HIPEROSJEĆAJNOST NA DESETU

WELTSCHMERZ JE PONOVNO IN: Imamo top listu najtužnijih dečki na TV-u

Nika Kovačić
09.02.2024.

Ako već postoji naziv ‘dama u nevolji’, zašto onda ne bi postojalo i ono – dečki ‘u bedu’? I, kako se nosite s onim porivom da sada hitno skočite i priskočite im u pomoć?

KENDALL ROY, Succession

Malo tko može nadmašiti tatinog “najboljeg sina” koji tu titulu svakodnevno pokušava (ali ne uspijeva) opravdati.

SIMON, VOJVODA OD HASTINGSA, Bridgerton

Postoji li veći i jači srednji prst od onoga kada se aktivno trudite ne biti sretni samo da napakostite svom preminulom ocu? Za sve ostale savjete u toj kategoriji, obratite se Simonu.

PRINC CHARLES, The Crown

Dok je njegov otac, Netflixova verzija Philipa, otvoreno priznao kako mrzi svoju kraljevsku ulogu, Charles je definitivno otišao još bar nekoliko stepenica dalje.

RAMY HASSAN, Ramy

Ukratko, cijela se priča vrti oko Ramyja koji, zarobljen u vlastitim osjećajima, traži prosvjetljenje. Vjerujte nam, osjećaja definitivno ne nedostaje.

SVEĆENIK, Fleabag

Ako ste se ikad pitali je li život u celibatu težak i bolan čak i onda kad Boga volite više, njegov slomljeni izraz lica dat će vam i više nego jasan odgovor. Molim vas, dodajte mu rupčić (može i nama).

LAWRENCE WALKER, Insecure

Lawrence iz prve sezone nije imao posao i bio je očajno zaljubljen u Issu, a onda je svoj život preokrenuo naglavačke. Savjet ostalim tužnim dečkima: pratite njegov primjer.

Connell Waldron, Normal People

U ranim epizodama serije, Connell svoju skoro-curu Marianne ispušta iz svojih ruku što ga ubrzo šalje u smjeru ponora tuge i očaja.

Naslovna fotografija: Bridgerton

Pročitaj više

intervju

Ne trebamo biti arhitekti kako bismo znali da su građevine mnogo više od skupa kamena, cigle ili betona – one su utočišta, škole, uspomene i simboli društva u kojima nastaju. Upravo to osvještava dokumentarna serija „Betonski spavači“ koja je zahvaljujući svom doprinosu arhitekturi nominirana za godišnju nagradu „Viktor Kovačić“ što je odličan povod za intervju s njezinim kreatorima

1000 zašto

U čemu je tajna fetišizma, zašto težimo slavi, koji je smisao života i konačno odgovor na pitanje koje je mučilo i Barbie – zašto uporno padamo na dečke s dugim kosama koji lupetaju po gitari. Sve odgovore možete pronaći u svojevrsnoj enciklopediji suvremenog života – knjizi ‘Intimna povijest čovječanstva’ Theodorea Zeldina, oxfordskog profesora povijesti, a koja je nastala nakon dugih razgovora s konobaricama, služavkama, intelektualkama, inženjerkama, liječnicama, poreznim inspektoricama, policajkama, i mnogim drugima, mahom ženama.

U splitskoj Galeriji umjetnina od 8. lipnja do 28. srpnja renomirana suvremena umjetnica Dubravka Lošić predstavit će dio opusa koji je u širokom rasponu kombinacija tehnika izvedbe, od štafelajnih slika do objekata, izvela u razdoblju od 1986. do 2023. godine.

U utorak, 4. lipnja u zagrebačkom Centru KNAP predstavljen je književni multimedijalni projekt Slavic Soundwalking, kao i lansiranje istoimene aplikacije, a slavlje je uveličao i Pričigin u gostima, čuveni splitski festival koji već 17 godina slavi moć pripovijedanja uživo, te koncert grupe Cry Babies.

Online tjednik za pop kulturu i autorske priče

Stvari koje osjećamo. Teme koje pokreću.
Newsletter nedjeljom.