

Dua Lipa vjerojatno jako dobro zna o čemu pišemo budući da je prije dvije godine pokrenula i super projekt – newsletter imena Service95. Moramo priznati da smo ispočetka bili malo sumnjičavi kada smo čuli njeno obraćanje na TikToku – Dua Lipa na usluzi, svaki tjedan vam servira knjige koje biste mogli čitati, što ju je oduševilo u kojem gradu te ne manje bitno – društveno odgovorne projekte koje stavljaju u prvi plan osnaživanje žena. Uostalom, na isti način smo nasjele i na online radionice plesa koje nisu bile ništa drugo nego pretplata za britansko izdanje Voguea.

Kako je newsletter postao in?

No, ovaj put smo se gadno prevarili, jer u međuvremenu je Duin drugi biznis koji je na fantastičan način povezao retro newslettere s TikTokom i podcastom narastao na 238.000 pratitelja pa i New York Times u Borghesovom stilu piše naslove o dvostrukom životu Dua Lipe.

Izdvojili smo par super podcasta koje možete poslušati sa slušalicama na plaži ili dok putujete na zasluženi odmor:

Naslovna fotografija: Service95 Instagram

Pročitaj više

Kako suze pretvoriti u ples i smijeh

Ako je istina da heavy-metalci imaju najbolje sentiše, Baby Lasagna je naš favorit jer je uz žestoki ritam upakirao jednu od najtužnijih pjesama o trenutku napuštanja roditeljskog doma, a koji su na nekoj razini očito prepoznali i mladi, ali i njihovi roditelji. Uostalom, nakon Maneskin skandala s čašom na stolu, došao je red da netko nakon pobjede ispusti i iskrenu suzu

Najcool knjižara na svijetu

SLRD izdanja već su odavno stekla kultni status, stoga je bilo logično otvoriti mjesto koje će povezati Yves Saint Laurent naslijeđe i njegovu ljubav prema kulturi i umjetnosti

SERIJA 'FORTUNA'

Jedan potopljeni brod na dnu mora koji čuva blago iz 19. stoljeća i pravna bitka koja nalikuje borbi između Davida i Golijata. Možete li odoljeti ovom zapletu iz serije ‘Fortuna’, čak i ako Stanley Tucci manje izgleda kao opaki gusar, a više kao Amerikanac koji uživa u otkrivanju čari Mediterana

850 ZNAKOVA

Gradska knjižnica Požega svoju uspješnu suradnju s organizatorima poznatog Hrvatskog festivala jednominutnih filmova proširuje pokretanjem književne manifestacije Jednominutna priča oslanjajući se pritom na temeljnu ideju filmskog festivala – formu od jedne minute. Pitanje glasi – imate li sjajnu priču koju biste mogli ispričati u jednoj minuti, točnije rečeno u 850 znakova?

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.